lördag, maj 30, 2009

triggerpunkter, dag 1.

17:11

tråkiga saker jag trodde jag skulle få slippa efter att vi gjort den rent praktiska delen med exarbetet - sitta och bli förbannad på en skrivare för att all teknik är av ondska och den bara vill jävlas och få "paper jam" i tid och otid. tji fick jag. håller på och skriver ut opponentuppsats + vår uppsats i två exemplar och skrivaren har strulat i typ en kvart nu. jag tror att den insåg i vilken illa utsatt läge den hade satt sig själv, för nu fungerar den igen (peppar peppar.).

första dagen på triggerpunktskursen är avklarad, jag har huvudvärk som strålar upp i huvudet, men mår i övrigt ganska bra. det går liksom inte att förvänta sig att må kalasbra när man går i och börjar mixtra med massa spänningspunkter i kroppen. kursen är kul och bra än så länge, vi får väl se hur jag mår imorgon. :P

ljuvligt väder ute. jag ska hem och lägga mig på gräsmattan, punkt slut.

fredag, maj 29, 2009

yes! it's friday!

18:02

opponeringsarbete genomgånget och analyserat. GusMemma och jag jobbade duktigt (förmiddagen på en bänk med bord i solen!) och var klara någon gång strax efter två. heja heja oss! :D

därefter var det träning på schemat för mig. säga vad man vill om motivation, men den var inte på topp idag. idag drevs jag inte av några nobla ansatser som att "jag vill förbättra mig" eller "jag vill ha en frisk kropp genom livet", nej, idag fokuserade jag stenhårt på att "jag vill bränna kalorier och ha en snygg kropp i sommar". föga nobelt som sagt, men träning är inte tokroligt alla dagar. passet var med andra ord inte så roande idag, men jag körde igenom det trots att jag mest ville hem och det gick helt OK. :)

har suttit en stund med matrecept till ett gäng handbollare jag ska hjälpa, men nu tänker jag ta stopp i duktigheterna och istället parkera mig framför TV:n en stund med en kaffekopp och mellis. oh ljuva lättja. ;)

torsdag, maj 28, 2009

hur sjutton blev det torsdag?

22:08

party hard, vips! har hela veckan gått.
jag har anmält mig till Midnattsloppet, mitt mission nu när GöteborgsVarvet gick som det gick. akta er, här kommer jag och jag är grymt revanschsugen! :)

fats nu ska jag sova och ladda inför opponeringsprat imorgon.
jag bara roar mig. ;P

onsdag, maj 27, 2009

åter i gamla gängor.

22:44

oh ja, jag är hemma igen, jag har bara inte haft någon skrivmöjlig tid.
rajrajveckan innehöll massa sol, bad, sömn och sjukt mycket frukt. jordgubbar. bigarrårer. apelsiner. mmmm. :) och jag hade varma händer hela veckan. mycket underskattad känsla. :) jag är massa solbränd (kanske inte mest, men mycket för att vara mig. :)) och höften blir så sakteligen bättre. :)

idag har ägnats åt exmanesarbetepetande, träning och åka tåg-buss i hundra år ungefär för att komma till Onsala och Louice som fyllde år. trevlig kväll med henne, Gabs och lite släkt och familj. fick skjuts hem också, hur suveränt är inte det? :D

nu håller jag på och skriver ut opponentuppsatsen, 56 ljuva sidor, som ska läsas och analyseras noggrant imorgon. tjoho. ska sitta i sällskap med mina flickor och läsa - tur det, annars hade jag väl fått abstinensbesvär av bara farten när jag är van att hänga med dem 24-7. ;)

men NU ska jag sova. :)

måndag, maj 18, 2009

snart imorgon, snart imorgon!

22:32

allt är nerpackat (utom träningskläderna som hänger på strecket - jag ska ta in dem strax.) passet är check, plånbok med växlade pengar är check och alldeles för mycket packning är check. frukosten är preppad och jag ska samla ihop mina grejer härnere så mor&far slipper dras med onödiga saker på köksbordet i en vecka. yes.

jag kommer precis som förra gången att slå av telefonen - vill någon mig något så är det förmodligen enklast via mailen som jag lovat att kolla någon gång i veckan. :)

då är det väl bara att gå och nanna så att natten går lite fortare som är kvar på to-do-listan. :)

fridens liljor, ha det bra - för det ska jag ha! :D

dagen innan Spaniensemester.

17:14

den här dagen har varit väldigt behaglig.
en cykelrunda fick inleda morgonen innan jag åkte till skolan och tillbringade en knapp timme med GusMemma för att planera VFUredovisningen. iväg till banken för att sätta in alla mina småpengar på kontot. jag hann utan problem svänga förbi Panduro och hittade på transferpapper och ljusbrun tygfärg innan jag skulle vara i Kollektivet för planeringsfika inför morgondagen. den planeringen var också rätt snabbt avklarad och sen satt vi mest och surrade och ingen av oss kan väl riktigt inse att vi faktiskt åker imorgon!

dagen har varit solig och jag har gjort det planerade jag behövde göra - sätta in pengar och växla pengar. jag har packande kvar, men det är inte bråttom. det enda som drar ner mitt humör är höften som gör rejält ont igen och jag kan inte träna och bara gå väldigt korta sträckor. men det är som det är, vila den här veckan så hoppas jag att det blir bättre och sen kör jag igång lite försiktigt igen. :)

nu ska jag hänga tvätt och packa lite mer.

söndag, maj 17, 2009

sunday afternoon.

17:43

jag har suttit på mitt ass hela dagen. det kryper lite i kroppen och jag vill ututut och gå promenad eller vad som helst. men nej. ont i höften bara av att gå hemma. idag måste det vara en lugn dag.

jag är grym på att fålla T-shirts nu förtiden förresten. har gjort 5 stycken inom den senaste veckan. idag den sjukt snygga gråa med lila stad från Dressman och den vita sommar-T-shirten från H&M jag köpte fredags. mer eller mindre färdigstädad. bytt sängkläder också, känns skönt att ha allt iordning innan jag ska åka. plockat fram saker att ta med, bör nog ransonera lite. eller inte, vem bryr sig förresten? I can bring whatever I want. :) kommer ihåg pappa som fick flipp när jag ville ha med sju par skor någon gång till Teneriffa. ^^
MEN jag använde vartenda par, haha. :P

har lite mer att sy om jag vill. är läskigt sötsugen, härligt med den tiden månaden. det värsta dämpades med ugnbakat äpple med kanel och yoghurt. frukt is the shit. :)

Gårdagens Varv och framtiden semester.

12:33

gårdagen gick åt skogen.
vid fem kilometer, typ vid bron, började jag känna av höften. vid sju kilometer började det göra ont - sen blev det bara värre och värre för varje kilometer. jag hade gett mig fan på att i alla fall springa en mil och det gjorde jag. närmaste vätskekontroll efter 10-km-skylten hittade jag en människa med väst "Brutna löpare", fick anvisningar om att gå till en bil och att det fanns en filt om jag ville ha. tog en filt, gick och satte mig i bilen och grät av ren besvikelse.

jag vet, jag vet.
realism och yada yada. vad spelar det för roll när det var roligt och jag faktiskt ville kunna fortsätta?

på kvällen var jag på crossdressingparty och vännerna frågade hur det hade gått och jag sa: "Vi pratar inte om det..." och de förstod precis och hittade ett annat samtalsämne. (snälla, don't pity me, jag är arg och besviken och ledsen och inte på trösthumör) kvällen blev bra, jag skrattade och fick annat att tänka på. <3 mina flickor.

idag känns det lite bättre. jag städar långsamt och har påbörjat packandet inför Spanien på tisdag. det har varit "I maj åker vi till Spanien, det är inte såå långt kvar!" så länge, och nu är det om två dagar. längtar!

lördag, maj 16, 2009

GöteborgsVarvet.

13:44

igår kväll dissade jag min egen säng och snodde Lillebrors (han är i Tyskland atm) och eftersom han har ett fungerande element i sitt rum frös jag inte när jag skulle sova, för första gången på väldigt länge (vilket även delvis kan bero på att jag hade pjyamasbyxor och nattlinne på mig). jag somnade fort som attans och har sovit som en stock hela natten. vaknade utvilad och nästan pigg. :)

idag känns det så bra som det kan göra. känner mig inte i närheten lika slut i kroppen som jag gjort i veckan. lullat runt här hemma nu på förmiddagen och knappt lagt två strån i kors. laddat med färsk pasta med italienska köttbullar i tomatsås och grönsaker. ja. det känns så bra som det kan göra. :)

oavsett vad som händer, hur det går med höftens fungerande eller icke så ska jag ha roligt. det är fint väder, det kommer vara tokigt mycket folk, Bus ska springa i mitt tempo och jag har publik längs banan som har lovat att heja. all I ask for. :)

fredag, maj 15, 2009

ledighet, ljuva ledighet.

19:27

examensarbetet är inlämnat och har gått igenom Urkund (jippie!).
skolan tar uppehål i typ två veckor jag är faktiskt ledig (jippie igen!).
jag åker till Spanien på tisdag! JIPPIE YAY!

efter att ha genomlidit ytterligare en dag med en av de mindre begåvade föreläsarna jag haft under min högskoletid (som gav oss en kursutvärdering att fylla i innan vi skulle gå hem. han tycker nog inte om min, men jag var inte elak av ren jäkelskap. jag tyckte inte han var bra och motiverade varför också. ha!) knallade jag i rask takt till Odinsplatsen där mamma mötte upp mig och vi tog oss till Allum för att fira min nyblivna ledighet med lite shopping. :) jag har upptäckt att den stora nackdel med att byta klädstil är att jag knappt har några kläder att känna mig bekväm i när årstiderna skiftar, vilket är en aning problematiskt. speciellt med tanke på att jag ska åka till varma och soliga Spanien på tisdag.

alltså var mitt uppdrag att inhandla lite sommarkläder. jag hade siktet inställt på en T-shirt, ett linne och ett par shorts. jag lyckdes inhandla två T-shirts och ett linne. klart godkänt resultat. :)

torsdag, maj 14, 2009

överlevnad.

21:48

men se där, jag överlevde den här dagen med! med risk för att det var en affirmation var skoldagen precis lika urtråkig som jag fruktade. dagens höjdpunkt blev dock när GusMemma upplyste mig om att: "Nej, vi slutar inte fem idag, vi slutar klockan tre!" och sen fortsatte med att tala om för mig att vi slutar tre imorgon också. vips! så var mitt lidande förkortat med 4 timmar! det kallar jag trolleri! :D

varit och hämtat min nummerlapp - det gick smidigt och smärtfritt och vid kvart i fem satt jag på tåget hem. sen höll jag på att somna, helt slut i hela kroppen. dividerade fram och tillbaka med mig själv under hela tågresan om jag skulle orka springa eller inte, men det löste mamma genom att vara hemma. alltid lättare att komma ut med sällskap. :) en lätt joggingrunda och som alltid var det jätteskönt så fort jag bara kommit igång. kvällen har varit lugn med god mat och inte så mycket mer. jobbat lite med matprogrammet till 91:orna, det blir nog riktigt bra. :)

nu ska jag smita upp till min säng, skola imorgon också. ju.
hmm, det kan inte bli så mycket segare än imorse ändå. :P

ingen piggelintorsdag precis.

07:07

just nu förbannar jag min ambitionsvana och önskar något djupt och innerligt att jag hade struntat i att anmäla mig till HBP-kursen. det hade inneburit två lediga dagar till och jag hade sluppit pinan att vakna kvart över sex imorse och inse att jag behövde gå upp.

jag är trött, känner mig seg och ska sitta i skolan fram till klockan fem, samt börja dagen med ett prov jag är i princip totalt oförberedd på (my own mistake). iskalla händer, värmer dem runt kaffemuggen. längtar redan tills jag kommer hem och få ge mig ut på min inplanerade löprunda (fan ta vädret om det regnar!). sista träningspasset innan Varvet - imorgon är det vila som gäller.

idag är det bara på med kepsen och genomlid dagen.
nåja, tiden går ju hur tråkigt man än har...

onsdag, maj 13, 2009

ledig dag!

09:08

igår blev vi klara med exarbetet (till min förvåning) och passade på att maila in det och ge bort den nödvändiga papperskopian. ljuv känsla efteråt. :)

därefter hem till Mikkis och gjorde mig lite behjälplig med deras ref-lista, så att de skulle slippa nervöst sammanbrott (vilket inträffade i alla fall när nätet dog, men jag tror jag minskade det i alla fall. :P)

sen! --> SHOWCASE PÅ PUSTERVIK!
en massa väntan, nervositet och adrenalin. men jag hade sjukt roligt! näste termin blir det fler dansklasser, var så säkra på det. :)

idag är det ute-lunch och glass inplanerat, hur illa kan det bli?
meeen... först ska jag träna. :)

måndag, maj 11, 2009

helg plus veckostart.

22:25

ja, det har ju inte blivit så mycket det senaste.

skolfredagen slutade väl i allafall med t
att vi fick iväg exarbetet typ-klart till Mr. Pettersson. skönt. sen hem för att åka till Gnällbältet och jag var helt slut i huvudet. när jag messade mamma på tåget hem för att kolla när Lillebror skulle komma hem svarade hon: "Han är redan hemma, vi åker såfort du kommer!" och jag tänkte panikslaget "men jag har inte packat än!" och började nästan spontanlipa av stress. men det var lugnt. vi kom iväg i hyfsad tid och jag satt i en apatisk ställning i framsätet och pratade med mamma de fem timmar bilresan tog. lugn och ro. :)


lördagen bjöd på SMfinaler i handboll i Sthlm. först pappas flickor som kammade hem guldet som ingenting och sen en riktig rysare mellan Guif och Alingsås. "Vad skönt att kunna se en match uan att vara känslomässigt engagerad!" tyckte mamma och jag och sen satt vi ändå och skrek av glädje när Alingsås gjorde avgörande målet. :P bankett på kvällen och det var trevligt. :)

frukostbuffé på söndagmorgon och sen sex timmar hem i bil till Gbg och genrep inför showcaset. aptrött när jag kom hem vid strax efter elva. somnade och drömde oroliga drömmar om showcaset och exarbetet. too much on my mind right now.

idag har varit skola och lite löpning. känner mig lite bitter över att de flesta vässar löpformen inför på lördag och jag försöker få tillbaka min löpkänsla och få min höft att fungera. gud, jag vet inte hur det kommer gå. det är asfalten som gör mig mest orolig. skogsstigar går rätt bra, men asfalt.. njaaae.
vi får se.

imorgon är det showcase. jag får lite panik av att tänka på det. håll tummarna från halv sex och framåt, tack. :)

torsdag, maj 07, 2009

you're a breath of fresh air to me.

08:05

igår var det inte en chans att jag skulle palla få ner något här. kom hem strax efter tio. preppade frukost och mat till idag och sen gick jag och dog på min säng. bildligt talat, men ändå.

igår hade jag återigen cykeltest med Banana - jag var inte helt säker på att jag gett henne rätta pulsvärden när jag mätte manuellt, så jag gjorde om det med pulsklocka. sen lite exarbete innan jag gjorde cykeltest på mamma också, som tyvärr lyckades vara en av de avvikande procenten av befolkningen som inte gick upp i puls som beräknat och jag jag stod som ett frågetecken och bara: "ehhh... jaha... alltså, jag kan inte riktigt ge dig några värden..." lite snopet, mest för mig.

sen lunch, sen exarbete tills både GusMemma och jag var helt färdiga. då tog jag mig till Slottskogen och sprang VårRuset med Nea, mamma, Kombo, Bustrollet och Lady Hickups. riktigt trevligt. :) hann med en snabb och blåsig picknick också innan jag åkte till TFDA och avslutade dagen med lite hiphop.

hej och hå. :P
exarbete idag med.
träna, packa inför Stockholm.
får se om jag kan sätta två ord efter varandra ikväll. :P

what's up with vädret förresten? regn?!

tisdag, maj 05, 2009

dagen, trötthet och lite ljus i tunneln.

21:42

min dag har gått lite upp och ner. GusMemma och jag fick lyckligtvis gjort en massa analys och har "bara" del 3 kvar imorgon. sen ska vi ta oss igenom både en metoddiskussion och hela resultatdiskussionen och SEN ska vi göra klar hela arbetet med allt pill och knåp och knep som det innebär. faaast det ska inte vara klart förrän fredag innan klockan 15. men då ska det vara klart. det blir hårda dagar nu framöver, men det kommer nog gå det också. :) handledarmöte idag som gick förvånansvärt bra. vi var apnervösa att Mr. Pettersson skulle dissa halva vår bakgrund, men icke. tackgudtackgudtackgud.

därefter släpade jag min trötta kropp till TFDA för NYC. när klassen skulle börja satt jag i en hög på golvet och var själva ursprunget till ordet "trött". sen satte Twisted Twin på musiken och började fundera och peka och vips! orkade jag igen. dansen är mitt kryphål nowadays, där finns inget so har något med resten av mitt liv att göra. bara släppa alla tankar och dansa. lycka.

lagat mat med mamma. nu är jag helt slut igen, packat grejer inför dagen imorgon. HPB på morgonen, skola hela dagen, VårRuset på kvällen och sen mer dans. jag är förmodligen kontaktbar igen nästa fredag, så vill ni mig något får ni nog vänta tills då. :P MEN jag ska nog överleva det här med. :)

åh nej, inte en sån dag.

07:51

åh nej. fy. uscha och blä.
ungefär så känns den här dagen, som sett ur ett annat perspektiv hade varit ultimat att jobba hemifrån på. nejnej, då har jag lyckats boka in två hälsoprofilsbedömningar, analysjobb resten av dagen och sen ett handledarmöte. det är en sån här dag som tanken på att fejka magsjuka lyser med sin lockelse (eller framkalla en riktigt, bara jag slipper gå hemifrån!).

det är synd om mina tisdagar (eller alla mina "efter gymmet"-dagar närmare bestämt) eftersom jag nästan alltid är trött och grinig dagen efter.

och så regnar det.

ja, okej, jag är lite väl bitter nu.
ljussken ikväll - NYC:n. bara att hålla ut tills klockan halv sex.

måndag, maj 04, 2009

top notch.

18:11

det finns få saker som går upp emot att faktiskt anstränga sig för något och sen GÅR DET VÄGEN! jag tillhör numera gruppen "kvinnor under 80 kg" i samhället, vilket jag inte gjort på... eh, jag minns inte när. jag är väldigt nöjd med mig själv. :) (därmed inte sagt att jag är klar, men ett delmål är check:at och då ska jag ha cred!)

pannkakskalas ikväll!
woho!

söndag, maj 03, 2009

change.

22:01

veckan slut. vart mycket att göra som vanligt.

jag tror jag har en mild form av identitetskris. en bra sådan. tror jag. det har hänt så himla mycket på mindre än ett halvår (flytta från Lägenheten, flytta hem, WW gjorde slut och åkte, jag la ner handbollen, jag började dansa och examensarbetet började, för att nämna en del) och jag hänger liksom inte med. det har varit en konstant personlig utveckling under mina tre högskoleår, men nu har det liksom gjort ett litet skutt. mycket har med handbollen att göra. att bryta med något som varit så viktigt så länge, som varit en del av mig... jag identifierade mig som en handbollsspelare. lagspelare. sen helt plötsligt var jag on my own. och därefter upptäckte jag att jag gillar dansen mer än jag kunnat ana. så, nu är jag dansare. tror jag. med allt vad det innebär, den kulturen, musiken, klädstilen. stora t-shirts, storta byxor, keps och sneakers - det känns som min melodi nu. tror jag. jag är säker när jag är på TFDA, när jag är i det sammanhanget - då känner jag tillhörigheten; jag är en stor t-shirt bland alla andra. sen, i min vardag... jag känner det då också, men är inte lika säker. jag vill vara lika säker, för jag trivs, jag känner mig bekväm och tycker att my style is the shit... men det är svårt när ingen annan är det.

jag har fortfarande stöttning hemifrån, men på ett annat sätt - det har alltid varit handboll hemma. jag har kunnat prata, pappa&mamma&lillebror lyssnar och förstår, kan komma med råd och tips och hjälp. men nu är jag lika ensam här med. inga förebilder riktigt än (förutom Twisted Twin och Jojje såklart!), ingen jag är säker på att jag kan vända mig till som verkligen kan förstå och hjälpa.

det här är inte negativt, det är en bra förändring, jag känner det. jag känner mig lugnare, gladare. jag gör det jag tycker om. jag ser fram emot mina dansklasser. men det är en ovan process som gör mig fundersam och osäker. förändring.


Ny träningsvecka!
Mån - Gym, pass 1 + ev. löp 25 min

Tis - extrainsatt NYC

Ons - VårRuset + extra hiphop

Tors - Intervaller + ev. extra hiphop

Fre - Gym, pass 2

Lör - VILA (SM-finaler i handboll i STHLM!)

Sön - Genrep inför showcase

så ser det ut i dagsläget. :)
och i nattläget ser jag sängen. ;P

lördag, maj 02, 2009

groovy.

12:57

med min familj och släkt passar jag alltid in.
gårdagen blev bra till slut. var lite smådepp på morgonen, men det släppte när vi kom hem till Nea och blev bjuden på överdådig födelsedagsbruch som avslutades med en midsommartårta (=kladdkakebotten med Daim och jordgubbsmousse på det). sen mådde jag som en prinsessan. resten av dagen ägnades åt en promenad och bestämma med Mikkis när och va vi skulle gå på bio på kvällen - Wolverine-filmen hade ju premiär! :D

vi bestämde att ses halv nio utanför Bergakungen, och tar var väl det, för biljetterna var bokade till Biopalatset och kortet Mikkis betalat med låg hemma. men, en rask promenad via Kollektivet och vi befann oss i biosalongen exakt 21:15 när filmen (reklamen...) började. :) sen satt vi och njöt av Hugh Jackman i över en och en halv timme. filmen hade allt jag förväntade mig - massa specialeffekter, pang-pang och explosioner, nya mutanter och en stor mängd coola slagsmålscener. men bra film? njae. :P ändå väldigt nöjd med kvällen. :)

kom hem halv ett efter att ha suttit och nästan somnat på bussen. plockade fram frukost och gick och la mig. nu sitter jag i Kollektivet och är ambitiös och pluggar ex-arbete. en lördag. heja heja mig. :)

fredag, maj 01, 2009

what you get is what you see.

10:54

godmorgon godmorgon.
från Valborg till första maj, här avlöser partydagarna varandra. or not.

jag vet inte vad det är med mig, jag tror jag tillhör fel norm i samhället. jag älskar mina vänner och jag älskar att umgås med dem, men på senare tid känner jag mig allt mer malplacerad. inte för sällskapets skull (tro ALDRIG det flickor små!) utan snarare för omständigheterna. folk i bekantskapskretsen klär sig typ rockers eller vanligt kvinnlig och fint i klänning och kjol. jag klär mig hiphop i baggy byxor och keps. folk lyssnar på (inte bara, men men mycket) rock. jag lyssnar (inte bara, men mestadels) på hiphop. folk tycks konstant förknippa veckoslut, fester, grillkvällar och högtidsdagsfiranden (typ Valborg och dylikt) med att dricka alkohol. jag är inte särskilt förtjust i att dricka alkohol för att bli packad och har inget emot att ta ett glas vin/något till maten eller nåt, men jag FATTAR inte varför det konstant måste vara alkoholalkoholalkohol. jag sitter där, nykter, i mina stora byxor bland rockers och folk klädda i klänning/kjol och känner mig bara malplacerad. inte bland mina egna vänner, men när det kommer till utomstående som jag bara känner brief eller träffar för första gången och får höra att jag är tråkig som är nykter/men varför då?/amen kom IGEN nu, EN öl?! så blir jag bara trött, tappar all partyfeeling jag eventuellt haft och vill bara gå hem. och känner mig tråkig för det.

ghad.
jag vet inte, det bara känns trist. det känns som jag är åldrad i förtid och inte passar in. min ålder "ska" man ut på krogen varje helg och dricka sig full. jag ser inget nöje i det.


nåja. idag ska jag på födelsedagsbrunch hemma hos Nea som fyller år. släkt x 2 (kusiner från Gnällbältet är här), familj, sol, god mat. vilodag. lite skola och känner jag mig ambitiös ska jag sy en tygpåse. en lugn dag, det vill jag ha.