onsdag, mars 14, 2012

Valfrihet är rätt coolt.

11:14

Jag har sovit väldigt bra de senaste nätterna - jag vaknar fortfarande ganska ofta, men jag somnar om fort och har njutit till tusen av att känna mig utvilad när klockan plingar till, istället för att tänka "Neeeeej...". Mamma och jag var bägge väldigt frågande i helgen om vart den här energilösa tröttheten kommer ifrån nu. Det blir ju ljusare och varmare och allting, borde det inte istället ösa på med pigghet?

Imorse gick jag upp och drog på mig löparkläder och så stack jag ut på min efterlängtade runda. Jag återhämtar mig redan mycket fortare nu än jag gjorde de första passen - det är fantastiskt hur kroppen anpassar sig efter det som jag utsätter den för! Idag var det mitt fjärde pass i mina barfotaskor och det känns bra. Jag håller mig runt 3-3,5 km och går fortfarande en del, men det känns tydligt att benen blir starkare.

Jag känner mig inne i en fin träningsfas just nu. Jag tränar, jag blir trött. Jag sover/äter/vilar och så tränar jag igen när energin kommit tillbaka. Inget större planerande mer än enskilda pass. Jag har tre återkommande saker just nu:
1) Löpningen
2) Lära mig armhävningar ordentligt
3) Bygga upp styrkan till att göra riktiga chins
...sen är det det vanliga. Hoppa, skutta, svettas och dansa. Träna för att det är kul och ger energi, inte för att straffa mig eller för att jag "måste". Har ni förresten tänkt på vilken stor skillnad det är på "måste" och "behöver"? "Måste" träna är ganska tråkigt, "behöver" träna är en helt annan grej. Att behöva något kan vara jobbigt, men i slutändan kommer det resultera i något bra för dig. Att ha behov av att göra något.

Typ såhär: Jag måste träna idag, annars... (sen tar den tanken stopp för mig och jag känner bara hur stressad jag blir).
ELLER
Jag behöver träna idag, för att: det ger mig energi/gör mig glad/jag behöver en stund för mig själv/jag behöver rensa skallen/ andra positiva tankar.
"Måste" är det väldigt jobbigt ord för mig, men inte "behöver". Jag tror det är viktigt att använda ord som du tycker om i vardagen.

Idag jobbar jag på att inte tankeloopa om min fina kakfika igår kväll. Tankar om det finns där, men jag ser dem och väljer att inte låta dem ta så mycket plats. Det är häftigt hur mycket en kan välja mellan.
Sug på den karamellen en stund.

Inga kommentarer: