söndag, december 03, 2006

Trubaduren.

21:08

Jag är fortfarande trött, mer nu än förut. Shit, jag har ont i ryggen, det känns inte alls bra. Och det är inte ens träningsvärk, utan det hugger vid vissa rörelser. Jag frågade pappa och han sa att jag skulle ligga i nån ställning som helt enkelt innebär att ligga på golvet med benen i 90 graders vinkel så att ryggmuskulaturen slappnar av. Jag prövade det efter maten och det funkade faktiskt. Tillfällig lindring dock, men ändå. Jag tror jag är för dåligt tränat i ryggen, får ordna med det.

Mamma hade den goda idén om att vi skulle dricka glögg och äta pepparkakor med mögelost på, så det är vad jag har gjort, ackompanjerad med diverse asgarv eftersom vi såg på Parlamentet samtidigt. Nu lyssnar jag på julmusik och ska snart snart sova.

Mamma och jag hade gräl igår vid maten när jag fick reda på att vi inte får något pepparkakshus från mormor&morfar som vi brukar. Det är klart jag fattar att vi inte kan hålla på att pynta och ha värsta julstöket och allt när vi ska iväg till Kenya och inte vara hemma på två veckor, men lite kan man väl få ha kvar i alla fall? Jag menar - ett pepparkakshus som vi till på köpet får av mormor&morfar och ställer på ett bord kan väl inte kräva så enormt mycket tid? Eller är det något moment som jag missat? Städa bordet? Plocka upp huset? Sure thing, det kan jag göra. Men det var tydligen väldigt jobbigt och hon blev sur och jag satt och tjurade och jag ska till Gabby och baka lussekatter på söndag och då tänker jag fan göra ett pepparkakashus också. Det kommer bli snett och vint och inte alls lika fint som morfars, men jag ska ha mitt pepparkakshus, damn it! Jag är inte traditionshysterisker, men vissa saker är faktiskt viktiga för mig. Julgran, pepparkakshus, ängeln som pappa hänger upp i fönstret, adventskalendern i tyg med små paket på för varje advent. När det gäller adventskalendern är det inte så mycket paketen, bara själva grejen. Vi har gjort så ända sen jag var liten. Det får mig att känna mig som om jag fortfarande är en bekymmerslös femåring. ^^

Imorgon har jag tenta. Jag har verkligen försökt att plugga och har gjort det också. Det är så tråkigt. Suck. Nog klagat.

Jag tror jag ska göra nejlikeapelsiner imorgon. Jaa. Vilken bra idé. :) Såå - först tenta, sen kanske träning, beror på hur motiverad och död i huvudet efter tentan jag är, sen hem, laga mat och sen vet jag inte mera. Slappa bara kanske? Länge sen jag hade en kväll ledig utan plugg.

Snart ska jag bädda ner mig. Natti.

Inga kommentarer: