torsdag, december 30, 2010

Dan före nyår.

23:42

Snart inne på sista dygnet av det här året. Swoosch har det sagt i vanlig ordning och i vanlig nostalgiskt anda tar jag mig en tillbakablick och inser att det jag minns mest av det här året är det senaste halvåret. Det som har präglat mitt år och jag minns mest är två saker:
1. Jag började min fina hiphopklass och hiphopen har tagit över mitt liv sen dess på ett sätt som jag aldrig trott. Dansare, b-girl, rapper. Hiphop for life. <3
2. Jag insåg att jag var sjuk och sökte hjälp för mina ätstörningar. Något av det bästa jag gjort i hela mitt liv - det går långsamt, men jag mår bättre. Mindre ångest, inte lika rädd och inte ensam. Det är rätt bra, eller hur? :)

Och tågluffsresan, med Gabs och Bus. Jag blev typ-vegetarian och drog med mig Lady Hickups i farten. Var förälskad i somras utan att det ledde till något och utan att det gjorde alltför ont. Åkte till Thailand med familjen och nästan skippade julen.

Hej 2011. Välkommen. :)

tisdag, december 28, 2010

Arbetsdag och RAPBATTLES I GÖTEBORG!

19:08

På plats i idrottshallen i Lund, som heter (som får mig att skratta varje gång jag tänker på det) Färs och Frost Arena. Herregud, vad är det för namn de ger sponsrade hallar egentligen? ^^

Allt har (peppar peppar) gått som en dans, från det att jag åkte bussen in till stan imorse, till tågresan, till incheckningen, till allt vi pysslat med nu i hallen. Vi bor på Hotel Grand som i min värld är som värsta Hilton Hotel, med fina rum och stoora trappor och hela grejen. Jag är jätteimpad och lycklig och kommer få en finfin frukostbuffé innan jag åker hem imorgon. Utnyttjade dötiden mellan det att vi kom fram och skulle vara i hallen till att träna dans - efter lite eftertanke kom jag fram till att jag inte hade ett dugg lust att bli uttittad nere i hotellets gym, utan höll mig inne på mitt lilla rum istället och körde så gott jag kunde. Det var aningens trångt och jag gav upp att öva axelfreeze ganska fort (det stod mellan att ramla in i sängen eller skrivbordet), men jag avverkade 2 låtar house, hiphop och breakdance och dessutom lite fys på det. Allt går bara en vill. Heja mig. :)

Det känns helt overkligt att jag får betalt för att göra det här. Åka tåg på en biljett jag inte betalt, bo på hotell i ett rum jag inte betalt, göra saker med trevliga jobbkompisar och få betalt för det. Hallå jultomten, bra jobbat. :)

Och, OCH, det finns ytterligare en awesome sak att berätta. Basementality, ligan som fixar battles i Stockholm (Shazaam & Critical vad jag vet) med ska hosta battle på Kontiki den 14 december. Oh yes, that's right, det är i GÖTEBORG DET HÄNDER! Jag har har varit helt flippad över det sen jag fick reda på det och kommer nog fortsätta vara det fram tills det händer. Hiphop for life. <3

måndag, december 27, 2010

News och eftertanke.

19:49

Jag har news mina vänner, väldigt bra news (för mig i alla fall). Handbolls-VM går av stapeln i Sverige mellan 13-30 januari och det statistiksystemet som ska användas där är det som pappa och farfar har tagit fram och därmed detsamma som jag och farfar har använt för att logga matcher i typ...3 års tid. Under hösten så har jag hjälpt till lite mer än vanligt och har därmed fått förfrågan om att hjälpa till med statistiken under VM! Som om inte det vore nog så ska jag till Lund imorgon för att logga en match där, och dessutom till Hamburg mellan 2-4 januari för att logga landskampen mellan Sverige och Tyskland! Betald resa, betalt hotel OCH lön. Wow. Vem är glad för extra inkomst, släng upp en hand! =D

Thailand bjöd på mycket tid för eftertanke, ladda batterier, lugn och ro. Jag har läst 6 böcker, skrivit fyra nya låtar, börjat på tre-fyra till och sovit, solat och badat. Dansat, svettats och njutit och längtat hem. Lagt en hel del tid på att tänka på det som har kommit upp under prattiderna på ungdomsmottagningen. Försökt bena ut lite i varför jag tycker det där med vikt är så himla viktigt för mig och jag tror att mycket ligger i det förflutna. Mycket av det som inte var så bra har blivit kopplat till min kropp, medvetet eller omedvetet. Från början tror jag inte ens det är jag själv som valt den kopplingen utan den har mer tvingats på mig. På något sätt så får jag det till att andras åsikter är viktigare och mer rätt än min. Jag har jättesvårt att lita på det jag själv säger. Det känns knas och jobbigt... men bra att jag åtminstone är medveten om det nu. Lättare att göra något åt det om jag vet om det. Prattid på onsdag, whoopiedo.


Min kropp är fortfarande felinställd 6 timmar framåt i tiden --> för mig är klockan 10 i 2 på natten. Geez, jag vill sova.

söndag, december 26, 2010

Annan dagen.

11:32

Hej Sverige, nu är jag hemma igen! =D
Betydligt brunare, med D-vitaminnivåerna fulladdade och med en massa fina minnen ska jag bränna av de sista dagarna innan det är dags att bege sig in i ett nytt år.

Den 24 december kl. 20 på kvällen blev vi upplockade i Mae Phim och började resan hem - först 2 timmars bilresa in ill Bangkok, sen 11 timmars flygresa hem och slutligen 1-2 timmars bilfärd från långtidsparkeringen till Västerås. Allt gick väldigt smidigt och förvånansvärt fort, jag lyckades sova större delen av tiden (så bra det nu går att sova på ett flygplan). Igår var inte den mest aktiva dagen - med kroppen 6 timmar åt fel håll var jag jättenöjd att jag lyckades skrapa ihop mina dagliga danslåtar och dessutom ett klart godkänt (med tanke på omständigheterna) fyspass. Att jag i sällskap med bröder dessutom var ute på krogen en sväng med Lajsa igårkväll var såpass energiskt att jag förvånande mig själv. Sen att vi var hemma innan tolv och att jag sovit som en gris i 11 timmar är något som faktiskt behövdes. :)

Idag är det dags för 5 timmar i en bil hem till Göteborg och sen är jag hemmahemma på riktigt. Har redan bokat upp mig med älskade Lady Hickups och Gabs för att ge julklappar och kramas.

torsdag, december 16, 2010

Dalig semestermanniska.

21:01

Okej, da har vi det svart pa vitt - jag ar en dalig semestermanniska.
Det ar galet dubbelt. A enda sidan ar jag sa himla tacksam for att fa lite paus fran min egen vardag, hinna sortera lite tankar och uppleva sol, varme och ett helt nytt land. Fa vara med min alskade familj och slakt och bara chilla, ta det lugnt. A andra sidan langtar jag hem som fan. Nej, jag har det inte alls daligt och allt ar verkligen halleluja sunny days... men jag saknar dansen, jag saknar rapen, jag saknar skolan, jag saknar mitt hiphopish liv. Det var klubb Scratch for ett par dar sen och det hade uppenbart varit awesome med Froken dar och rapcypher och jag dor lite inombords nar jag tanker pa det. Och imorgon ar det open mick-grej pa Kontiki. Men vad faaan?!

Dessutom kanner jag mig galet otacksam for att alla andra vill aka ivag till solen och har ar jag, mitt pa varsta paradison och langtar hem. Jaha, men da ar det val da sa. Jag ar en dalig manniska som inte ar nojd med det jag har. Vi konstaterar att jag ar en enveckas-semestermanniska och so be it. En vecka kvar, sen hemma igen. :)

Annars mar min mage bra igen och jag har skrivit tva nya latar: "Lillebror, liten som stor" och en annan som inte har nagat namn an. Kanske "Ett ed elementen" eller "Det var en gang". Fortsattningfoljer.

onsdag, december 15, 2010

Thailandmage.

16:42

Igar brot vi av fran soldagarna pa stranden och akte till Rayong och shoppade istallet. Jag som ar van att vanda pa varje slant fick jobba med mig sjalv for att komma i spenderarbyxorna (fatt pengar av mormor&morfar i julklapp) men efter ett tag gick det riktigt bra. ;) Ett par skor, snyggaste t-shirten ever och lite annat smatt och gott.

Pappa, jag och broder pausade med att ata lunch och sen dog min mage. Jag vet inte varfor, men sen hade jag krampont i magen resten av dagen, madde illa och fick knappt ner vatten en gang. Nar vi skulle kaka pa kvallen bestallde jag in en sallad, fick i mig typ fyra gurkor och sen gick jag och la mig i fosterstallning i sangen och forsokte sova. Forsokte, for jag har legat och vridit mig och slumrat hela natten. Javla javla. Idag har magkrampen slappt, men jag kanner mig som om jag vore bakfull. Jattetrott, seg och om i hela kroppen och magen kanns som nagon gatt los pa den med boxhandskar. Jag kanner mig fantastiskt ynklig och langtar hem till Sverige och potatismos. Eller nagot annat snallt som min mage kanner igen. En toast och lite frukt har jag fatt ner idag.

Bla. =(
Imorgon ska vi till Koh Samet som ar ett jattefin o. Hoppas allt ar batte da. =)
Puss!

måndag, december 13, 2010

Happy Lucia!

20:18 (thailandstid)

Livstecken!
Thailand ar galet varmt och alldeles alleles underbart. Vi snackar 30 grader i vattnet, stralande sol och nar det blaser ar det bara skont med svalka. Vi har en strand vi aker till varje dag med den sotaste forestandarinnan jag traffa, hon heter Aae (nej, jag har ingen aning om hur det stavas, me det ar sa det later. :)) Maten ar to die for och jag kommer formodligen aldrig mer kunna ata en importerad mango i Sverige igen... men det ar det vart! :)

Jag har last ut tre bocker hittills och borjat forsoka pussla ihop alla losa bars som finns i mitt rapblock. Jagar halvvags igenom en rap till Lillebror, det ar roligt. :) Det ar dodsdomt att trana pa dagen, sa jag dansar och springer och allt sant pa morgonen typ klockan sju (och gar och lagger mig igen efter det. :P) och ni som vet hur mycket jag svettas i vanliga fall kan ju tanka er hur jag ser ut efter nagon halvtimme i 30-40 graders varme. Vi snackar inte droppar, vi snackar floder! :P For ovrigt tror nog resten av omradet att det ar lite fel i mitt huvud - men en ser inte sa himla klok ut nar en dansar house, ovar stomping och ovar freeze:s nar det inte hors nagon musik. :P

Jag har det riktigt semester och kanner mig lite bortskamd som faktiskt langtar hem. Sa jag hittar Internetcafe pa semestern och kollar pa Shazaam, Froken B och Ri-Fa pa Youtube. Langtar inte till is, sno, kyla och slask... men hem till mitt liv. Dans, rap och hiphop. Det ar inte sa mycket hiphop i Thailand, i alla fall inte dar jag ar. Och alla vanner! Och klassen, jag langtar efter det allihopa! Men jag njuter anda, det vill jag lovar att jag gor. :) Happy Lucia allihopa! <3

torsdag, december 09, 2010

Hejdå Sverige, vi ses om ett tag!

08:45

Igår var min rygg helt förstörd. Jag hade träningsvärk som kändes som konstant kramp från korsryggen upp till skulderbladen och svor och grimaserade varje gång jag var tvungen att göra något som involverade att använda ryggmusklerna... det vill säga ungefär allt. :P Jag var och är ruskigt gnällig, fast inte på något seriöst tyck-synd-om-mig-sätt. Jag vill bara ha lite oförtjänt sympati. :)

Vi har satt upp ett mål inom klassen - minst en halvtimmes dansträning varje dag. Igår gjorde jag min halvtimme utomhus på gången vid radhusen medans pappa svor, pusslade och försökte leka tetris med tre enorma resväskor och fyra kabinväskor med bilens bagageutrymme. Jag tyckte det var hysteriskt roligt... men han uppskattade dte inte lika mycket. Det hela slutade med att en resväska blev urpackad och alla kläder instuvade i tre mjuka väskor. En ny resväska är inhandlad i Västerås. Hahaha. ^^

Idag kommer nog bli mest väntan och sitta still, så jag har inlett dagen med en halvtimmes joggning i ett tyst och snötäckt Västerås. Det var -6 grader och alldeles, alldeles underbart. Idag är sista gången jag ser snö på två veckor och imorgon kommer jag springa på en strand. Wow. Det har varit så långt borta jättelänge och idag åker vi till Thailand. :)
Hejdå Sverige, vi ses om ett tag! :)

tisdag, december 07, 2010

Dan före dan före Thailand.

22:48

Jag är sådär trött om en blir av att verkligen ge järnet när en tränar. Nina är på oss, jag är på mig själv. Sista halvtimmen var jag på vippen att börja gråta mest hela tiden, men tänkte gång på gång: "Nej, det är OK, du orkar det här, det är bara en lite stund till. Du fixar det här, det är den här träningen som verkligen ger." Så nu är jag helt slut och trött och urlakad och väldigt nöjd med mig själv. Och jag har redan träningsvärk efter idag (min korsrygg dödar mig!) - bara det säger väl en del om hur intensiva houseklasserna är. Även om jag gnäller nu och svär och tänker att jag orkar inte det här! under klasserna... så älskar jag det. :)

Jag har sagt hejdå till Gabs och Bus idag - imorgon ska jag äta lunch med Lady Hickups och sen är det avfärd mot Västerås och på torsdag är det hejdå Sverige - hejsan Thailand! Jag har nästan packat allt som behövs och håller som bäst på att fixa lite mer ny musik till mp3spelaren. Jag blir alldeles lycklig av rappare med mixtape som ligger ute för fri nedladdning och (jag vet att jag är sist med såna här grejer...) på Whoa! finns det "Veckans MP3" som också är fri att ladda ner. Ny musik! Mumma!

Jag vill ha Thailand lite som ett träningsläger - jag vill springa, dansa, styrketräna, leka break i sanden och bara vara allmänt aktiv och skutta runt. Ha tid att göra vad jag vill utan att behöva passa in det bland en massa annat. Sen vill jag bada, läsa en massa böcker, chilla och äta thailändsk mat. Och dricka drink ur kokosnötter. :)

måndag, december 06, 2010

Måndags-typ-låg.

13:18

Jag är fortfarande helt urladdad sen showen igår. Tack till mig själv för att jag gick och la mig ganska tidigt, så kroppen och knoppen är hyfsat utvilade. Det bor ändå en seghet i mig idag och det är OK. Mycket intryck som behöver komma till ro. Det blir lite mellantid innan nästa termin - jag välkomnar den och tycker det ska bli rätt nice att kunna träna sönder de saker jag inte haft rast och ro att träna sönder när det hela tiden kommer nya saker och intryck i veckorna.

Idag ska jag gå en timme till i skolan, sen åka hem till lägenheten och packa ihop de sommarkläder som ska få följa med till Thailand. Jag känner att jag äntligen har förlikat mig med att bo hemma hos mamma och pappa ett tag. Det har växt lite långsamt sen mamma och jag hade ett prat i bilen där hon frågade hur jag ville göra, om jag ens ville bo kvar i lägenheten alls? "Om du inte vill det, om du vill sälja den... så ja, det blir lite struligt för oss, men är det vad du vill, så löser vi det." Axlarna droppade flera nivåer av den meningen. Något av det viktigaste för mig med den här tiden sen jag sökt hjälp för mina ätstörningar är att jag inte behöver lösa det själv. Att det viktigaste för mina närmaste är att jag mår bra, och att det inte behöver vara den enklaste vägen. Att jag kan må dåligt utan att de blir ledsna.

Annars blev jag lite bitter när jag upptäckte att Middlesex och Fröken hade spelat på Psutervik i lördags utan att jag visste om det. Sen fick jag reda på att det var ett sista-minuten-inringning och så kändes det lite bättre. Fast fortfarande lite grinig för att jag missade det!

söndag, december 05, 2010

FULLT UUUT!

22:10

Showcase hela dagen - FULLT UUUT! =D
BAAAM!
Kärlek till Twisted Feet för ännu en underbar termin. Räknar ner tills terminstart 31 januari från och med nu. :)

Jag har haft jätteroligt och nu är jag verkligen helt slut. Ska alldeles strax krypa ner under täcket och sova. Skoldag imorgon, geez, hur ska det gå? Det blir mjukisbyxor och slappishkläder för hela slanten imorgon.

lördag, december 04, 2010

Framåt, uppåt.

23:18

Nu är jag sådär helt överfylld av kärlek till hiphop igen. Det verkar bara gå upp... och upp... och lite mer upp. Går med hörlurarna i öronen i princip 24-7 och nynnar med, försöker på min mun att gå fort nog för att hänga med i speedrap och kan inte hindra mig själv från att groova med musiken oavsett om jag står i en kassakö eller på en busshållplats eller sitter på spårvagnen. Min senaste kärlek är Johan Alanders Tjena syrran som fick mig att gråta första gången jag lyssnar på den... och de flesta gångerna där efter också.

Jag skriver en massa där det finns lite tid över. Det är inte ofta jag blir jättenöjd, men jag tänker att det är en träningsgrej - ju mer jag skriver, desto bättre kommer det bli. På måndag och tisdag ska jag försöka hitta lite beats och instumentaler som jag kan kicka på. Det börjar bli lite enformigt att lägga all ny text på samma beat hela tiden. :P

Det känns som det hänt sjukt mycket de senaste veckorna och jag vill ha lite tid att smälta. Det kommer bli skönt att åka iväg till solen ett par veckor. Hejdå vanliga vardagen och det blir som en paus i livet.

Mina prattider på ungdomsmottagningen har gett väldigt mycket. Det är sista gången på måndag innan det blir "juluppehåll" för att jag åker iväg ett par veckor, men en ny tid efter det är redan inbokad. Skönt. Jag känner mig inte riktigt klar. En sak som är en tydlig skillnad är att jag oftare blir förbannad istället för att få ångest och känna att jag inte har kontrollen. Jag tänker: "I helvete heller!" och sen bestämmer jag att nu är det nog och gör något aktivt. Flyttar på mig, slänger maten, ställer undan min tallrik eller något liknande. Senast idag - jag och Lady Hickups var klara på genrep inför showcaset imorgon och gick och köpte lördagsgodis. (Det är också en lite konstig grej, jag äter en massa saker jag inte brukade göra, som godis och chips och sånt. På något sätt så tror jag att jag behöver få äta sånt utan att få dåligt samvete, för det har jag inte kunnat göra förut.) Jag köpte ganska mycket godis och när jag satt på Centralen och väntade på tåget och kände "Nej, nu är jag godismätt och vill egentligen inte ha mer." så knycklade jag resolut ihop påsen och slängde i närmsta papperskorg. Typ halva mängden godis kvar. Yes, slösaktigt, men en ljuvlig känsla att ta kontrollen över situationen. Och ikväll kände jag också att nu räcker det. Nu har jag haft en period där jag har ätit godis, kakor, chips, ect. för att jag velat och för att jag kunnat göra det utan att må dåligt... men nu räcker det.

Jag tycker inte att det ska vara nödvändigt med att åka iväg någonstans eller göra något radikalt för att starta en förändring... men det ska ändå bli skönt att åka till Thailand på torsdag och bara bryta allt var gamla rutiner heter, väldigt markant.

Annars då?
Jag har gjort en klassisk 14-åringsgrej och blivit betuttad i en kändis. Jajamen. Jag tycker det är rätt skämmigt och känner mig lite patetisk och löjlig... men hey, det går väl över det med. :P

fredag, december 03, 2010

Jag vill bara ha en chill fredagkväll!

22:08

Jag är lite gnällig ikväll. Så brukar det blir efter en vecka där jag kommer hem typ 22-22.30. på kvällarna... eller inte kommer hem alls och sover borta. Jag önskade mig en lugn och stilla fredagkväll - det enda som stod på schemat var extraträning inför showen kl. 18. "En timme som vanligt." trodde jag, men Juve var sen för att kollektivtrafiken var kaos och sen höll vi på till freaking halv nio. Jag klagar inte för att det var tråkigt - det var jättebra och behövdes verkligen... men nu är klockan över tio och jag har hunnit med att duscha och äta och nu ska jag sova.

Jag saknar lite tid att göra vad jag vill på bara. Suck.
Nåja. Imorgon är det genrep för showcaset på söndag och det är alltid roligt. 12-20 @ Pustervik. Jag ska hinna med att baka genrepskakor imorgon och imorgon kväll tänker jag banne mig inte göra ett dugg.

Nu är det godnatt och ladda för imorgon. Yeha. :)

onsdag, december 01, 2010

Rap i mitt hjärta.

22:42

Okej, NU har jag smält lördagen lite mer. Inte helt, men lite mer.

Jag hade alltså skrivit en rap till mina föräldrar. Istället för att tal, så körde jag den. Jag ville verkligen överraska och göra något de inte förväntade sig... och det gick över förväntan bra. När jag satte på beatet och hade sagt mina inledande ord, så såg jag hur det klickade för mamma och hon log, ett sådär fint och varm mammaleende. Sen bara körde jag. Rösten darrade betänkligt ganska många gånger, men den höll.

Det var en helt fantastisk upplevelse. Det flöt, hela grejen flöt och kändes bra och förvånansvärt bekvämt för att vara första gången jag rappade inför andra än klassen och närmsta vännerna (bortsett från att jag hade varit galet nervös i mer än fyra timmar). Och när jag var klar flippade alla över. Verkligen FLIPPADE ÖVER, vi snackar rungande applåder och stampa i marken och mer än hälften av alla i lokalen grät. Wow. Jag fick världens hårdaste, varmaste kramar av mamma och pappa och bröder och Lillebror viskade i mitt öra: "Vet du hur grym du är, vet du hur sjukt bra du är?! Kolla på Greger!" (Greger hade tydligen suttit och gråtit sig helt blöt i hela ansiktet). Jag fick så mycket feedback, de var... imponerade. Jag behöver bara tänka på det för att bli glad ända in i själen. Folk kom fram och kallade mig grym, modig, jättebra och duktig, galet tung och till och med "Petter, släng dig i väggen!"

Om jag inte var hookad på rap innan, så är jag det nu. Igår var jag med några ur klassen och spelade in vår låt vi skrivit hos Frökens dj Johnik. Det var också helt awesome att spela in och höra sig själv och de andra. Så himla häftigt! Fröken pratade om hur hon började, och basic så är det "bara" att fortsätta skriva, börja spela in, tuta och köra. Mamma och pappa vill ha sin låt inspelad (den heter "Samma andetag" för den som undrar), så efter jul kommer vi boka en inspelningsstudio och fixa det. Sen ska jag se till att skaffa något eget att kunna spela in på och när det finns något att lägga ut så kommer ni hitta mig på Myspace. I'll keep you up to date. ;)

Oh, just det ja. Min envetna jävla förkylning är fortfarande inte helt borta, men jag håller så sakteligen på att mota bort den. :)