söndag, november 05, 2006

Dagen-efter-skrift.

16:19

Ja, igår var det bash. Det var trevligt. Mer än trevligt, det var jättekul. :D Varför har man så lite maskerad nu för tiden, det är ju hur skoj som helst att klä ut sig och sminka och greja. :) Jag ska ha maskerad snart tror jag. Om alla "om" med föräldrar och lokal och sådär ordnar sig. Om jag orkar ordna det. Jag hoppas jag orkar. :)

Kvällen igår bärjade redan vid tre, när Linda och jag åkte hem till Elin. Där satt vi först och drack thé och pratade lite om det mesta rent allmänt och jag höll en låång utläggning om ett av Lindas och mina internskämt som vi går omkring och fnissar åt hela tiden så att Elin också skulle förstå. Sen flyttade vi in oss i vardagsrummet med varsitt glas vin (detta efter en episod av hysteriska skrattanfall efter att Linda för första gången i sitt liv skulle öppna en vinflaska och lyckades korka upp halva korken, för att sedan få stå och gräva upp resten av den.) och kollade på Ally Mcbeal-avsnitt samtidigt som vi pysslade iordning oss. Jag ägnade ungefär två timmar åt att måla tatueringar på mina händer och fötter. (Ni bör kunna se resultatet på fötterna till vänster.) Vid sex-sjutiden smet Linda och Elin iväg och köpte thaimat åt oss som vi plockade i oss under tiden som vi fortsatte pyssla. Jag ville inte följa med för jag var rädd att mina tatueringar skulle försvinna om jag tog på mig skor. :P

Runt åttatiden började vi bli färdiga. Scenarito var följande - jag var indiska, Linda var gothare och Elin var poppare. Alla tre sprang omkring på alla toaletter och sminkade sig och försökte se sig i speglar och letade kläder och sprejade hår och så vidare. Jag sminkade mig färdig relativt fort, men jag ägnade säkert en halvtimme åt att stå framför hallspegeln och svära över att de kläderna jag skulle ha inte ville samarbeta med mig. Eller, kläder och kläder. Traditionellt är indiska kvinnor klädda i nåt som kallas sari, ett sex meter långt tygstycke som man sveper runt sig. Säkerligen väldigt enkelt om man kan det, men jag kunde det inte särskilt bra. :P Till på köpet hade jag två olika sortes tyg för att de var alldeles för genomskinliga var för sig och tillsammans blev det tio meter. Tio meter tyg att försöka vira in sig i på ett snyggt sätt. Tjoho. :P Det gick till slut ändå, och tyvärr har jag ingen helkroppsbild, men jag såg ut ungefär sådär. (se bild.)


Efter diverse ihoppackning och påklädning av skor begav vi oss till spårvagnen, Linda och Elin före och jag efter med en enorm väska och jesussandaler. 4:an till Korsvägen, 6:an till Prinsgatan och vi blev insläppta i dörren bredvid Hagabion av Jesus och två figurer ur ett TV-spel. :) Vi träffade folk, kramade de vi kände och hälsade på dem vi inte kände. Sen.. jaa. Spelade musik, pratade med folk, drack alkohol och kvällen förflöt. Jag tror inte vi gjorde så mycket värt att skriva ner (och en del bör nog inte bli nerskrivet heller.. Linda, vad du än tänker säga, så svälj det. Svälj det! :P) Jag fick i mig lite föör mycket, men det gjorde inte så mycket heller, för alla är så snälla och tar hand om en. Är det någon gång man ska dricka för mycket är det där. :P Lisa (utklädd till kille) och Greve Dracula (Daniel. Tror jag.) tog hand om mig. Tror jag. Är dock inte riktigt säker. :P Runt två-tiden blev Elin och jag ordentligt instoppade i en betald taxi och hemkörda till henne där vi däckade i hennes säng.

Jag vaknade någon gång runt nio-tiden, mådde illa, gick och kräktes och somnade igen. Vid halv elva gick jag ner i köket till Elin och fick lite druvsocker (äta kändes inte som ett bra alternativ då..) och en kopp thé. Efter det gick jag och la mig och sov till klockan halv ett och sen dess har jag mått mycket bättre. Inte helt bra, men bättre i alla fall. Jag fick låna duschen hos Elin och då upptäckte jag att jag har asont i ryggen och blåmärke över revbenen och ja. :P Balansen var väl inte riktigt vad den brukade. :P Jag kanske borde ångra mig med tanke på hur jag mådde imorse, men det gör jag inte. En gång om året liksom. :) (Det står fortfarande bara en sak under rubriken "Saker jag gjort på fyllan som jag ångrar" - fast den skäms jag å ena sidan fortfarande över. )

Jag lämnade Elin någon gång vid ett-tiden, åkte till Frölunda, hämtade upp min ryggsäck och åkte hemåt. På hemvägen tog jag reda på om ett uteblivet minne berodde på för mycket alkohol eller på att det faktiskt inte hade hänt. Det var det andra alternativet - det känns bra. :) Jag har dock glömt kvar min vinterjacka i lokalen vi var i igår - det känns inte lika bra. Jag får hämta upp den snart. Nu är jag hemma och har inte alltför mycket för mig.

Varför är det så att om det är någon man inte kan få, så blir den bara mer lockande? Det irriterar mig. Jag kommer på mig med att gå omkring och nynna på några rader ur en låt - "...du är resan som jag velat ska ta fart, du är gåtan som jag aldrig löser klart." Simple as that.

Mamma tycker att jag ska dammsuga mitt rum. Jag vet inte riktigt om jag håller med henne, men jag tror inte jag har så mycket till val. Så det är väl vad jag ska roa mig med nu.
Fridens liljor. :)

Inga kommentarer: