måndag, maj 31, 2010

21:15

HA! Jag visste att det här skulle hända!
Efter en heldag på jobbet (där jag fick gjort förvånansvärt mycket) cyklade jag hem i strålande solsken, linne och uppkavlade byxor. Mitt emellan Mölndal och Kållered drog en av mina all time favoritlåtar igång i iPoden och där i solskenet smälte det sista av mitt dumma, tråkiga humör bort och jag blev glad igen. När jag kom hem drog jag på mig dansskorna och dansade mig svettig och lycklig i en timme. :)

Let's start all over again.

09:03

Jag pallrade mig säng igår vid 22-tiden, med tanken om att ordentligt med sömn är en nödvändighet för att må bra. Idag stod morgonjogg på schemat! Kroppen kändes fräsch och fin när drog på mig träningskläder och i hallen spontandansade jag lite när OutKast - Hey ya! kom igång i hörlurarna. Sen tyckte jag att jag såg fin ut i träningskläder och ett stor leende i ansiktet och gick ut och sprang i typ en halvtimme. Ingen skog den här gången (jag har inte cyklat hem cykeln från farmor&farfar) och asfaltsmiljö är inte riktigt min kopp te. Men det gick förhållandevis bra ändå. :) Sista kilometern stramade höfterna lite oroväckande, så jag har uppfört mig och stretchat också.

Jag mår bättre än igår, men fortfarande lite konstigt. Screw that, jag tänker vara glad och må bra! Nu är jag på jobbet - i eftermiddag ska jag förbi mitt gym och dra av ett danspass och lite fys, och försöka få Lady Hickups och mitt schemat att matcha så vi kan springa någon gång i veckan. Sen är nog måndagen slut. :)

söndag, maj 30, 2010

Osäkerhet och familjemiddag.

21:39

Idag har varit en jobbig dag, fy katten. Jag har gråtit utan anledning och varit allmänt hängig och nere. That's life, vissa dagar är såna, men det är banne mig inte roligt!

Som tur är har jag fått massa support från familjen hela dagen - bekymrade blickar: "Hur är det med dig?" och massa, massa kramar. Vid 13-tiden hade jag ett inspirerande och roligt tågluffarmöte med Gabs och Bus som också gjorde dagen tillfälligt bättre.

Idag har jag varit på första familjemiddagen med farmor, farfar och kusinerna här hemma som "officiell" vegetarian. Ärligt talat var jag på helspänn. Det låter ju helt knäppt när jag skriver det, men jag ville verkligen inte bli uppmärksammad eller ifrågasatt varför jag inte åt kött. Den enda som sa något var Nea ("Äter du inte kött?") och det var det. Sen retades Lillebror lite och jag vände direkt alla taggarna ut och snäste åt honom, sen smågrälade vi lite. Jag kände mig urdum så fort jag kommit ut från köket. Det är Lillebror, han retas. Jag vet det och han förtjänar inte en grinig syster bara för att jag känner mig osäker. Så, när vi kom hem igen bad jag om ursäkt och förklarade - vi kramades och allt är bra igen. :) Annars var middagen underbar. Stekt sparris till förrätt, tre olika sorters bröd, två potatissallader, en med mynta och en (min favorit!) med vinegrette och äpple. En stor sallad, körsbärstomater, gurka. Farmor hade sparat en avokado till mig och jag hade gjort rödbetsbiffar med kikärtor, timjan och frön. Kladdkaka med vispad grädde och bär till efterrätt. Ljuvligt gott. :)

Nu ska jag till sängs och sova mig till bättre humör och magkänsla. Imorgon är det en ny rolig vecka. :)

Den här dagen är inte vad den borde vara.

10:56

Vissa dagar vaknar man upp, inser att något gick allvarligt snett i sömnen (som för en gångs skull var drömfri) och att jag inte vill bo i min egen kropp just idag. Jag har gråten i halsen utan anledning och vet inte vad problemet är.

Jag längtar efter TFDA och dansen så jag blir dum i huvudet - det är inte alls samma sak att dansa hemma själv. Jag önskar att jag kunde göra något särdeles fint för mamma idag, men jag har noll ekonomi och ska gå och plocka liljekonvalj istället, för det vet jag att hon tycker om, och baka en extra sats med knäckebröd.

Jag önskar jag var i Stockholm.
Runt ett kommer Gabs och Bus hit och då ska jag krama dem hårt.

lördag, maj 29, 2010

JAG KOM IN! =D

Pappret på bilden gjorde hela min vecka helt fantastisk - kommer ni ihåg att jag var på audition för en danskurs i hiphop till våren för typ en vecka sen? Nå, när jag var i min lägenhet och hämtade upp min post i fredags hade svaret kommit - JAG KOM IN! =D
Jag kom in! Jag är så himla glad att jag inte riktigt vet hur jag ska uttrycka mig! Dans! På skoltid! I ett år! Hur awesome är inte det?! =D


Helgen skulle egentligen inneburit Stockholmsbesök för att fira födelsedagsbarnet Bästa Ragget, men ekonomin strulade till det hela och jag är därmed kvar Göteborg. Jäkla skit faktiskt, jag längtar efter henne och hade sett fram emot det jättemycket. :( Annars har det varit ett par dagar med riktig dålig sömn och en del mat jag undvikit ett bra tag. Jag åt sushi i fredags och vitt ris är ingen rolig historia för min mage alls. På sätt och vis känns det ändå bra att ha gjort, för att liksom fastslå fakta - vissa saker är inte värda att äta, faktiskt. Vad som däremot är en väldigt rolig historia är att jag och Lady Hickups slog våra kloka huvuden ihop och slängde iväg en sambeställning till Råvarubutiken som kom i fredags - massa underbara varor som det kommer bli vrålkul att leka i köket med! :)

fredag, maj 28, 2010

Raggmunkbaksmälla och löparlopp.

10:31

Igår var det raggmunk med fläsk och lingonsylt till middag och det är ju så gott! så det blev raggmunkskoma för hela slanten. Efteråt satt jag bakåtlutad i soffan vid matbordet med händerna på magen och mådde väldigt bra och helt galet mätt. Lady Hickups och Gabs (tillsammans med resten av familjen) gjorde en storartad insats och det blev helt tomt på faten - sen satt vi tre stilla i soffan i typ en timme innan vi orkade röra oss. Good times. Idag har jag som baksmälla (det vill säga en rejäl huvudvärk) och en mindre glad mage, men who cares? Så värt det. :)

Idag hoppade jag på cykeln igen till jobbet och den här gången var det ingen motvind och solsken hela vägen. Eftersom det mulnat på efter jag kom hit känner jag mig mycket nöjd med att ha fångat det solskenet som fångas kunde idag. :) Aningens träningsvärk i låren och axlar/skulderblad efter fysen igår - idag planerar jag att åka till Bunketorp och leka på 5 km, förhoppningsvis med Lady Hickups i sällskap. Jag har också tänkt få tummen ur och skicka iväg anmälningen till Midnattsloppet och TjurRuset. Midnattsloppet är awesome, det har jag sprungit förut och TjurRuset... är det bara jag som tycker det verkar askul att springa i skog/kärr/hoppa i diken/upp- och nerför grustag/stigar/över rötter, stock och sten, bli helt slut och jätteskitig? Mitt enda problem är väl sovplats eftersom det är i Stockholm... men det löser sig väl, det är långt kvar till oktober. :)

Är det någon mer som ska springa nämnda lopp i år? Eller andra lopp för den delen? :)

torsdag, maj 27, 2010

I statistikmanualernas värld.

14:40

Igår var jag aptrött hela eftermiddagen och kom i säng i ordentlig tid. Imorse vaknade jag och var mindre trött än måndag-onsdag, och dessutom med lite springlust i benen! :) Strax efter halv sju tassande jag försiktigt omkring i huset och leta frenetiskt, men tyst, efter löpartights och träningslinne. Efter en kik på termometern (vaddå bara 5 grader!?) drog jag på mig en tunn fleece innan jag stoppade fötterna i mina nya fina skor och stack iväg. Det blev en klassiker - mot min gamla lågstadieskola, ett varv runt Isaks mosse och sen hem. Halvvägs runt mossen stannade jag för lite fys - dra benen mot magen, utfallsteg med överkroppsrotation, benlyft på bord (det var ju faktiskt ingen bänk) och lite tricepshävningar. Tre varv på det och iväg hem på rätt trötta ben.

Provade att göra en ny smoothie på vindruvor och fikon till frukost - jag skulle nog slopat sesamfröna, det blev en liten kvalmig smak som inte var riktigt bra. Jag ska experimentera lite, så dyker den kanske upp på nätet när jag fått till den. :)

Haha, det har bara tagit mig tre dagar så vill jag börja klaga på mitt sommarjobb. But I won't! Oavsett hur långt ifrån det är det jag egentligen vill syssla med (friskvård och kost är i min värld en bra bit från statistikprogramsmanualer) så kommer jag hålla mig på fötter och till och med kunna ha lite extra kul tack tack vare det här. Ingen klagan idag (men det kommer säkert framöver...)!

onsdag, maj 26, 2010

Vad gör dig glad just nu?

15:02

Igår, innan tågluffarmötet sa Bus till mig: "Det som gör mig glad just nu är att sova middag en timme och äta en glass varje dag." Hon är ruskigt klok i all sin enkelhet ibland, den flickan.

Det som gör mig glad just nu är att jag har så mycket energi och rör på mig på sätt jag tycker är rolig. Jag springer, jag dansar, jag tränar styrketräning med kroppen som vikt ute på gräsmattor och i skogen. Jag tar trapporna överallt där jag kan och nästan varje gång när jag går uppför en trappa där det finns möjlighet till hiss tänker jag "Så länge mina ben funkar som de ska så tänker jag använda dem!"

Mer nu än någonsin inser jag vikten av att träna för att det är kul. Inte för att få snyggare ben, äntligen bli nöjd med min mage eller bli fit till Beach 2010. Coola Ella skriver om och om igen - du duger som du är. Banka fast det i huvudet på dig själv om det behövs, för det är livsviktig info. Heja dig själv! och låt veckorna vara lustfyllda vardagar med saker du ser fram emot, så mycket som det går.

Idag stack jag iväg på morgonen till Bunketorp och på krönet strax innan backen ner mot golfbanan var hela världens höljd i dimma, knappt 10 m såg jag. Cykeln susade fram, fullt med vattendroppar i ögonfransarna. 3,5 km var lagom långt imorse - ja, jag har slarvat med stretchen så höfterna klagar. I will make amend. Nästa pass blir det 5 km och i mitt huvud så har jag hunit med 6,5 km-spåret också innan veckan är slut. Woopidoo. :)

Annars ledde tågluffarmötet igår till bokade tågbiljetter till Köpenhamn, massa bra samtal och pirr i magen. Vi ska verkligen åka! Det känns helt overkligt. :)

tisdag, maj 25, 2010

Cykelregn.

13:04

Igårkväll bestämde jag mig för att cykla till jobbet om det inte regnade. Jag vaknade, det regnade inte!, så glad i hågen cyklade jag iväg. Tanken att det kunde börja regna när jag cyklade föresvävade mig aldrig, men det blev jag upplyst om 10 minuter efter avfärd. Typisk. Lyckligtvis var det bara lite stilla och ganska fjuttigt regnande, så helt illa var inte läget. Då riktade jag betydligt fler aggressiva tankar mot den ständiga motvinden som bet mig i fingrar och kinder. Ändå var det ganska trevligt - frisk luft, utomhus, musik i öronen och jag frös inte eftersom jag cyklade. Efter en timmes cykling var jag hemma hos farmor och farfar och fick en välförtjänt dusch och en smoothie i min hungriga mage. Good things. :)

Jag hoppas hinna en löpvända ut i skogen ikväll, men jag misstänker att jag får senarelägga det till imorgon - jag har lite dansträning jag vill göra och ikväll kommer Bus och Gabs för att planera tågluff. Det är inte ens en månad kvar och känns aningen overkligt. :)

måndag, maj 24, 2010

Jag bor vid världens bästa skog.

22:33

Idag har jag "kommit ut" för farmor om att jag numera är typ-vegan/raw foodist. Hittills har jag oroat mig väldigt mycket i onödan för att någon familjemedlem jag berättar det för ska säga: "Ehhh... du äter vad sa du?" och vara fullständigt oförstående. Eftersom det bevisligen inte hänt ännu, så är det nog dags att droppa hela nojandet om vad folk tycker och tänker om mina matvanor - det blir nog bra mycket enklare misstänker jag. :)

Idag har jag, tillsammans med Bus, upptäckte ytterligare en anledning till att älska min lägenhet - det finns en hel skog med massa olika lagom obanade stigar som leder till Botaniska, till Högsbo, till Ek...vad-det-nu-hette och så någon mer stans. Wow. Jag ska ut och leka i den skogen med mina nya löparskor så snart jag får tillfälle! :D

Jobbat, promenerat, handlat, ätit årets första färska jordgubbe och kommit hem, trött och kall. Nu har jag ägnat en hel del prepp-tid i köket så jag slipper tänka på vad jag ska äta imorgon. Inte precis kvalitet-tid i köket när klockan är över 22, men hej, hellre det är kl. 6 imorgon bitti. Apropå det är det sovtajm. Godnatt på er!

Jobbigt beslut, men det blir nog bra.

10:51

Gårdagens bilfärd hem var lika fylld av läsande och att göra ingenting lutad mot min kudde på tvärsen i baksätet som resan upp. Helgen har varit precis vad jag kände var nödvändigt för batteriladdning.

Igår fick jag mail från Falun, vilket gav mig en mindre chock och gjorde att det vimlade i huvudet och molade i magen. Jotack, det kändes minsann fortfarande. Jag stängde av huvudet och gick på promenad/tränade dans i Rocklundaskogen och kom hem lite lugnare. Någonstans på kvällskvisten insåg jag att trots att det är otroligt lockande att börja prata med honom igen, så mår jag allra bäst av att hålla fast vid det jag sa sist vi pratade - jag vill inte ha någon kontakt. Efter pepp-sms från Lady Hickups och ett nattligt samtal med Gabs kändes det lite lättare. Imorse skrev jag ett jobbigt mail och nu ska det väl katten vara över. Jag mår som man brukar må efter att ha bestämt jobbiga, känslosamma saker - lite vimligt i huvudet en mindre klump i magen, men jag vet att det är tillfälligt kommer gå över under dagen. Och jag vet att jag har gjort rätt och att jag gör det bästa för mig själv. Som Gabs sa igår, med rösten full av bry-sig-om: "Var rädd om ditt lilla hjärta."

Idag är jag på jobbet. YES, ni läste rätt! Pappa och farfar behöver hjälp i sitt företag. När de frågade om jag kunde jobba började jag gråta av lättnad. Jobb i sommar, tacktacktack! Ibland märker man inte hur mycket saker tynger en förrän det löser sig.

Väldigt märkbar träningsvärk i nedre delen av ryggen efter dansträning igår. Idag ska jag och Bus se om vi hittar vägen från min lägenhet till hennes genom en stig över ett berg och en skylt där det står "Botaniska trädgården" på. Går vi vilse är det i alla fall varmt ute. ;)

söndag, maj 23, 2010

Tänk vad lite logik kan göra.

10:45

Jag kände mig lite som Arkimedes hoppande ur badkaret igår när jag kom på en rimlig förklaring till varför jag har varit så galet trött de senaste dagarna - massa träning + blodgivning + mens? Kan det möjligtvis innebära att jag ligger lite lågt på järn? Symptomen på järnbrist är bland annat trötthet, huvudvärk och andfåddhet vid ansträngning. Check, check, check. Jag är ingen läkare och påstår mig inte kunna ställa diagnoser bara sådär... men i mina öron låter det vettigt. So sue me.

Idag är i alla fall bättre. Jag knaprar järntillskotten jag fick av Blodcentralen så mycket som min mage tillåter och ska strax ut på promenad i Rocklundaskogen. Eller, egentligen så tänker jag leta upp en hyfsat avskild plats och öva dans. Jag är fortfarande inte riktigt bekväm med att öva inför andra som inte dansar - do the second best och hitta lite alone space. :)

lördag, maj 22, 2010

Flyr fältet den här helgen.

17:04

Igår var verkligen en helt sanslöst trött och seg dag. Helst av allt hade jag velat ligga still i soffan och titta påTV-program som inte krävde någon tankeverksamhet, men istället hade jag disciplin nog att sätta mig vid datorn och pula med uppsatsen. Det var inte engagerat och effektivt jobb, men jag gjorde åtminstone något!

Tanken var att fredag skulle inneburit "Jammin' the 90s" med Halmstad, men jag hade verkligen ingen lust. Jag var trött, jag var seg, jag hade ont i huvudet. Så, efter att ha läst om "The power of choice", ett äldre inlägg hos Gena, och tänkt lite kom jag fram till att i slutändan är det bara jag som losar på att gå ut när jag egentligen inte vill. Alltså sms:ade jag till Halmstad och förklarade läget - det enda han sa var att Det var tråkigt, men det kommer fler fester i sommar! Han är bra. :)

Efter det insåg jag att jag inte alls hade någon lust att vara hemma och bestämde mig för att fly fältet med föräldrarna som skulle till Gnällbältet över helgen. Bara komma bort några dagar. Jag packade ryggsäcken med böcker jag ville läsa, inte behövde läsa, och de fyra timmar som bilresan upp tog satt jag på snedden i baksätet, läste och gjorde ingenting. Framme hade mormor gjort ett salladsfat åt bara mig och jag trillade i säng strax efter elva, helt slut.

Fortfarande trött när jag vaknade imorse, men ändå med en smygande lust av att vilja springa i solskenet. Iväg till Rocklundaskogen, men när jag väl började springa insåg jag att min kropp har en hel del mer återhämtning kvar innan det är dags för något mer intensivt. Inget tryck i benen och anfådd för minsta backe. Det blev 3 km lugn jogging och en skål full med klarbär, svarta vinbär och mango med hackade nötter när jag kom hem. :)

Nu har jag ränt på stan med mamma och Nitti sen klockan 12 och är helt slut, igen. Eftersom min ekonomiska situation är allt annat än rolig köpte mamma två hoodies till mig (när de vita muddarna är solkiga fast de är nytvättade känns det lite nödvändigt) - tack mamma! Resten av dagen tänker jag inte göra många knop. Jag har huvudvärk som inte riktigt vill släppa, men mår rätt bra ändå och tycker det är fantastiskt skönt att alla utan vidare accepterar att jag vill äta raw food och inte gör så mycket mer än kommer med nyfikna frågor. Så skönt. <3

fredag, maj 21, 2010

Idag är en vilodag och gårdagens skoköp!

10:56

Efter att ha vaknat varje dag den här veckan och känt: "Woho! Träna!" så vaknade jag idag och kände: "Woho. Post-gym-trött!" Vanligtvis blir jag väldigt trött dagen efter jag tränat på gym, beroende på hur mycket jag tog ut mig på passet ifråga såklart. Igår var första gången på länge som jag körde ren styrketräning, så jag räknade mer eller mindre med att vara trött idag. And so I am. Jag tog med min själv ut på en stillsam morgonpromenad imorse, det var alldeles lagom jobbigt. Nu är klockan 11 och jag vill sova. :P

Igår ägnade jag mig åt en (för mig) väldigt dyr, men ytterst nödvändig aktivitet - jag köpte nya löparskor. Sist jag köpte skor var den 10 februari 2009 (tack bloggen!), alltså över ett år sedan. Mina älskade Asics Gel Torana 2 W är mer än välanvända och förtjänar att gå i pension. Faktum var att jag skämdes en aning för hur de såg ut när jag visade upp dem för tjejen på Löplabbet som hjälpte mig. Förhoppningsvis har hon sett värre. Jag hade med mig Lady Hickups som sällskap - först var vi runt i Team Sportia, Stadium och Intersport, innan jag kände att "Nej, jag har ingen koll!" och gick till Löplabbets nya tjejbutik. Där fick jag utmärkt service och hjälp, blev filmad och konstaterade att jag supinerar med höger fot och pronerar med vänster. Vad ger ni mig för den? Jag provade ett gäng skor, men ingen kändes helt rätt och tyvärr hade de inte så många modeller inne (that's life med storlek 41 i skor och breda fötter). På deras inrådan drog vi till Löplabbet på Östra Hamngatan istället, där jag fick hjälp. Försökte förklara ungefär vad jag var ute efter, nämligen ett par skor som passar att springa på skogsstigar, men även pallar att springa mer obanat, gärna en liten lättare variant. "Hmm, jag ska se vad jag hittar." sa hon som hjälpte mig, var borta i 3-4 minuter och kom ut med ett par SALOMON XT Wings 2 - och de satt som gjutet! Det kallar jag yrkeskompetens!
Hemma igen roade jag mig med att ta en jämförande bild på mina gamla och mina nya skor... ja, ni kan ju bedöma själva. :P

Nya fancy skor vs. mina gamla trotjänare.



torsdag, maj 20, 2010

Motivationsbrist och toksvettig gymträning.

09:41

Efter mitt handledarmöte i måndags där vi tillsammans konstaterade att min uppsats inte kommer hinna bli klar för att gå upp i juni, så har min pluggmotivation så sakteligen dött ut. Lite "vad spelar det för roll, jag blir ju ändå inte klar den här terminen"-feeling på det. Jag har med andra ord inte det minsta lust att sitta instängd vid en dammig dator när det finns tusen andra roliga saker att göra, typ att baka knäckebröd, åka till stan och köpa nya löparskor eller läsa böcker. Men, jag inser också att det blir fan så mycket enklare till hösten om jag inte lämnar allt vind för våg nu. Så, jag försöker ta mig i kragen så gott jag kan i alla fall månaden ut.

Lite skoj har jag i alla fall hunnit göra - igår kväll kände jag att "Jamen, lite gymträning hade varit kul!", så imorse hoppade jag på cykeln och drog iväg till närmaste Sportlife, som ligger typ 20 minuter bort. Där bestämde jag mig för lite cirkelträning, ett gäng övningar och gjorde tre varv. På agendan stod:
- Hopprep, 5 min
- Frivändning med stång x 10
- Frontlyft med stång x 10
- Dips mot bänk x 15
- Magövningar - först tre rundor plankan (30 sek vanlig, 30 sek sidoplanka, utan vila mellan), sedan benlyft på bänk och sista vändan plankan med fötter på bosuboll och dra benen mot magen med twist.
- Stångrodd
- Situps på boll x 10
Sen var jag nöjd, fyllde på vattenflaskan och cyklade hem. Det känns i benen när jag går i trappor - like that! Jag har kommit underfund med att sommaren fortfarande innebär att jag svettas som en tok. Inget klagomål dock, jag har ju nya funktionströjor som funkar alldeles utmärkt. :)

onsdag, maj 19, 2010

Premiärlöpning för kortbyxat!

21:56

Igår beställde jag som nämnt en ny iPod Shuffle och efter lite letande på nätet valde jag Elgiganten. Det visade sig vara ett mycket bra val - idag runt lunchtid pep telefonen till och meddelade att jag hade paket att hämta uppe på mataffären. Glad i hågen knallade jag upp under eftermiddagen och hämtade ut min nya leksak. Oh my, den är alltså pytteliten. När jag installerade den i iTunes ville datorn att jag skulle döpa den och det som spontan dök upp i mitt huvud var "Lillskruttan". So, yes, that's my iPod. :)




Efter att ha pysslat och synkroniserat och lagt in musik pockade både vädret och min kropp på att jag skulle ut och premiärspringa med iPoden. Vädret var ljuvligt, så det blev årets första löptur i kortbyxor och kortärmat - jag har till och med bildbevis!

Taa-daa! Kortbyxor, knallgul t-shirt, iPoden syns inte, men det mesta är brand new. :)

Jag cyklade till Bunketorp med ett stort flin, jag sprang 5:an runt med ett stort flin och cyklade hem likadan. Det var helt underbart. Luften var ljummen, mina nya byxor satt precis där de skulle och var ruskigt bekväma. Stort plus för den breda resåren i midjan! Min knallgula tröja gjorde mig glad varje gång jag tittade ner. Själva passet bestod av 5 km med fartökning uppför fem av de backar som finns, plus lite fys på slutet. Den där magövningen när man sitter på en kant och drar upp benen mot magen, plankan där man går upp och ner på armbågarna, rygglyft och armhävningar på sidan. Lagom mycket och när jag var klar var jag väldigt tacksam att jag hade varit smart nog att ta med vattenflaska. Svettig, gräsig och lite jordig cyklade jag nöjd och glad hem. Och nej, iPoden krånglade inte på hela tiden. :)

Energy me up.

15:30

Jag är lite fundersam över var all min energi kommer ifrån nowadays. Jag vill springa varje dag. Ut i skogen, hoppa, leka, studsa, tills det svider i benen och svetten rinner och andetagen kommer i små flämtningar. Heja min kropp, den fungerar och är glad och vill röra på sig! Fundersam, som sagt, men rätt nöjd. :) Det enda som kniper är dansen. Jag saknar TFDA så det gör lite ont i hjärtat - klart jag tränar hemma, men det är inte samma sak. Halmstad och jag ska i alla fall dra till "Jammin' the 9os" på Kulturhuset Oceanen på fredag och shake:a ass. Förhoppningsvis är det lite mer folk man känner där. :)

Igår hade jag myskväll bestämt med Gabs och efter lite sms:ande dök Lady Hickups upp också - ju fler, desto roligare heter det ju. Gabs diskade, jag slängde ihop ett bröd, Lady Hickups drack kaffe och sen gjorde vi det som jag hade som önskemål för kvällen, nämligen:



Pärlplattor! - oh yes, we did. ;)
Barndomsnostalgi all the way. Jag gjorde Super Mario-svampar! Klockan var efter ett när Gabs och jag droppade i säng, trötta och nöjda och sov som två små stenar utan att ha ställt någon klocka tills vi vaknade. Awesome myskväll.

tisdag, maj 18, 2010

Morgon-hopp och lek i skogen.

09:31

Fortfarande drömmer jag galet mycket. De senaste nätterna har alla mina danslärare figurerat på något sätt. Inatt drömde jag om stora torg, att jag torkade svettiga träningskläder i en ugn (?!) och slängde käft med Twisted T. Men, Sweet N bekräftade igår att det troligtvis kommer att bli ett summercamp - de har bara lite problem med vilka lärare som kan vilka veckor. Jag väntar otåligt under tiden. :)

Igår utannonserade jag ju hopp och lek i Bunketorpsspåren på morgonen idag, och hopp och lek blev det. Fortfarande rätt nyvaken trampade jag iväg i stilla mak. Det regnade inte, det blåste inte särskilt mycket, temperaturen var väldigt behaglig. Väl framme drog jag av ett lager kläder, låste fast dem med cykeln och sen iväg. Vilken morgon! Ensam, fågelkvitter, lite solglimtar... och en galet trilskande iPod. Vissa människor älskar att springa till ljudet av fottrampet mot stigen, fågelkvitter och sina egna andetag. Jag tillhör tyvärr inte den skaran, och ännu mindre sen jag började dansa. En handbollsspelare springer fortare om man kastar en boll - jag springer bättre om jag får ha min favvomusik. Efter att ha sprungit, bråkat med iPoden, stannat, bråkat med iPoden och till sist gett upp, stannade jag för lite fys och då levde den upp igen. Sen funkade den (mer eller mindre) resten av vägen. Själva löppasset bestod av 5 km backig skogsstig, med 3 stopp var tionde minut för lite grodhopp, armhävningar, plankan med benlyft mot magen och skridskohopp framåt, innan jag kubbade iväg igen. Svettig, glad och törstig kom jag tillbaka till cykeln och var väldigt tacksam både för vattenflaskan och mina varma överdragskläder. Bra och roligt pass. :)

Nu har jag även insett att trots att jag älskar min lilla rosa iPod shuffle (som jag till och med döpt. Hon heter Josefin.) så fattar jag också att jag inte kan begära så mycket mer än typ 3-4 års trogen tjänst. Hon förtjänar att gå i pension. Så, as you're reading this, så är en sprillans ny iPod shuffle (3e generation, 2 G, rosa of course!) påväg hit till brevlådan. Ny, fungerande leksak. Yay! :)

måndag, maj 17, 2010

Post-auditiondag.

21:37

Jag ägnade tiden mellan kl. 10 och 12 åt att vara nervös, sen klev jag in på Pustervik och möttes av Sweet N som är en av lärarna på TFDA, en av de få jag inte tar klasser för. "Men... hej! Är du här, ska du söka hit?" utbrast hon med ett brett leende och sen fick jag en luftkram för att hon inte ville smitta ner mig med förkylning. Där försvann en stor del av min nervositet och resten var mest roligt. Så underbart att få dansa i klass igen! Efter lite uppvärmning och följa-John avslutade vi och drog oss till själva skolan för info och personliga intervjuer, som mest handlade om att de ville ha reda lite om min bakgrund och varför jag valt att söka in till just den kursen. Jag tror det gick bra - det känns i alla fall väldigt bra i magen, och jag vill ännu mer komma in efter idag. Jag får svar inom en vecka, det känns som en helt rimlig tid att orka vänta (jämfört med högskolan där man får vänta tills augusti...).

Efteråt smet jag hem till Lady Hickups, kramades, drack te, fick en grym smoothie på jordgubb-kiwi-apelsin-rabarber, pimpad med lite bovetecrunch och kramades lite mer innan jag åkte hem. Skönt att vara hinna ha kvällen hemma. Jag gjorde en råkostsallad med rivna morötter, kålrot, rotselleri, äpple och lite purjolök, bladspenat och en apelsin, med en grymt god dressing med inspiration från Genas variant - jag har verkligen inte en suck om vad "mellow white miso" är, men jag hade i allt annat, plus två teskedar tahini. Verkligen mumma. Sen avslutade jag kvällen med en äpplepaj i chokladvariant, dvs. jag hystade i någon matsked kakao i degen och fyllningen också. Choklad är truly en livräddare vissa kvällar.


Ikväll känner jag att imorgon bitti ska jag cykla till Bunketorp och springa 3,5an eller 5an - vilket av det får jag se imorgon. Hopp och lek på morgonen blir det i alla fall, hoppas det inte regnar! :)

Audition-nervositet.

10:19

Jag drömmer vansinnigt mycket nuförtiden och allt som oftast kommer jag ihåg det när jag vaknar. Geez. Ibland börjar jag tro att jag är tokigare än jag redan tror.

Idag ska jag på audition till en danskurs som kommer hållas till hösten. Jag har innan det haft handledarmöte och borde väl egentligen bearbeta vad som sades där (en hel del, I tell you), men det enda jag kan ta mig för just nu är att läsa bloggar, lyssna på musik, ha mensvärk och vara nervös med iskalla händer. Det här är stort för mig och jag vill verkligen komma in. Lite för sent att gå ett dansgymnasium, lite för långt steg i Balettakademien (som jag ändå inte vill gå på). At the moment vill jag bara dansa för att jag älskar det, för att det gör mig glad och lycklig och bara bli så grym som jag någonsin kan bli. Dans på skoltid, det är lyx om ni frågar mig! Jagvilljagvilljagvill.

Gårdagens övningar i Rocklundaskogen har lämnat efter sig en svag träningsvärk i benen och rumpan. Dags att skruva upp jobbigheten på fysövningarna, med andra ord! Åh, den här veckan vill jag dra av milen, helst i Skatås, och köra ett backintervallpass med stavar och helst ett vanligt intervallpass också. Däremot känns det inte som jag ska börja träningsplanera - jag trivs med friheten i att inte ha någon bestämd träning i kalendern och bara känna efter "Vill jag springa idag?" när jag vaknar på morgonen. Motivationen håller i sig, kroppen känns stark och frisk (hur jag lyckas med det när typ resten av hela familjen är förkylningssjuk förstår jag inte, men jag klagar inte!).


Kl. 12 och fram till typ kl. 17 gäller det!
Håll alla era tummar för mig! :)

söndag, maj 16, 2010

Talang, Stockholm och Rocklundaskogen.

16:38

En mycket händelserik helg är till ända. Mycket intryck, glädje, passion, besvikelse och lycka.

I fredags packade jag mig med en hel drös andra människor från TFDA in i en buss och åkte till Stockholm för att skrika your hearts out för att stödja Twisted Feet som var med och tävlade om en finalplats i Talang 2010. Vi skrek, vi hejade, vi applådera och hoppade upp och ner. Tyvärr hjälpte det inte, men det var en galet rolig resa och det var värt allt när Z och Twisted D kom ut efteråt och berättade att det betydde jättemycket för dem att vi var där. De betyder otroligt mycket för mig, om jag kan ge tillbaka något av de ger till mig är det långt mer än tillräckligt. Totally emotional. Inspiration och danslust upp över öronen, härligt. :)

I lördags avvek jag från TFDA-gänget som skulle hem till Göteborg igen, för att ha en Stockholmsdag med fina Bästa ragget och sen åka vidare till Gnällbältet där mamma och pappa var på besök över helgen. Jag hittade till och besökte Hötorget och Hötorgshallen alldeles själv, mötte upp Bästa ragget och sen gick vi runt i 4 timmar med stopp vid NK och en Blueberry-smoothie (halleluja-upplevelse!), inköp av ny ryggsäck, kika in på lugna och fina Yogayama och avsluta med vegetarisk/vegansk buffé och en delad bit vegansk belgisk chokladtårta på restaurang Herman vid Slussen, innan vi med ömma och trötta fötter tog oss till Centralstationen och och satt stilla på en bänk tills mitt tåg skulle gå. Jag höll på att glömma av mitt bagage som jag hade lämnat av i en bagagebox (vilket måste vara en av världens bästa uppfinningar btw), men turligt nog påminde Bästa ragget mig. Tur det. :)

I Gnällbältet blev jag uppmött av mormor och morfar, åkte hem med dem och kraschade i soffan framför 1 2 3 Schtunk som spelade "Shakespeare - den absoluta sanningen" på TV 2, vilade mina stackars fötter och skrattade. Underbar dag. <3 style="FONT-STYLE: italic">"Oh! Springa!", så jag drog på mig löparkläder, lånade mormors cykel och tog mig till Rocklundaskogen. Jag ser till att alltid få ett löppass där när jag är i Gnällbältet, det är ett jättefint spårområde och tillräckligt kuperat för att vara intressant utan att bli skitjobbigt. En löprunda på 5 km avverkades med ett stort glatt leende på läpparna - det var så roligt. Hela kroppen bara skrek av lycka över att få springa på stigar upp och ner i skogen. Jag avslutade med lite fys innan jag cyklade hem till mormor och morfar och åt tinade frysta sommarbär till frukost. Sämre söndagar har jag allt varit med om. :)

onsdag, maj 12, 2010

En bättre dag (Heja Blodcentralen!)

12:21

Imorse vaknade jag innan klockan ringde och låg och slumrade utan att tänka särskilt mycket. Idag känns inte lika jobbig och omöjlig som igår, idag känns ganska trevlig trots att det regnar ute. Jag sitter på mammas jobb vid en dator och om en halvtimme slutar hon, vi ska äta lunch och sen åka till Ullared för shopping av nödvändigheter - jag ska leta funktionströja, löparjacka och en ryggsäck. Det är inte hett när mina träningskläder stinker svett när jag tar dem på mig, trots att de är nytvättade. Ett kvitto på att de är mycket välanvända, ja, men inte särskilt trevligt.

Idag har jag annars hunnit med att lämna blodprov till min brödstudie och nu är den slut. Aldrig mer tråkigt bröd, hurra! Jag som i vanliga fall har jättesvårt att slänga mat som inte är dålig, hystade glatt ner tre limpor överblivet tråkbröd i soppåsen igårkväll. Gone baby gone!

Det första jag gjorde efter det var att ta en promenad ner till blodcentralen, lämna blod och få en t-shirt. Nu har jag plåster i varje armveck och på långfingret och det ser ganska roligt ut. Jag älskar min blodcentral! De är alltid snälla, hjälpsamma och otroligt duktiga. Idag blev jag väl omhändertagen av en blond Stefan, som småpratade med mig under tiden. När han skulle kolla mitt blodvärde och stack mig i fingret påpekade jag att "Det gör attans så mycket ondare där än när man sticker i armvecket för att faktiskt lämna blod." och han svarade: "Ja, det finns ju en anledning att blinda läser med fingertopparna. Har du försökt få ner ditt armveck i en bok någongång?" och det ledde till dagens första gapskratt. Underbara människor, vilken insats de gör!

Förövrigt somnade jag på tåget till mammas jobb och vaknade panikslagen med ett ryck när tåget stod still: "Var är jag?! Vad är klockan?!", tog jackan och ryggsäcken i den handen, skorna i den andra, sprang genom tåget och hoppade ut på den blöta regniga perrongen i strumplästen. Ganska många förvånade blickar... men jag kom av i tid i alla fall. ;)

tisdag, maj 11, 2010

Hit by the train.

22:02

Ikväll är jag mentalt och emotionellt slutkörd. Varför kommer jobbiga saker alltid i klump och inte snällt en i taget så man hinner återhämta sig mellan varven? Under de närmaste dagarna har följande hänt:

- Jag har fått reda på (för att jag ringde och frågade) att lägenheten blir klar i mitten av juni, inte mitten av maj. Tydligen hade det varit något strul i början av renoveringen - jamen BRA att de ringer och talar om det då?!

- Jag har kommit underfund med att jag inte har energi nog för någon annan än mig at the moment och avslutat mitt dejtande. Skönt men jobbigt.

- Jag har fått mail av min handledare som inte tror att jag kommer hinna bli klar med uppsatsen innan den ska gå upp i juni. Efter det mailet hade jag ett mindre nervöst breakdown och kände i hela kroppen MEN JAG ORKAR INTE! Det blir handledarmöte förhoppningsvis i veckan och så får vi se vad som händer.


Det känns för mycket just nu, helt enkelt. Jag fick en tanke-fri timme när jag drog till gymmet och dansade, vilket var ruskigt skönt. Nu vill jag isolera mig och inte prata med någon annan än mina närmaste vänner och familjen. Imorgon är det nog lite lättare, men ikväll är det en tung känsla i båda mage och bröstkorg. Alltså ska jag gå och sova så jag kan ignorera det.

Morgonlöpning.

10:00

Igår gick jag och la mig med känslan att jag ville springa på morgon.
Imorse vaknade jag med träningsvärk i bröstmusklerna, låren och rumpan och kände att jag ville springa på morgon. So, that's what I did. :) Först en kik på termometern - bara 2,6 grader?! Burr! tänkte jag och drog på mig dubbla lager byxor och tröjor (jag tillhör delen av den mänskliga befolkningen som hellre dör av värmeslag än fryser). Först en snäll promenad till Mossen och sen ett halvt varv - pausvila i form av den där magövningen när man sitter på en kant och drar upp benen mot magen, skridskohopp (fast rakt fram och upp), höftlyft, triceps och en variant på plankan där man går upp och ner på armbågarna. Sen löpning iväg igen tills jag kom till fys-stället igen. Alltså, det blir inte särskilt långa pass, men det blir och det känns viktigast just nu. Plus att jag är glad, full av energi och har träningsvärk. :)

Det är solig tisdag och jag har redan hunnit flippa på min bärbara dator, städa undan i köket och mitt rum och hänga tvätt. Nu blir det resultatanalys för hela slanten!

måndag, maj 10, 2010

VårRuset 2010.

22:38

Som utlovat är träningen igång-kickad med besked. Jag inledde dagen med att sno en del av lillebrors träningskläder och cykla iväg till en av mina favoritställen - Bunketorps spårområde. Upp och ner, upp och ner på underbara skogsstigar. Idag nöjde jag mig dock med det första man stöter på när man kommer dit, nämligen en bra lång uppförsbacke. Jag, mina stavar och backen resulterade i 2x5 intervaller uppför, med lite pausvila i form av utfallssteg, skridskohopp, armhävningar och plankan. Inget high-tech, bara vanlig, rejäl, kroppen-som-vikt-träning i morgonsolsken. Träning när den är som bäst. Nöjd och glad cyklade jag hem och gjorde en ruskigt snygg morgonsmoothie. :) Kvällen bjöd på lite mer träning i form av 5 km löpning i VårRuset med mamma, Lady Hickups och Pysslingen. Bus skulle varit med, men var tvungen att ställa in eftersom hon låg hemma med feber. Trist. =/ Efter målgång hämtade vi ut våran picknickpåse och hade picknick tills solen gick ner och det blev svinkallt. Då kramades vi och gick hem.

Man kan inte bara lägga upp snyggbilder - gladbilder är minst lika bra! Mamma, jag och Pysslingen, alla glada och nöjda med sin insats. Jag måste bara berätta hur otroligt stolt jag är över min mamma, som med ont knä sprang alla 5 km utan att gå, för första gången i år. Lady Hickups ska också ha en eloge - 7 minuter snabbare sprang hon, jämfört med förra året. You go girls!

Jag har förresten kommit på bästa sättet att sluta bita på mitt stackars misshandlade pekfinger som aldrig vill läka - straffmetod. Varje gång jag biter på fingret ska jag göra en minut i plankan. Första dagen blev det fem minuter, andra dagen två. Sen klarade jag två dagar och idag ha jag gjort en minut. Kanske kommer det funka den här gången. I tell you, plankan är bra för allt! ;)

Jag har talar mig varm många gånger för det här med magkänsla och jag tror det är väldigt viktigt. Så, de senaste dagarna har jag gjort vad min mage har sagt åt mig fast jag inte riktigt förstår... så jag får väl se vad som händer. :)

Och imorgon, imorgon är det SISTA DAGEN PÅ BRÖDSTUDIEN! För sista gången behöver jag trycka i mig fem skivor osmakligt, aptråkigt sågspånsbröd och kan äntligen få själv bestämma precis vad jag ska äta. Jag ska börja med att låta bli allt vad bröd heter i typ en vecka och sen baka ett riktigt gott bröd själv. Jippie! =D

söndag, maj 09, 2010

SM-guld, mental vårstädning och träning.

19:23

Wow, det är jättelänge sen jag skrev. Crazy week. Det känns som det är crazy week varje gång jag skriver nuförtiden. Det är väl så just nu, bara att acceptera, göra det bästa av det och ta sig igenom.

I lördags åkte jag och mamma till Malmö för SM-finaler i handboll med tillhörande bankett och guldfest. Jag hade superkul igår, men mår ungefär så bra som jag förtjänar idag. Det går så länge mellan gångerna som jag faktiskt dricker så jag blir berusad "på riktigt" (vilket bara är positivt, in my opinion) att jag glömmer bort hur det är att vara bakfull. Framför allt känslan i magen dagen efter, som om någon har slagit mig med knytnäven upprepade gånger... fy katten. Men, jag ska inte gnälla (bara lite) om saken, självförvållat och yada yada what so ever. Jag konstaterat bara att det är inte varje dag ens favoritlag tar SM-guld och känner att det kommer dröja bra länge tills jag dricker någon större mängd alkohol igen. :)


Annars har jag känslan av att städa ur garderoben. "Passar den här fortfarande? Ska jag ha kvar den här, jag använder den ju typ bara två gånger om året? Men GUD, vad gör DEN kvar!?" Vika ihop, lägga tillrätta, bort med sånt som jag faktiskt inte vill ha kvar, hitta gamla favoriter och upptäcka nya. Mycket fundering inför sommaren om uppsatsen och jobb i sommar, mycket funderingar om hösten och vad jag ska göra sen. Vad som än händer tror jag det löser sig i slutändan. :)

Nästa vecka ska jag kicka igång mig själv lite extra med träningen. Styrketräningen har legat på hyllan och ska dammas av rejält. Löpningen ska få lite struktur och jag ska dansadansadansa. :)

onsdag, maj 05, 2010

I'm already torn.

17:02

Är överdrivet jäkla emotional idag. Vette sjutton vad det är frågan om, men känslorna bounce:ar upp och ner som en kanin med ADHD. Inte så mycket glad-deppig, utan bara allting på en gång.

Värst hittills var att komma hem till lägenheten. Det blir fanken värre för varje gång jag är där på snabbvisit och sen måste gå igen. Jag gick in i köket, fick en klump halsen och var ett djupt andetag från att börja böla rätt ut. Gick in i andra rummet och upprepade proceduren. Hem. Jag tröttnar snart på mig själv när jag skriver det här för jag vet inte vilken gång i ordningen, men jag längtar hem.

Och jag längtar till dansen. Mina eftermiddagar är tråkiga.
En riktigt bra period var dock när jag cyklade hem cykeln från farmor och farfar till mamma och pappa genom strålande solsken med härlig musik i öronen. Så gott det gick dansade jag när jag cyklade och vinglade av vägen både en och två gånger. :P

tisdag, maj 04, 2010

En räddare i nöden.

15:10

Jag tänker mycket på min mat atm. Det som oftast snurrar runt i mitt huvud är hur fantastiskt bra jag mår, hur sjukt gott allting är och vad mycket nya produkter och recept jag vill pröva på. Men, det snurrar också en hel del om praktiskt how-to och att, även om jag själv försöker utgå från att det är ingen big deal, så är det ändå en hel del omställningar, nästan mer för de jag umgås med än för mig själv.

Igår vid matbordet åt familjen fisk och jag åt raw falafel. Allt fine and dandy. Sen frågade mamma: "Äter du ingenting som vi äter?" och jag svarande: "Jooo... men inte alltid." Mamma: "Nehe, vad är det som avgör det då?" och jag: "Det beror lite på magkänslan för dagen." End of discussion. Mamma menade verkligen inget illa, det vet jag - hon undrade, för oftast är det hon som lagar mat och då är det ju bra att veta hur många som ska äta. Men just då fick det mig att känna mig som en ensammaste människan i världen. Så, jag gjorde vad varje vettig, småledsen flicka borde ha gjort i den situationen - jag ringde en vän, Bästa ragget närmare bestämt. Hon har varit vegan i 2 år och sa precis allt tröstande jag behövde höra, uppblandat med en hel del tips om caféer och ställen man kan äta på i Göteborg. Jag önskar det hade varit lite lättare att vara självsäker om mina matvanor, men allt är så nytt. Jag antar att det växer fram i sin egen takt, det brukar vara så. Fram tills dess ska gudarna veta att mina vänner är mitt bästa stöd. Lady Hickups, som också är inne i raw food-svängen och Gabs, som är ständigt open-minded och full av tänk kring mat. Och Bästa ragget såklart, supportive vegan på avstånd. ;)

måndag, maj 03, 2010

Och nu börjar livet igen.

13:30

Efter en galet busy vecka och helg är det lite omstart och nystart. Så känns det i alla fall.

I fredags - genrep på Pustervik för showcase. Från kl. 12 till 18 var det övaövaöva, placeringar och väntan. När jag sen gick för att möta upp föräldrarna för att se på Cortegén (där Pyssligen vad med!) var jag glad, men trött. När det började regna var jag fortfarande trött, men inte lika glad. Två timmar Cortegé senare var jag kallt, tröttare, blöt och hungrig. Väl hemma tinade jag upp med en varm dusch och en riktig brakValborgsmiddag med ungsbakad lax och stuvad spenat med familjen och Gabs som sällskap. En riktigt skön kväll, vi satt och pratade tills Gabs skulle hem med 00:55-tåget. Sen pang bom krasch i säng.

På lördag - Dagen D, The Day of the Showcase. Jag vaknade med sockerdrickapirr i hela kroppen och sprang runt lite småspattig hemma och packade kläder och mat och dubbelkollade tusen gånger att jag hade fått med mig allt innan jag gick till tåget. Efter lite problem med en av musikmixerna hade Twisted D fått agera musikmaster och mixa om en låt, vilket innebar att jag skulle köra mitt solo till en låt jag aldrig hört förut. Yikes. Men, efter typ tusen genomlyssningar, massa övning och ett snack med Twisted D så kändes det helt OK.

Sen var det dags. I första showen var det aningen stressigt - popping, sen NYC med klädbyte direkt efter, en dans emellan och därefter hiphop, sen NYC med klädbyte igen. Hysteriskt stressigt. Halv sex sex var det slut och dags att få lite mat i magen och ladda om inför andra showen. Inga nollbyten och lite mindre stress den här gången. Jag är supernöjd med min insats och hade rent ut sagt skitkul. Ljus i ögonen, hög musik, applåder och skrik. Jag fick göra mitt första egenkoreograferade solo för publik (som en del i hiphopuppträdandet), vilket var sjukt häftigt och en kick som hette duga. :) Efter att allt var slut kramade jag alla som kramas, borde fick härligt uppmuntrande kommentarer från Twisted T&D och en massa beröm från min privata fanclub - mamma, pappa, Lady Hickups, Gabs och Stor Bror. Det betyder så mycket för mig att de var där, jag blir alldeles lycklig bara jag tänker på det. :)

Så, nu är dansterminen slut. Jag har längtar redan dit. Tack och lov för att det kommer vara jams och happenings under sommaren! Har jag tur så blir det summercamp också - där snackar vi feta grejer. :)


Men än så länge är det fortfarande skola som gäller, så det är vad jag ska återgå till nu. :)