torsdag, december 31, 2009

liten jag på jorden.

16:12

hej på er.
det har varit bra tyst från mig i några dagar, med den enkla anledningen att jag har flyttat till min lägenhet, med allt vad den innebär av att bära lådor, äta take-away-sushi sittandes på golvet med mor, far och Stor Bror som hjälpte till att flytta eftersom jag inte ha några stolar än och packa upp, packa upp och packa upp. jag har varit till sophuset med kartonger och papper och skräp gudvet hur många gånger sen jag kom hit i måndags. nu börjar det ta form, det är inte en massa kartonger med saker överallt och inte alltför stökigt. fortfarande en hel del som ska göras, såklart, men jag är en bit påväg.

jag hade tänkt mitt kök mindre än vad det egentligen är och blev glatt överraskad när jag upptäckte hur stort det faktiskt är. var och handlade i måndags kväll - det tog mig en och en halv timme och jag var helt slut efteråt. jag tycker mat är viktigt och den senaste tiden jag bott hemma har jag mer och mer insett hur viktigt. för varje vara jag tänkte köpa fick jag alltså ställa mig och tänka hur den hade producerats, fanns det något ekologiskt alternativ och tyckte jag det i så fall var värt prisskillnaden? det ÄR inte lätt att vara medveten konsument, inte ens om man som jag faktiskt har en del bakgrundskunskaper (och speciellt inte med en restriktiv budget). men mitt kylskåp ser mycket mer ut som jag vill ha det själv nu. ekologisk mjölk, fil, smör, ägg, svenska äpplen. i skafferiet trängs ekologiska havregryn och rågflingor med mjöl från Saltå Kvarn och min underbara röda Kenwood som jag fick av en av mormors bekanta. jag tycker om mitt kök <3.

det har varit känslosamt och utmattande. delvis sån där jobbigt seg utmattning, för jag har inte haft ro till träning sen den 22a när jag kom hem från Falun (vilket skulle visa sig bli en mardrömsresa) och det kanske inte är mycket med en veckas träningsuppehåll, men jag märker så väl när orken försvinner och sömnen blir kass. när jag helt slut hade suttit i en dörröppning och bölat i tisdags gjorde jag det enda vettiga i den situationen: slutade packa upp, bytte om till tärningskläder och gick ut och sprang. som genom ett trollslag försvann klumpen i magen och jag mådde mycket bättre OCH vaknade betydligt mer utvilad morgonen efter. det är lite magiskt faktiskt. :)
de senaste tre dagarna har jag trotsat en allt mer bitande kyla och sprungit en bit varje dag. jätteskönt. idag var det för kallt för mig, jag fick ont i magen men klarade i alla fall av att avsluta rundan. sen tinade jag upp mina stackars fingrar, näsa och kinder med en välförtjänt varm dusch. :)

Falun ligger lite för långt bort nu för att det ska kännas riktigt bra nu. telefoner är bra med inte lika bra som att kunna lägga min hand på hans kind och lova att det kommer ordna sig. det tär, men jag vägrar loopa ner mig i dumma tankar. allt är förgängligt, så också det ledsna. Bob Hansson är en klok man.

idag är det nyårsafton, jag ska äta middag med Mikkis, Gabby, Banana och folk i Kollektivet, ha lockigt hår, en ursnygg klänning och dricka bubbel. jag ser fram emot den här kvällen. :)

söndag, december 27, 2009

dan före flyttdagen.

20:10

jag tror allt som jag kan packa ner är nerpackat. sängen står kvar, Faluns julklapp ligger på en hylla, men annars är det mer eller mindre tomt (eller så tomt det nu kan bli med en massagebänk, en anslagstavla, en säng, en gaberob, ett nattduksbord och ett skrivbord på ca 8 kvadrat.). det känns fortfarande helt overkligt att jag flyttar imorgon. jag har längtat och planerat och tänkt och funderat i flera månader och så vips! är det imorgon. jag har skaffat flytthjälp i form av Bus (som förhoppningsvis kryat på sig), Lady Hickups och Gabby. de ska inställa sig här i Föräldrarhemmet kl. 8 och det kommer finnas tillgång till nybakta scones, kaffe och te. man ska ta hand om sin personal. :)

all lugn och ro börjar gå mig på nerverna. till råga på allt är mitt gymkort slut och det är snorhalt ute. helt galet glashalt, så jag vågar inte ens ge mig ut på en promenad. mor och bror och Lady Hickups och jag åkte en sväng förbi IKEA och jag halkade fyra-fem gånger på den 25 m långa vägen till bilen, så en promenad kändes lite overkill. får hoppas det är bättre imorgon. :)

lördag, december 26, 2009

dan före dan före flyttdagen.

22:44

lugn jul med lite för mycket godis, men what the heck, bara jul en gång om året. :)

jag packar och packar, men det märks liksom inte av. halva gaberoben nere i två enorma resväskor och alla kokböcker nere i flyttlåda. jag ägnade någon timme åt att trassla ut alla mina halsband ur varandra och sen försökte jag vika ihop dem noggrant för att de inte ska trassla ihop sig igen. fåfängt hopp misstänker jag, men försöka går. :P

varit iväg och träffat Bus och promenerat idag - tanken var att vi skulle springa, men hon hade lite hosta och jag har trötta höftböjare efter att ha gått ute och det var snuskigt halt i Ruddalen, så promenad blev det. och så fick jag min julklapp - ett nybakt, härligt bröd och tillhörande recept. jag frös in det, så nu har jag nybakt bröd att ta av när jag blir hungrig efter flytten. tala om flax. :)

imorgon ska jag och Lady Hickups till Kvibergs marknad och jag ska shoppa grönsaker. Bus skulle ha följt med, men hon mådde krassligt efter promenaden idag, så hon ska krya på sig istället. mindre än två dagar kvar tills jag flyttar nu. yay! \o/ det känns lite overkligt.

onsdag, december 23, 2009

ny lägenhet, nya förutsättningar.

11:56

jag pluggar lite, funderar, läser lite i receptböckerna har jag bredvid mig och pluggar lite mer. det känns bättre såhär istället för att sitta framför datorn och stenkoncentrerat försöka producera text. kanske mer effektivt också, vem vet? :)

jag har i alla fall kommit fram till något (bortsett från att det är otroligt irriterande att veta vad jag menar men inte få ner det i skrift) - jag tror jag ska starta en ny blogg när jag flyttar hemifrån, vilket ju sker om en sisdär ynka 6 dagar. :) jag älskar min blogg nu, men det är mer ett tankeplank och dagbok än någon dokumentation av det jag är intresserad av - mat och träning, lite specifikt dansen där. ju mer tiden går, ju snabbare utvecklingen går, ju fortare allt ska fixas och allt ska kunna köpas färdig, desto mer vill jag göra allt själv. jag var hemma påmysfrukost hos Bus&Bumby för ett tag sen och drack hemgjord saft, åt bröd från Alvar och Ivar, egenbakad äpplekaka och hemgjord kokosglass. det bli ätande ur ett annat perspektiv, mer än bara fylla magen. det ursprungliga av att ha gjort det själv. när jag plockade äpplen, blåbär och lingon i somras - jag blir lycklig bara av att tänka på det, både för den njutningen jag fick av det då och den jag får nu när jag använder dem.

det är lätt att glömma bort, känslan av att äta egenhändigt fiskad och rensad aborre på egenbakat knäckebröd. jag försöker inte förespråka eller påstå att vi ska gå tillbaka till bondesamhället och att alla ska ysta sin egen ost... men jag vill kunna göra det, och jag vill pröva det. och fram för mer ekologiskt, för gladare grisar och kalvar som får vara med sina komammor. jag kommer gå från normalbortskämd ung vuxen som bott hos mina föräldrar i typ ett år och kunnat be mamma köpa hem vad jag vill ska finnas hemma till ung vuxen med en begränsad budget och ansvar för hyra och hushåll och jag har en vision om hur jag vill ha det i mitt kök, vad för mat jag vill laga och vilka råvaror som ska föredras. det kanske inte kommer bli som jag vill från ruta ett, men någonstans måste man ju börja, eller hur? :)

en sång om fred och frid i juletid.

10:36

att ta sig hem från Falun visade sig bli ett rent helvete. jag skulle åka 07:25 från Falun, byta två gånger och sen anlända till Västerås 09:33 för att åka med mormor och morfar ner till Göteborg - varför sitta på ett tråkigt tåg när man kan åka bil och få världens godaste smörgåsar av mormor?

för att göra en lång och bedrövlig historia en smula kortare - mitt tåg blev, efter att ha blivit försenat till 08:38, slutligen inställt. då skulle nästa tåg komma 09:21, så jag tänkte (efter att ha börjat gråta i ren uppgivenhet av trötthet och hunger - ja, pröva själv att gå upp halv sju och skippa frukosten (skulle ju få frukost av mormor) för att sedan stå och frysa i -20 grader på tåg som aldrig kommer får du se hur glad man bli) att det är väl lika bra att vänta in det. det blev också inställt. lyckades med telefonhjälp av Faluns hitta vart bussen gick från och ta mig till Borlänge. därifrån ett försenat tåg till Sala, så jag missade anslutade tåg och fick vänta på en buss till Västerås. påväg till Västerås slumrade jag till, vaknade, trodde jag var framme, plingade "stopp" på bussen, gick av och upptäckte att jag gått av helt fel och inte visste vart jag var. så jag gjorde vad varje vettig människa skulle gjort i min situation. jag började strötgråta och ringde mamma.
anyways. mormor och morfar hittade mig och ungefär 3,5 timmar försenade kom vi iväg. mormor hade plockat ihop lite rester till mig (kallt potatismos och skinka har aldrig varit så gott!) och gjort mackor och räddade förmodligen mitt liv. bilresan avlöpte utan problem och herregud vad skönt det var att komma hem.

bortsett från mardrömsresan från Falun har jag haft det så bra. jag har gått omkring och varit kär, pussats, inte gjort många knop och bara njutit ända in i själen av att ha honom nära mig. <3

imorgon är det julafton. det känns underligt, jag har haft så mycket annat att längta efter att julafton liksom kommit lite i skymundan. men det är snö överallt, en stor gran står hemma som vi ska klä ikväll, hela kylen är full av julmat och hela familjen är hemma. allt är som jag vill ha det. :)

idag bestämde jag mig för att följa med mamma till jobbet för att få lite pluggat - jag har inte gjort att smack hittills, men det gör mig ingenting just nu. det är mycket som känns bra nu.

söndag, december 20, 2009

happyhappyjoy.

18:03

i fredags, efter ett härligt jobbigt skivstångspass, lunchshopping (sushi!) och lite kramar från Lady Hickups satte jag mig på tåget mot Falun. tiden innan tågbytet gick fort - tiden efter tågbytet gick oförklaringt långsamt. men jag kom fram, utan förseningar och möttes av snö, kyla och min Falun. <3 efter sex äckligt långa och allmänt jobbigt veckor utan honom... det var helt underbart att träffa honom igen.

i Falun är det snö och kallt. igår stoltserade med -22 grader, idag är det tackochlov lite mer humana -6. vi har gjort lite julgodis (mandelkrokant och nougat), gått lite vinterpromenader, kikat på film och ikväll ska vi in till världsmetropolen Falun och kolla på "Avatar" på bio. allt är happyhappyjoy utom min mage som har fått totalflipp och är helt knäpp.

jag känner mig lite som ett plåster på honom, men vi är rätt plåstriga på varandra bägge två. me like. <3 imorgon är det bara en vecka tills jag flyttar till min lägenhet och han kommer ner till mig över nyår. som sagt - happyhappyjoy. :) nu ligger han slocknad i soffan, så jag ska gå och pussa lite på honom - bara för att jag kan. :)

torsdag, december 17, 2009

hej mitt vinterland.

13:35

mitt handledarmöte gjorde mig förvirrad än jag varit innan och stundtals kände jag mig gråtfärdig, både under tiden och efteråt. på kvällen var jag bar depp och övevägde seriöst att slänga hela magisteruppsats-projektet överbord och börja söka jobb istället, men efter en promenad och massa diskussion med en väldigt peppande och stöttande mamma så kände jag mig kapabel nog att ta ett djupt andetag och säga högt: "Det är klart det kommer gå!"
efter att ha spytt galla över mötet i min statusrad på Facebook fick jag dessutom ett antal kommentarer som fick det klart för mig att tydligen är det meningen att man ska bli förvirrad av sin handledare. eller så har alla vi helt enkelt fått kassa handledare, det kan ju också tänkas.

det mest frustrerande under mötet var att hon inte fattade vad jag ville göra. jag förklarade. "Jaha, du menar såhär!" sa hon och jag sa: "Ehh... nej, nu har du missförstått." och förklarade igen. upprepa ytterligare två gånger. den sista gången snurrade jag in mig i min förklaring så mycket att jag inte förstod mig själv. jag hade velat gå därifrån med ett par konkreta frågor, ta reda på det här och det här, men nej.

idag känner jag att livsandarna och lusten att plugga har kommit tillbaka lite. jag struntade i skolan igår, tagit en promenad idag i bitande kall vind och solsken. bakat en del inför flytten - knäckebröd, müsli och skorpor som ligger på tork i ugnen. jag har skaffat en soffa också. :)

tisdag, december 15, 2009

hey little sister, who's your superman?

14:39

igår gav jag upp inför mitt värkande ben och ringde sjukvårdsupplysningen för att få lite uppslag på vad det var för fel på mig. efter att sköterskan frågat hur det kändes, om det var ömt, svullet, färgskillnad? så frågade hon om jag åt p-piller? och det gör jag ju. "Jaa, då borde du nog åka in och få benet undersökt, det kan ju vara en blodpropp."
...?
...!
så mer än måttligt nojig (jag hade ju för fanken haft ont i benet sen i fredags!)tog jag en knäckemacka i farten, slängde ner ett äpple i ryggsäcken tillsammans med skolböcker och hoppade på första bästa tåg till Kunsgbacka. efter typ en timmes väntande på Närakuten fick jag träffa en dr. Jonas som lugnade förklarade att nej, jag hade ingen blodpropp (för då hade jag haft en svullen vad som inte dallrade när den var avslappnad och haft galet ont om jag flexade foten mot huvudet), utan det var bara en lagom elak inflammation i muskeln. phew. skräm mig inte.

mamma hittade en Voltarensalva hemma som har räddat min natt, hade inte pallat en vakna-sova-vakna-sova-natt till. nu är det bättre och jag kan sitta ner längre än 5 minuter. :)

det snöade imorse när jag gick ut på promenad och jag kände mig alldeles glad ända in i själen. när jag kom hem igen var det plusgrader och duggregnade. typiskt Göteborg. nu är det slask, kallt och ruggigt ute och jag har haft slutseminarie i Vetenskaplig teori och metodik III, vilket förvisso är skönt, men vansinnigt segt. snart ska jag träffa min handledare och diskutera om min ämnesfördjupning - jag hoppas på lite insikter och hjälp.

mest av allt vill jag kura ner mig i en soffa med en kopp varmt te och inte tänka på något. den här veckan ska gå fort har jag bestämt. längtar till fredag och Falun. <3

måndag, december 14, 2009

ring ring ring.

08:56

lördagskvällen bjöd på lussefika i Kollektivet med mina flickor, innan jag spökade ut mig i pjyamas, tröja, morgonrock och handduk till Arthur Dent, mötte upp Bus&Bumby och åkte på maskerad. superkul kväll som avslutades med att min underbara bror <3 kom och hämtade mig I BIL så jag slapp mecka med spårvagnar och tåg hem. lyxigt är bara förnamnet. :)

söndagen blev slapp. jag tog en promenad till Bunketorp, sprang 3,5an och promenerade hem. åt söndagsmiddag i form av skinkstek, sås&potatis med brysselkål med Stor bror och mamma, sen släpade vi oss alla tre till affären och handlade mat. väl hemma igen bakade vi lucka 13 i julkakskalendern, mandelmusslor. kvällen avslutades med försenat firande av farfar och kvällsfika med mackor och te hemma hos dem innan jag dråsade i säng, bra trött.

natten har varit orolig, mest för att jag har fått något skumt problem med höger ben, alldeles under vaden. det gör apont, som kramp hela tiden. den känslan man har när man stukat foten och fått den vrålhårt lindad för att sakta ner blodflödet - så känns det, som det inte kommer tillräckligt mycket blod till muskeln. och jätteömt. det började märkas i fredags, sen har det bara blivit värre och inatt vaknade jag X antal gånger av att det gjorde ont och bara låg och vred på mig. det skumma är att det försvinner när jag tränar. gå och springa är det bästa jag kan göra känns det som, för då gör det inte ont alls. ah crap. kanske ska ta och kolla upp det snart om de inte släpper. farmor trodde brist på magnesium, elektrolytbrist ger ju kramp, men borde det inte slå på någonstans mer än just under höger vad då? skumt, som sagt.

ny vecka, ingen tenta förestående.
vetenskaplig teori och metodik III, here I come!

lördag, december 12, 2009

hey ya!

17:40

igår skrev jag 12-poängstenta och äntligen landade axlarna på sina normalalåga nivåer nedanför öronen. jag märker väldigt sällan hur mycket jag faktiskt stressar upp mig förrän efteråt när jag känner efter lite och upptäcker att huvudet är helt manglat och jag är helt slut i hela kroppen. men, nu är tentan gjord och jag kan bara hålla tummarna att det gick vägen.

mamma fyllde dessutom år igår, så det bjöds på restaurangbesök på Tre Indier, som jag efter igårkväll rekommenderar varmt. mysig inredning, jättetrevligt personal och, framför allt, helt fantastisk mat! mina samosas var mums, serverade med en chilismakade chutney och lite salt kikärtssallad. mango lassin var precis så iskall och lagom söt och den malai kofta jag åt passade perfekt till det stekta riset och vanligt naan. smakrikt, vilket är en av de viktigaste sakerna för mig när det gäller indisk mat. hallelujamoment. :)
efter det åkte vi till Pustervik och jag skrattade så jag fick ont i kinderna av Schtunks tolkning av "Onkel Vanja". elände och vemod kan han, Tjechov, men då räknade han nog inte med att 4 clowner skulle spela hans pjäs. :P
Seriöst - har du möjlighet, gå och se dem!

idag har varit så stillsam som jag vill ha mina helger efter stressiga veckor. julkalender, städa viktiga-papper-pärmar (som jag velat göra i flera veckor, så skönt!), lååång frukost, promenad, baka cornflakestoppar och pepparkakscheesecake och fixat med maskeradutstyrsel. jag hade tänkt mig Michael Jackson, men hittade ingen jag kunde låna en bra svart väst av, så jag tänkte om. avslöjar vad jag var imorgon. :)

idag är det mindre än en vecka tills jag åker till Falun. <3

torsdag, december 10, 2009

en extra timme av hans röst är värd lite sömnbrist.

08:35

lucka nio bakades igår efter att jag kommit hem från att ha loggat match med farfar (RIK-Lugi, torsk och såll åt bägge hållen.). klockan halv tio började mamma och jag laga fudge. det var en jättebra idé, tyckte vi då. två timmar senare, när klockan var halv tolv var vi klara och det var definitivt inte en bra idé längre (för att vara i någorlunda sömnbalans brukar jag gå och lägga runt 22 på vardagar.). sen pratade jag i telefon med min Falun i över en timme. smart? inte ett dugg, men jag längtar efter honom och telefon är det närmsta jag kommer. så, idag är jag lite tröttare än jag planerat. anyways, idag är det bara 8 dagar kvar tills jag åker dit och då tänker jag ligga vaken halva natten och titta på honom. bara för att jag kan. :)

Lillebror med flickvän sitter och gullar sig i soffan. jag är en otroligt missunnsam och avundsjuk människa just nu och tycker att om de ska hålla på så kan de väl gå någonstans utanför mitt syn- och hörfält? jag sabbade effektivt den romantiska stämningen genom att sätta på Outkast - AtLiens. jag vet, jag vet, men just nu sätter jag onda ögat på alla par som har varandra på mindre än 60 mils avstånd (undantaget Bus&Bumby, Lady Hickups&Kapten Rödskägg och Banana&Chefen. men bara för att jag tycker om dem.). nu gick dem. tackgodegud.

idag är sista rycket inför tentan. nu börjar jag få panik. saken är den att om jag tänker tillbaka så vet jag inte riktigt vad jag skulle kunna ha gjort annorlunda heller. tiden som jag inte lagt på idrottsnutritionen har jag lagt på ämnesfördjupningen och att läsa böcker och jag kan inte plugga dygnet runt, det är en fysisk omöjlighet. hursom - ner med huvudet i kolhydrater, kinaser och kroppskonstitutioner igen.

tisdag, december 08, 2009

You take my heart and shake it loose

21:49

gårdagen var inte en av mina bästa dagar. ju längre dagen led, desto mer ledbruten, trött och nere kände jag mig. planerad träning i form av jogg med mamma och ett skivstångspass på Friskis ställdes utan större betänktetid in och jag ägnade dagen åt pluggande (som i och för sig gick rätt stapplande, men jag pluggade i alla fall), hjälpa mamma att handla och baka lucka 6 och 7 i vår julkakaskalender - glöggkokta päron med grädde och kokosmazariner. helt ljuvligt got bägge två, speciellt glöggpäronen var en riktig höjdare. aldrig ätit det förut men rekommenderar det varmt, supergott! idag bakar vi lucka 8 - chokladtryfflar, en sort med havssalt och en med ädelost. :)

idag har pluggandet gått ungefär lika stapplande. jag har 12-poängstenta på fredag och jag har liksom hoppat över panikstadiet som jag brukar hamna i innan tentor och direkt gått till ett lite mer uppgivet stadie, typ "jag förstår inte hur det här ska gå så det är ingen idé att stressa upp sig"-stadiet. bra eller inte? det får vi se på fredag.

helgen kommer bli awesome i vilket fall. på fredag fyller mor år, vi ska äta på "Tre indier", gå på teater (1 2 3 Schtunk spelar Onkel Vanja på Pustervik - vet du inte vilka de är, ta reda på det! garanterad träningsvärk i magen av allt skrattande!) och efteråt ska jag, Pysslingen och en kompis till henne dra till KulturATOM för CypherNight och DANSA! :D lördag innebär lite lussevaka och en maskerad. söndag... ja, vi får se hur mycket ork jag har kvar där. :P

måndag, december 07, 2009

showcase <3.

09:51

tusen miljoner TACK! till de som kom och tittade på mig och showcaset igår!
Mamma, pappa, farmor, farfar, Mikkis, Bus, Gabs och Pysslingen.
det betydde jättemycket för mig och jag hoppas ni hade lika roligt som jag. :)

idag har jag huvudvärk och har inte riktigt laddat om efter urladdningen igår, lite ledbruten varstans och blåmärken på knäna. nu börjar väntan på att en ny danstermin ska starta - tills dess så får jag dansa själv. :)

lördag, december 05, 2009

saffransdoft och morgonbak.

12:34

det står om julhets- och hysteri överallt.
känner efter. hmmm. njae, inte direkt.

alla "måsten" med pyntning och bakande och matlagande... jag tycker ju sånt är roligt. mamma och jag har bakat dagens lucka i julkakskalender - saffransskorpor - och det enda jag känner när jag bakar, lagar man eller pysslar är frid och välmående, som meditation. sen jag insåg och accepterade att jag inte har ekonomi att handla julklappar till typ någon så försvann den lilla stress jag känt över att hitta på bra julklappar också. jag ska baka lite, göra små påsar med knäckebröd, lite julsnaps och godis och ge bort. det behövs inte så mycket mer tror jag, bara något som visar att man bryr sig och ansträngt sig lite extra.

lång lugn mysfrukost idag. mor och far åkte och köpte lister och färg, Lillebror åkte till JSM svintidigt imorse. jag satt kvar med typ allt vi hade i smörgåspåläggväg framme och komponerade ett gäng goda mackor, rostade lite bröd, skivade ett äpple, kokade ett ägg, drack te och läste tidningen. jag älskar stillsamma mornar, frukost ska få ta tid. det enda jag saknade var Falun, men det är mindre än två veckor kvar tills vi ses nästa gång nu. :)

jag har bakat saffranskaka och citron-mandelmassakaka till genrepet - saffranskakan blev perfekt på alla sätt och vis och citronmandelmassakakan tog en kvart längre i ugnen än angivet och imploderade en aning, men smakar förhoppningsvis gott ändå. :)

fredag, december 04, 2009

fredagkväll.

23:17

dagens roligast ögonblick var när vi hade extraövning inför showcaset på söndag: hela klassen ligger och twitchar på golvet i introt för Peacheskoreografin och Twisted D går fram och tillbaka framför oss och ropar "CP! Ni ska vara CP!". liiite svårt att hålla sig för skratt. ^^ har jag nämnt att det kommer bli galet bra? ;P

packat ner min gjorda chokladrutor - de kvalar utan problem in i kategorin "Det kladdigaste jag någonsin bakat" och blev väldigt mäktiga, så de blev små bitar. de smakar ingen kardemumma alls, däremot kommer apelsinsmaken fram fint. men de är goda. :) ätit tunnbrödrulle till kvällsmat och efter att ha längtat efter det sen i måndags var matorgasmen ett faktum. nu är jag mätt, nöjd och fortfarande uppe i varv. imorgon ska jag ha sovmorgon, med en kvarts vakenhet för att se julkalendern, sen ska jag somna om. :)

hur kan veckan redan vara slut?!

17:23

jaha, det var det vintervädret det. tack Göteborg, för det milda vädret och det mer eller mindre konstant hägrande regnet. det är faktiskt december, jag inser att det är rent befängt att be om snö, men ge mig lite kyla och frost om i alla fall! Falun hade tydligen fått snö. kul för honom. om den inte är kvar när jag kommer dit tänker jag tjura á la treåring i trotsåldern.

idag har det enligt julkakskalendern bakats chokladkakor med salt - en riktigt fullträff. tänk att choklad och salt kan vara så gott ihop. :) bestämde mig igår för att baka lite inför genrepet imorgon, ska vi sitta på Pustervik mellan 12 och 22 misstänker jag att det kan behövas en och annan kaka för att hålla humöret uppe. inne i ugnen gräddas en plåt med chokladrutor som jag spice:ade till lite med att tillsätta kardemumma och apelsin. inget recept direkt, utan jag körde lite efter eget huvud - det kan bli totalt fail... eller succé. vi får se vad utfallet blir. lika bra att baka den idag, så får den stå till sig lite till imorgon. imorgon ska jag svänga ihop en saffranskaka och en citron-och-mandelmassakaka. vi får se vad som går hem. :)

känns som mitt i veckan och inte fredag. mycket underligt. varit mkt duktig med pluggande idag och sitter mest och väntar på att tiden ska gå så jag kan åka in till stan. ska svänga förbi Mikkis och farmor&farfar för att låna kläder till showcaset - svarta leggings ("Vi kan väl ha svarta tights?" Jag: "NEJ!" Alla andra: "Ja!". det var inte min idé. tights... burr.) och rutig skjorta. sen, till TFDA för extrainsatt dansklass kl. 20. sen ska jag hem och äta tunnbrödsrulle. :D

torsdag, december 03, 2009

min idag och ledargestalter

12:58

jag vidhåller mitt beslut att följa julkalendern. klockan kvart över sju satt jag i mammas säng (renovering av vardagsrummet = den enda tillgängliga TV:n finns i mor&fars sovrum) och njöt i fulla drag av Superhjältejul. vårda och underhåll barnasinnet - det är viktigt!

laddat om under natten och har gett mig huvudstupa in i en värld av instuderingsfrågor inför tentan. nu har jag lite lunchpaus och vilar skallen från serumferritin, kroppskonsitutioner och kolhydratintag.


jag känner mig stark och glad. den hemska känslan av att vara ledsen och arg hela tiden har försvunnit och det är lättare att se det som är bra, lättare att låta det ta överhanden. just nu är dansen min vardagsdiamant - det ger så otroligt mycket energi. svetten rinner efter varje klass och jag är full av adrenalin i minst två timmar efteråt innan jag kan varva ner - då somnar jag som någon hade klubbar ner mig. det är så otroligt fascinerande, det är som att min kropp blir mer och mer min för varje rörelse jag gör. det smittar av sig på det mesta, den här säkerheten. jag vågar vara mer jag hela tiden och maten blir sakta, sakta ett mindre och mindre problem. det är en obeskrivlig lättnad att kunna äta vad jag vill, utan att tänka på vad det innehåller och ha skuldkänslor över det i efterhand. visst slår det över ibland fortfarande, men det är alltmer sällan. :)
mycket är säkert min egen förtjänst, men mycket tillskriver jag mina lärare och resten av gänget på TFDA. de visar, visar igen, visar femton gånger till, skriker, ger beröm och konstruktiv kritik, muntrar upp, svär åt oss och har alltid en stund över om jag undrar något. hälsar alltid, tar en på allvar. de har dåliga dagar, bra dagar, flippar loss när de hör en bra låt och fuldiggar. igår skulle jag säga till Twisted D om extraträningen på fredag som det strulade sig lite med - han tittade mig i ögonen, la en hand på min axel och visade med hela kroppen: "Yes, du har min fulla uppmärksamhet, vad vill du säga?" att bli sedd och tagen på allvar... det gör under.

jag har förresten glömt att berätta om mammas och min jul-kaks-kalender! under en promenad förra veckan pratade vi mat och jul så det stod härliga till och plötsligt kläcker mamma den lysande idéen att vi ska baka en sorts godis/kakor/efterrätt varje dag fram till den 23e december, och sen har vi kakkalas på julafton. jag var eld och lågor över idéen och vi började spåna. när vi kom hem gjorde i kalendern och tre dagar in i december är följsamheten mycket god, för att inte tala om resultaten. :)
1a december - kolakakor (recept från en av mammas vänninor)
2a december - pepparkakstoffee (recept från "Vinterns söta)
idag ska det bakas rocky road, ur "A piece of cake". återkommer med resultat. :)

onsdag, december 02, 2009

godis är farligt.

22:17

YES jag är en kick-ass-woman och fick ihop tretton sidor som första utkast till min ämnesfördjupning innan jag skickade iväg den till min handledare. nu ska jag plugga idrottsnutrition för allt vad tygen håller tills den 11:e. heavy shit, men det kommer också gå vägen. :)

annars har jag haft extrainsatt dansklass (MY GOD det kommer bli den grymmaste föreställningen EVER!), och skurit mig på mammas och min idag gjorda pepparkakstoffee. slå det. ;P

tänk alla famnar jag lämnat, av längtan till dig.

12:41

distansförhållanden är döden.
efter tänkande fram och tillbaka och ett övervägande av ekonomi och lite tråkig praktiskhet såsom jobbscheman kom jag och Falun fram till att nej, vi ses inte på ytterligare några veckor. vilket i och för sig är bra, ur pluggsynvinkel sett eftersom jag har attans massa att göra fram till den 15e december, men ur emtionell synvinkel sett är det rena självmordet. jag grät i telefonen, vilket jag inte gjort på jag vet inte hur länge och att höra honom säga: "Men gumman..." med mjuk röst gjorde inte längtan mindre. men, tack och lov, sa han inte den helt meningslösa frasen: "Men gråt inte." utan jag fick vara ledsen och gråta. istället sa han att han tyckte jättemycket om mig och inte ville att jag skulle vara ledsen och det funkade, för innan samtalet var slut hade han fått mig att skratta igen och har vi fixat det hittills klarar vi ett tag till. så damn it att det är jobbigt, men jag vet ju att det är lika illa för honom. på något sätt gör det saken lite lättare.

det är skönt att få vara ledsen, att han inte får panik av en gråtande flickvän i telefonen, att inte behöva spela glad och låtsas att allt är fine and dandy. om jag bara får leva ut känslan när det kommer och inte behöver förtränga den så vet jag att den är lättare att hantera och att jag mår bättre av det. det är en av hans egenskaper som jag värdesätter högst - att jag känner mig som mig själv och trygg att agera som jag gör i hans sällskap.

idag mår jag gladare än jag trodde var möjligt. jag lyssnar på "Av längtan till dig" med Åsa Jinder och ska återgå till mitt skrivande på min ämnesfördjupning (det går så sakteligen framåt). när mamma kommer hem ska vi till Bunketorp och springa i frostglittande skog.