tisdag, oktober 09, 2007

panikmorgon.

14:38

imorse måste jag ha vaknat av min mobil och sen stängt av den utan att trycka på snooze, för nästa gång jag vaknade till och tittade på klockan var den 07:17 och mitt tåg skulle gå 07:38. helst skulle jag vara på väg mot tåget 07:30 för att slippa stressa. jag rotade hyteriskt fort igenom högen med kläder i korgstolen för att hitta något godtagbart att sätta på mig, rusade ner i köket, hällde havregryn, russin, salt och kanel i en skål och satte in i micron, flängde fram och tillbaka mellan kylskåpet och diskbänken och letade efter matpåse, bestick, bröd, mjölk, frukt och mitt i allting pep micron och jag fick springa dit och röra om. sen upp för trappen och hämta linser och ner igen och slänga ner tandborste i ryggsäcken och packa matpåse och ryggsäck med allsköns grejer, i all hast slänga på sig jacka och skor och sen sprang jag till tåget. som givetvis var två minuter försenat, så jag hade kunnat ta det lugnt och inte springa. sen visade det sig att Annas tåg var försenat, så jag hade inte ens behövt stressa alls, utan hade lugnt kunnat ta ett senare tåg. Anna hatade kollektivtrafiken och jag gjorde henne sällskap.

efter att ha samlat ihop oss lite hoppade vi på buss 16 och åkte till Hälsovetarbacken (som verkligen var en backe. en lååång backe som mina ben som bland annat körde tre olika fys-staffeter igår inte uppskattade.) där vi hade en väldigt intressant föreläsning om vad folkhälsovetenskap var, lite historik och sådär. riktigt trevligt faktiskt. :) runt tolv var vi färdiga och jag letade mig fram till lunchrummet, värmde min mat och satte i mig den för att sedan bege mig till en busshållplats och vänta på bussen till gymmet. en del av väntetiden spenderade jag stående på ett räcke, eftersom man är en bit över Göteborg om man är vid Annedalskyrkan, och utsikten är jättefin. efter några minuter kom en hel skoklass bestående av barn modell mindre (typ ettan eller tvåan i grundskolan.) och alla strirrade de mycket undrande på tjejen uppe på räcket. jag skötte situationen mycket bra och ignorerade dem totalt, tills bussen kom och jag smidigt hoppade ner på trottoaren och sedan bussen.

på gymmet var det välbefolkat konstigt nog - runt klockan halv ett brukar annars inte vara högtrafikstid. det tog en stund innan jag insåg att det var en skolklass med ettor igen (gymnasieelever den här gången) som fick prova på att träna gym på gympalektionen. nästan allting blockerades (inte bänkpressen tack och lov) av fnittrande, blonda småflickor i mjukisbyxor och linnen som satt överallt i knäet på varandra och pratade/fnittrande/glodde på mig när jag tränade. jag vet att man ska fokusera på sin egen träning och inte bry sig om andra, men det är svårt när man har fyra pers bakom ryggen, står framför en spegel och gör utfall med skivstång och ser i ögonvrån hur alla fyra försöker titta på en utan att det syns. de gick efter typ 20 minuter. :)

nu är jag hemma hos farmor&farfar, har duschat och tagit på mig rena kläder (och farmors abnormt stora tanttrosor, för underkläder fick jag inte med mig i brådskan imorse. ursexigt, I tell you.) och ätit en vrålgod ungspannkaka med bacon och äpple i. mätt och nöjd och en smula sömnig faktiskt. ska ta och slumra en stund innan jag ska ner till stan igen och köra bil. i rusningstrafik har jag insett. det går säkert bra. :)

Inga kommentarer: