söndag, april 18, 2010

Det egna valet.

12:21

Det är något med varma tekoppar. Allt som oftast kommer jag på mig själv med att sitta med koppen mot kinden eller läpparna istället för att dricka. Jag och Bus diskuterade det där någon gång, hur mycket värme gör för att man ska känna sig lugn. Lite svårt med harmonin när man fryser.

Jag ska på promenad till biblioteket strax, lämna och låna. Lånat raw food-kokböcker som ger mig inspiration upp över öronen. Funderar mycket över det, mest hur jag ska hantera det när jag inte är hemma. Närmsta kompisarna är chill, mamma och pappa också i viss mån... men snäppet utanför. Bekanta, resten av släkten, folk man träffar första gången. Hur förklarar man att man är typ vegan och äter mat som inte har upphettats över 40 grader... men inte hela tiden, utan en grillad biff eller ostmacka lite då och då är helt lugnt - utan att det låter som totalt hyckleri? Det lustiga är att det hade varit OK alla gånger om jag hade varit allergisk mot något, men det är en helt annan grej att välja det själv.

Sen är ju mat något helt annat än bara näringsämnen. Blir jag bjuden på mat så finns det ju en tanke bakom, en person som ansträngt sig för min skull - det är helt klart det svåraste. Samtidigt vill jag inte kompromissa med mitt eget välmående för någon annans skull.

Ni ser? Ingen ordning alls. För allt vad jag vet kan jag ju mycket väl skapa problem som inte finns genom att utgå från att folk kommer tycka jag är whack. Min lösning at the moment får bli att göra som jag brukar - strunta i det tills det dyker upp och blir det ett problem så löser jag väl det då. :)

Igår var jag som sagt på kalas hos Pysslingen och upptäckte en mycket underlig sak. Efter lite plockmat och trekamp (inte för att jag är tävlingsinriktad men JAG VANN!) serverades vi efterätt - vaniljglass, mjölkchoklad i bitar och banan. Efter två tuggor insåg jag en konstig sak. Det smakade inte gott. Bananen var god, glassen och chokladen var det definitivt inte. Ungefär som när jag inte ätit köpt bröd på jättelänge och när jag väl åt det smakade det jättekonstigt. Glassen smakade inte så mycket mer än kallt, chokladen var plastig och över allt var det en konstig smak av kemiskt sött. Usch, rent ut sagt och ganska skönt på ett vis.

Inga kommentarer: