torsdag, mars 08, 2007

You need me less than I need you.

16:18

Nu har jag varit och handlat, bakat bröd, låtit bröd jäsa, gjort små bullar och låter bröd jäsa igen. Jag förbannar den jävla fisksoppan, för jag har fortfarande ont i magen. Just nu gör det inte så ont, men det går i vågor. För ett tag sen stod jag lutad mot diskbänken med slutna ögon med snälla-någon-skjut-mig-i-huvudet-ont och inget roligt. Försöker få tag på Mikkis för att upplysa om att jag nog hoppar funken idag om jag mår såhär, men hon svaarar inte. Sörplar té för att det är varmt ochvarmt brukar hjälpa. Kikade igenom livsmedelhäftet på jakt efter sjukdomar orsakade via fisk som gör att man får magkramp, men det enda jag hittade var histaminförgiftning, och det var akut magont, kräkningar och diarré. Och det har jag inte. Nåja. Jag har hällt ut resten av soppan nu så ingen annan kan äta av den, i alla fall.

Inser att jag hanterar min tentaångest inför den här tentan med att baka massa bröd (och precis när jag skriver det, så börjar en underbar lukt av nybakt bröd smyga sig upp för trappan. Yummy. :)) och tja, alla sätt är bra utom de dåliga. Nu finns det en himla massa nybakt bröd i frysen i alla fall. I skrivandets stund består det Johannabakade brödet i frysen av pitabröd, en tredelad limpa lätt häslobröd, två påsar rågrutor med russin och lite senare idag X antal typ-grahamsbullar. (jag är dålig på att följa recept. "Oh, men linfrön är gott. Det har jag i. Och vetegroddar är gott. Det med!" and so on.^^) Tur att jag inte bor ensam, då hade det inte varit befogat att baka så mycket. ^^

Jag försöker verkligen plugga till tentan. Det går urdåligt. Verkligen bokstavligt talat urdåligt. Min motivation är döden död. Jag ska i alla fall läsa igenom häftet en gång till innan imorgon. Helst två. När sista plåten bröd i ugnen har gräddats klart så ska jag ner och läsa. Ska klippa mig vid kvart över fem, men ska dit innan och kika i frisyrtidningar. Roligt. :)

Inga kommentarer: