fredag, augusti 25, 2006

Och du berättar att du saknar mig inatt - det gör jag med.

22:43

Kvällen har varit angenäm, bortsett från att det luktade surströmming i hela huset. Och Anton och Adam satt uppe och spelade dator heela kvällen. Trååk. Efter mat och efterrätt och en stund i soffan åkte kusiner med familj hem och jag lyckades sno till mig lillebroprs plats tvärs över pappas knä och blev masserad på ryggen. Med triggermassage. (För er som inte upplevt denna.. speciella form av massage så går det ut på att lokalisera muskelknutor och sedan trycka hårt på dem. Ja, det gör rent helvetiskt ont.) Jag ägnade ungefär en kvart åt att omväxlande pipa och skrika "aj!" i olika tonlägen och varianter. Dock är det en väldigt effektiv form av massage, om man vet vad man gör, så det känns bra mycket bättre nu. Men då.. herreminjäv.. pappa hittade nån punkt nedanför svanskotan nånstans, och började trycka och det nästan domnade bort. Lite läskigt.

Jag har funderat över nervositet ett par dagar. (Och fram tills ungefär för en kvart sen trodde jag att det stavades "nervrositet", men så är det tydligen inte. Slopa r:et.) Om varför och vad som framkallar det och så vidare. Har kikat lite, och enligt Wikipedia är det

"en benämning på ett känsloläge där personen ifråga känner en oro eller har ett ångestfyllt förhållande till något som skall ske. Ångesten, som är utfallsrelaterad, kan antingen bero på att personen inte vet vad som kommer att ske, eller inte vet hur det som sker kommer att tas emot av andra."

och det känns som en ganska okej benäming. Sen är frågan hur man kan vara nervös när man vet vad som kommer ske och hur det kommer tas emot. Jag hittade nåt annat som skrev att nervositet kan bero på "negativa fantasier" eller blyghet. Blyghet kan ha en biologiskt orsak och bero på ökad aktivitet i en viss del av hjärnan som kallas amygdala. Eller så kan det helt enkelt bero på att situationen är helt ny och man inte vet hur man ska reagera/agera själv. Damn, jag tycker faktiskt det här är intressant. Och så hyser jag en viss förhoppning att jag kan sluta vara nervös om jag vet vad det är som händer. :)

Kära nån, jag är trött. Gääsp.
Cuddle me up.

Inga kommentarer: