lördag, november 18, 2006

Så ljug, ljug och kyss mig hårt en sista gång.

17:43

Jag har skrivit ett helvetiskt jobbigt mejl, jag har verkligen försökt och ansträngt mig till tusen för att få alla forumleringar och ord rätt. Men det känns skönt samtidigt. Som om jag slängt bort något gammalt, eller bockat av något på en checklista för saker jag borde ha gjort för länge sen.

Jag har idag spenderat nära 5 timmar pluggandes på Sweet Coffebar - jag tror inte min humor kan sjunka så mycket lägre nu. Efter ett tag började vi gå igenom vad vi skulle lära oss och Mickis satt och läste upp ord vi skulle kunna.
M - "Hydrofob?"
A - "Hydro.. något med vatten?"
M - "Ja, vattenavvisande typ. Lipofob då?"
A - "Fett.. något. Fettfobiker?"
Jag - "Anorektiker!"

Det har även uppstått en ramsa om papegojan Polly, kakor och polymerisering. Och när jag köpte en kladdkaka så började de analysera den och undrade vad som skulle hända om man oxiderade den lite, och vad det var för bindingar i vispgrädden egentligen, kunde den utsättas för både hydrolytisk och oxidativ härskning? osv. Ja, bedöm själva. Vi ska ut på måndag efter tentan - jag kommer behöva det. Mamma berättade för mig att på Chalmers hette det "Clear-memory-pub" efter en tenta. Det tyckte jag var ett bra namn. ^^

När vi avvecklade vårat pluggande, någon gång vid tretiden så hade jag halvseriösa funderingar på att åka och kasta mitt kemiblock på X som tack för kommentaren om diväteoxid igår.. men jag orkade inte. Det slutade med att jag tog, enligt mig, en välförtjänt paus och gick omkring i Nordstan. Jag tittade på kläder och skor och tänkte "Om jag någon gång blir rik och berömd så ska jag köpa.." Efter tag ändrade jag mig och slopade "berömd", herregud, jag kan gladeligen ha pengar utan att vara berömd. :P Konstaterade att jag skulle kunna köpa en väldig massa skor som jag förmodligen inte behöver egentligen och att Åhléns fått mycket tråkigare underklädesavdelning på senaste tid. Trist. Sen jag kom hem har jag inte gjort mycket nyttigt, tittat på TV och skalat lite potatis. Suttit här, en hel del mer tid än jag egentligen borde. ätit mat med hela familjen samlad, det är inte ofta det händer. Trevligt. :)

Vid matbordet kom mina pluggtider idag upp, och bror missförstod mig grundligen och trodde jag suttit uppe och pluggat till klockan 2 på natten på ett café och tyckte att "Det finns väl inget nattöppet café?" och när jag berättade att det finns det visst, så ville han ha bevis och åka dit och fika med mig. Han kommer till och med bjuda mig på fika om jag bara hittar det. Så det är nog vad jag ska ägna kvällen åt - fika med bror. :)

Inga kommentarer: