måndag, oktober 01, 2007

lycklig matrealist med tentaångest.

22:00

jag har fått min iPod, min älskade lilla Shuffle som jag har längtat och trånat och velat ha ett bra tag - nu är den min och jag har ägnat tiden sen jag kom hem (ca klockan halv nio) till att försöka ladda in musik på den. det går.. ehh.. låt oss säga att det går. jag har hunnit med att få massivt psykbryt på iTunes för att man inte kan lägga över musik från en iPod (brors i det här fallet) till en dator och sen till min lilla Shuffle. nej nej. jag ska tvingas fixa fram musiken på annat håll först. varför göra det enkelt för sig? dessutom kan jag inte ladda över alla filer på en gång utan måste vänta och ladda in de 5 och 5 åt gången ungefär. och så bråkar den med mig med jämna mellanrum. teniiik. jag klarar inte riktigt av teknik. så fort någonting inte fungerar blir jag nervös och tror att jag haft sönder det och vet inte hur jag ska fixa det.

apropå sönder så höll jag på att krocka med bilen när jag övningskörde till lillebrors träning. det var mörkt och jag såg inte stecken på vägen som visade att jag skulle åt höger och sneddade över körbanan och sen kom det en annan bil och eftersom jag inte blinkade så var det tur för mig att bilen ifråga saktade in, annars hade jag fått den andra bilen i rumpan, och det hade ju inte varit skönt. varken för mig, bilen jag körde, den andra bilen, mina föräldrars plånbok eller mitt stackars ömtåliga, sköra självförtroende när det gäller mig i kombination med bilar. men alltså - ingen skada skedd, förutom en nervös mor och jag som vägrade övningsköra hem igen. (av någon anledning gör jag alltid de dummaste sakerna när mamma är med, fast jag verkligen anstränger mig för att köra ordentligt och visa att jag har lärt mig sen förra gången jag körde och gjorde bort mig.)

på hemvägen satt jag i baksätet och ungefär vid Mölndal överfölls jag helt brutalt av extrem tentaångest. det känns inte som jag kan någonting. det är i och för sig så det brukar kännas, men då brukar jag ändå ha pluggat till tentor med konkret information - i livsmedelskunskapen är det så att kyckling är väldigt känsligt kött och man ska diska knivar och skärbrädor emellan man skär det och exempelvis grönsaker. det är bestämt i närningslära att det finns monosackarider, disackarider och oligosackarider. men gällande attityder och värderingar och hur man påverkar människors beteenden? en smula mer luddigt och obestämt. oh hjälp.

jag var hemma hos Mikkis och pluggade idag. efter lunch kikade Jesper in och det hela var trevligt och diskussionsrikt. :) runt fyratiden gick jag och Mikkis ner mot stan för att dels titta på skor och dels smita in på blodcentralen för att anmäla oss som blodgivare. det gick som på räls för Mikkis - om jag inte minns fel ska hon dit när hennes fem veckor har gått och lämna blod. jag har ju varit där en gång innan, men då sa de att jag hade för dåliga vener i armarna, men att jag skulle komma tillbaka om ett-två år igen. venerna utvecklas nänmligen i samband med träning och jag växte fortfarande. (jag nickade och log förstående där inne och var jättesur när jag gick ut. sen ringde jag till mamma och klagade och var sur på henne för att hon hade gett mig så dåliga gener. :P) så jag blev kollad idag igen, och den här gången blev jag godkänd. :) jag måste i och för sig vänta till 20:e februari för det måste gå 6 månader efter att man har piercat sig (tog ju ett till hål i örat när jag klippte mig sist) men då så, banne mig, ska jag äntligen bli blodgivare. :D


det tar hundra år för mig att få den musiken jag vill ha. jag har inte ens mail att svara på, tråååkigt! shit, jag har tenta imorgon. jag ska gå nu och se om jag kan somna. sömn innan tenta är bra har jag hört. imorgon ska jag dessutom dansa på kvällen också. som jag har längtat.

Inga kommentarer: