tisdag, oktober 03, 2006

(Från igår vid halvsjutiden. Publicerades inte igår för att datorn bråkade med mig.)

Jag ska ringa mamma och fråga om hon vill ha nåt mer från affären snart – jag tänkte gå upp och handla bananer så jag slipper upprepa det som hände imorse. Imorse var bananerna slut och jag vill alltid ha banan i min gröt, så jag suckade (på mitt värsta frukosthumör – grinig, sur och trött) och begav mig iväg till Ica uppe i centrum på cykel för att handla bananer. När jag kommer fram till Ica är det stängt och det står en liten (i mina ögon) elak och hånande lapp om att ”Måndag 2/10 öppnar vi kl. 10 pga. inventering.” och jag svor. Och svor. Och svor lite mer och cyklade ytterst tjurigt hem och hade russin i gröten istället. Det finns få saker som kan paja min dag som att min frukost inte blir som den ska.
Så. Jag ska undvika det genom att handla bananer. Och annan frukt också för jag tror vi har ganska dåligt om det.

Jag har fått utslag, och jag tycker inte om dem. För det första sitter dem i ansiktet och är röda och fula. För det andra.. det är utslag. De är ivägen och kliar. Det engelska ordet för utslag, ”rash”, är mycket mer beskrivande. Det låter rivigt och kli-igt.

Jag är sugen på något jag vet inte vad. Vi pratade matkultur idag på föreläsningen och efter 1,5 timme av matprat om svensk husmanskost längtar jag efter fläsk och bruna bönor/pölsa/stuvande morötter/kålpudding/levergryta/renskav/rotmos och fläsklägg/köttsoppa, osv. Tråkigt nog var själva föreläsningen värdelös. Fast vissa delar var ändå roande. Vid yngre stenåldern blev människor bofasta och började odla spannmål och vi lärde oss göra mjöd och öl. Och vid medeltiden kom kyrkan och med den vinet. Sen kom ännu mer vin när handeln tog fart, och efter ett tag lärde vi oss bränna brännvin. Potatisen var inte så mycket basvara i matlagningen förut, för den gjorde man också sprit på. Sen kom sockret och vi lärde oss göra punsch och hittade på något som kallades brännsvinsbord. Himla alkoholistland vi är. :P

Jag har visst glömt att ringa till körskolan idag också. Suck.
Fruktsallad är det. Jag är sugen på fruktsallad. Med massa saker, kiwi och vindruvor och melon och granatäpple och.. mums. Och så lite kesella på det. Åh, ja tack. :) Mamma svarar inte, men jag ska nog handla ändå.

Inga kommentarer: