tisdag, september 30, 2008

amarula tree.

23:17

jag ogillar starkt tiden tisdagsträningarna ligger på. min hjärnan slutar funka vid 21 och då är det fortfarande en timme kvar. >.< MEN, happy news - jag får vara med på inneträningar på måndagar, istället för att löpa ute. tjoho, bollträning. :D

min lägenhet har fortfarande inte skärpt sig och nu är det dessutom så kallt ute det blir moln ut munnen när man andas. jag sitter påklädd underställströja, mjukisbyxor och strumpor på väg i säng och hoppas slippa frysa inatt.

imorgon börjar ny kurs - "Mat och näring vid fysisk aktivitet". jag har haft cravings efter den här kursen sen jag började KoF-programmet. äntligen börja läsa kost och mat och träning på såndär petnivå igen! jag ska bli nördig! :D

those crimson tears.

17:04

tanken var att jag efter ha träffat Mikkis&Banana&Manu efter mina redovisning var klar (det gick riktigt bra förresten. jag kände mig lite som Hitler när jag stod där framme och orerade, men roligt var det. :)) och käkat lunch med dem, skulle åka och handla, få hem maten och sen åka till farmor och farfar på vägen och sen till min linskoll. det bidde inte riktigt så.

jag handlade, det var bra. på vagnen hem kände jag bara - huvudvärk, trött, lite småslut efter mitt Hitler-tal - och kom på att jag inte har det minsta lust att flänga land och rike runt just idag. så, jag sms:ade "kikar in en annan dag. :)" och struntade i att gå på linskollen (de ringde förut. jag svarade inte. strutstaktik! :D). istället har jag lagat mat här hemma, ätit mellanmål i lugn och ro och pimplat citronte med honung och mjölk. lyckas dock inte riktigt få huvudvärken att lägga sig. jag ska sova en stund och hoppas det blir bättre av det.

höstregn.

10:04

inte genomfört talet än - vi avbröt redovisningen för att gå till datasalen och göra kursutvärdering. ehh va? jag är mycket, mycket glad över att den här kursen är över och att jag slipper Den Veliga Föreläsare som pratar i halva meningar och avslutar dem med ett: "ehhh... ja. " jag skär nästan tänder av irritation varje gång jag hör det nu.

inatt var en jäkla skitnatt. apkallt i lägenheten igen, trots fullt påskruvande element och jag sov som förra gången med mjukisbyxor, nattlinne, strumpor, täcke, filt och överkast. det tog en massa tid att somna för att jag låg och frös hela tiden och följdaktligen var jag jättetrött imorse när jag skulle upp. inte lika mycket PMS dock. alltid nåt.

nu ska jag gå och handla mellanmålsfrukt, för det glömde jag hemma. crappy värre.

måndag, september 29, 2008

and it's not the fall that hurts - it's when you hit the ground.

23:32

allright, PMShysterin är något dämpad i alla fall. jag hoppas att den lugnar ner sig ännu mer under natten. jag är färdig med min skoluppgift till imorgon - ett tal på ca 7-8 minuter om ett viktigt hälsobudskap, i mitt fall om att få in mer fysisk aktivitet på schemat i skolan. upplagt enligt konstens alla regler, jag har läst igenom det högt ett antal gånger, rättat och pillat och skrivit upp stödord och nu är jag äntligen klar. sova.

jag har tillbringat mina senaste nätter som två pers i världens trångaste 90-säng. min säng känns enorm och öde jämfört med det. jag längtar efter William Wallace och hans varma händer.

premenstruellt monster.

17:53

(min helg har varit underbar, bortsett från ett uppslitande gräl med SJ som gjorde att jag åkte hem idag istället för igårkväll. men resten har var så bra. :))

jag är hemma igen.
jag har Sverige värsta PMS-storm i kroppen och sitter och skriver en uppgift/tal till skolan imorgon som jag har enorm lust att bara radera sönder och strunta i. jag känner mig lika sexig som en badboll och är sådär irriterat, obefogat skitförbannad på allt och allting och vill mest ställa mig och vrålskrika ilsket. eller lägga mig i sängen och lipa. eller åka hem till Lindome. eller åka tillbaka till Falun. rättare sagt skulle jag hellre befinna mig nästan precis vart som helst, men inte här.
trött. ledsen. arg. jävla hormoner. bläh.

lördag, september 27, 2008

det är han.

21:45

och jag är i Falun.
jag fick lugnande och uppmuntrande sms i fredag och blev väldigt glad. :) Willam Wallace hämtade mig vid stationen, jag fick en guidning genom hela Falun och blev bjuden på mat innan vi packade in oss i bilen igen och åkte mot hans föräldrarhem. först - mycket intryck, mycket folk, mycket nytt, mycket allt. jag blev sittande en stund i hans rum på sängen med hans armar om mig och lutade huvudet mot hans axel samtidigt som jag samlade ihop mig lite. men sen gick allting bra. :)

allting gick alltså bra. allting är bra. jag trivs, familjen är snäll och sådär lagom galen som en familj ska vara. de slåss om nyinhandlade chokladpuddingpaket och kastar saker på varandra och slänger käft. precis som hemma. :)

idag har vi tränat gym och tittat på "Wall-E", ätit mat och jag har haft ett ytterst uppslitande försök att boka hembiljetter med SJ. det löste sig i vilket fall. jag hatar SJ.

jag mår bra, mer än bra.
hela jag är en lycklig liten boll som inte kan låta bli att ta och pussa på honom hela tiden, han kan inte hålla tassarna från mig heller. upp över öronen kär på ett så okomplicerat sätt som jag aldrig varit med om.

torsdag, september 25, 2008

nervösupptrappning.

22:11

jahaaa. jag behövde inte välta ur sängen imorse, alltid en trevlig start på dagen. :) däremot så är benen liksom krampmässiga och ömma och jag har tillochmed träningsvärk i magen, vilket jag får ytterst sällan. gött pass igår med andra ord. :) handbollsträningen idag var ömsom vin, ömsom vatten. ändå förvånansvärt väl fungerande ben. well, nästa vecka kommer i alla fall gå lättare. :)

jag har träffat Gabs idag och satt och tittade på när hon blev klippt och Grace Kelly-liknande. totally gorgeous. :) diverse tjatter under tiden. sen hem till mig och jag kokade kaffe och bakade bröd (jag återkommer till det senare...) och Louice hann kika in en stund också innan jag ska iväg till träningen. fick sällskap till bussen och världens goaste kramar. vi bestämde att "Här ska läggas undan pengar!" och när det är jullov (eller vinter i alla fall.:)) så drar vi upp till något skidställe och åker röven av oss. eventuella andra bihang är mycket välkommna, men vi tre ska iväg i alla fall. :)

jo, brödet. jag ska ju till Falun imorgon (om någon skulle ha missat det. :P) och jag tycker liksom att ska man någonstans och bo hos någon annan familj över en helg så är det trevligt om man har med sig något. ja. så jag bakar bröd. poängen är att en del av William Wallace familj är tydligen lite åt det glutenintoleranta hållet så jag tänkte att, baka glutenfritt bröd, för då kan ju alla äta. och det är ju trevligt. :) så, jag kollade upp ett recept på biblioteket, har fixat glutenfri mix, och bakade idag. yes. väl så långt. fast nu vill brödet liksom inte jäsa, och jag vet inte om det är för att ag har gjort något fel, eller om det är för att glutenfria bröd har svårt med sånt. jag har aldrig bakat glutenfritt bröd innan. i mitt huvud är bröd ina och bruna och fluffiga och det här brödet är hittills.. rätt brunt, för all del, men även ganska så ofluffigt. och det skulle kännas som ett litet misslyckade att ta med sig äckligt bröd. faktiskt. hmm. jag vet inte hur jag ska göra. jag får väl äta av det själv först, så jag vet vad de är jag ger bort. i värsta fall köper jag en påse med fryst glutenfritt bröd och ljuger om mina bakkunskaper. :P

ja, av mitt svamlande kan ni säkert utläsa att den annars rätt lugnade och sansade jag börjar bli en smula nervös. jag ska gå igenom min packning för att kolla att jag inte glömt nåt, och sen försöka sova. hej och hå. :)

onsdag, september 24, 2008

skogsbärste och värmeljus.

22:26

jag har äntligen lyckats skicka in den där förbannade studieförsäkran över internet. tur att CSN:s hemsida inte är krånglig eller svårnavigerad. hmm. nu försöker jag boka tågbiljett och SJ:s hemsida fuckar med mig. mordisk.

yes, första gympasset idag!
ringde pappa innan för att kolla upp benböjprogrammet, i och med att säsongen börjat, så jag ska på det igen. "Det blir rätt tufft pass med både frivändningar och benböj." säger han och "Jaja. Det blir nog bra!" tänkte jag. jo tjena. precis efter - okej. förvånansvärt okej. fem minuter efter, när jag skulle ta mig upp från bänkpressbänken - mindre okej. nu skriker benen och småkrampar när jag böjer dem. jag är helt slut i hela kroppen. ljuvligt skönt, på något sadistiskt sätt. :P handbollsträning imorgon. vi får väl se om jag kan stå på benen...

jag håller på och prövar nya recept nu och har ätit så sjukt mycket god mat den här veckan. rotfruktpytt är alltid en höjdare, jag åt en helt underbar böngryta med curry och morötter i tisdags lunch och palsternacka med kesotäcke och spenat igår som middag. mumma! idag prövade jag en linssallad som var förvånansvärt god och klassiker i form av ungsstekt lax med en sås på cremé fraiche och spenat. rena godiset. :D

idag har jag träffat Yrvädret - long time no see. jag ska bli bättre på att höra av mig till henne tänkte jag. :) imorgon ska jag träffa Gabs som ska bli tjusig i håret. och ha redovisning på grupparbetet. jag ha suttit och mumlat vad jag ska säga på spårvagnen. fullt normalt beteende. :P och träna handboll, baka bröd och packa. damn it, jag ska ju till Falun på fredag. det känns inte på riktigt än, förmodligen fattar jag inte det förrän sista timmen på tåget och får panik då - det brukar bli så. :P (alla uppmuntrande och lugnande sms från klockan halv tolv och framåt är frövrigt väldigt uppskattade. :)) men William Wallace har i alla fall lovat att komma och hämta mig själv, tack och lov. och att ha i bakhuvudet - det är jättekul om familjen diggar mig, men skulle det värsta ske och de tycker att jag är en bitch from hell (vilket de med all sannolikhet inte gör - jag kan vara både trevlig och snäll. ;)) så ä det ju inte dem jag är ihop med. och han vet jag tycker om mig. <3

crappy. jag skulle sovit för över en halvtimme sen.
g'night.

fields of gold.

11:33

hmm. det stämmer som Gabs säger - det märks när jag har saker att göra för då uppdate:ar jag inte bloggen lika ofta. sant. skämmes på mig. :P

senast var söndag. då hade jag ägnat helgen åt att vara på Sommarstället och skaffa lite extra luft i lungorna - jag plockade svamp (jag har kantareller i frysen! egenplockade! happiness!), drack rosévin, smockade i mig alldeles för mycket jättegod mat och bullar och äpplekaka och.. you name it. :P, trappade upp mitt joggande till 30 lugna minuter och lite hemmagym, bodde i stövlar och raggsockor, skrattat hysteriskt med mamma åt våra sovoutfits, burit brygga och impat på mina manliga släktingar och hade en jäkligt skön helg. yes. :)

i måndags var det grupparbete i skolan - analysera hälsobudskap - som gick förvånansvärt bra och smidigt och rätt kul till och med. på kvällen hade jag första riktiga träningen sen min überförkylning - löpning i Härlanda med handbollen. de skulle springa intervaller, jag hade innan veckan bestämt mig för att ajg ska ta det lite piano första veckan, så jag drog iväg på 8:an. 46 minuter, det är väl.. jaja. det är okej, jag har varit sjuk i 3 veckor. jag har sjukt trött när jag kom hem, duschade och lagade mat och jag hann äta upp halva tallriken med rotfruktspytt innan jag faktiskt vaknade till liv igen och insåg hur gott det var. sen kom Willam Wallace och sov hos mig. <3

tisdagsmorgonen var ljuvligt plågsam, pga. grupparbete. jag var med andra ord tvungen att gå upp. föreläsningar kan man strunta i, grupparbeten där ens kompisar förväntar sig att man ska dyka upp - icke. dock tycker jag att det borde vara en allmänt uttalad regel att om man har en snygg kille i sängen hemma så är det helt okej att komma runt en timme sent. faktiskt. jag gick upp och till skolan i alla fall. :P på tisdagskvällen var det första handbollsträningen på ett tag också. sen träning från åtta till tio. underbart. jag var helt väck i skallen efter en halvtimme och stod i försvar och tänkte:" Hallå! Jag hänger inte med! Stå still!". första veckan efter sjukdom är alltid apjobbig. när jag kom hem hängde jag upp mina svettiga kläder och somnade knall fall.

idag vaknade jag och kände mig helt mörbultad i hela kroppen. måttligt pigg på att ta mig upp, men upp kom jag. suttit med gruppen och petat på det sista innan redovisningen imorgon och väntar på att Banana och Mikkis ska fika med mig vid tolv. gymträning sen efter lunch - vi får väl se hur jag överlever det. :P

mitt konstanta tillstånd är fortfarande tokkär, och jag är samtidigt helt förundrad. jag fattar inte. det känns så... bra. eller mer än bra. rätt. som ett klickande pussel. det är så bekvämt, jag är så bekväm, så säker på att han tycker om allt med mig. att jag är envis och vill bära allt själv, att jag tränar som en tok, till och med att jag väger typ all min mat. och för första gången i ett förhållande känns det inte som jag tycker om mest, eller att jag måste vänta på att han ska visa att han tycker om mig. det är så mycket känslor i hjärtat och magen och helahela kroppen att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. jag ska till Falun i helgen och träffa hans familj. :)

söndag, september 21, 2008

viktiga grejer.

23:42

jag är så aptrött så jag höll på att somna på spårvagnen hem.
men ändå så lycklig att det nästan snurrar i hela huvudet. :)

fredag, september 19, 2008

--> Sommarstället i helgen.

14:29

redovisningen genomfördes, sen struntade jag i allt vad skolplikter heter och åkte till William Wallace istället. jag trivs bättre här. jag är sjukt trött med ont i huvudet, men det gör mig inte så mycket. snart ska jag åkte iväg till föräldrarhemmet och sen --> Sommarstället över helgen. jag drar mig lite för att åka dit nu, det är så mycket människor jag vill träffa och krama på i helgen egentligen, men jag vet att det kommer vara sjukt härligt när jag är där. so, I'll go.

schemakrock.

07:48

ibland har man själv och den planerade veckan totalt olika uppfattningar om vad man bör göra på de olika dagarna. idag är en sån dag. idag tycker mitt schema att jag ska åka till skolan och lyssna på/göra redovisning mellan 9-15. William Wallace sov här inatt och ligger därmed i min säng och sover nu också (jag menar, meningsfullt för honom att vara vaken bara för att jag är det? not.) och jag tycker att det hade kunnat vara vanlig föreläsningdag så jag hade kunnat strunta i skolan med relativt gott samvete och också ligga kvar i sängen, men icke. hittills har det krävts all självbehärskning jag har för att inte bara fusksjukanmäla mig och hitta på en lögnaktig historia om magsjuka och krypa ner bredvid honom igen.

suck.

onsdag, september 17, 2008

revival.

14:22

jag är GLAD! =D
lunch hos farmor och hon tröttnade väl på att höra mig hosta, så vi åkte iväg till en läkarmottagning i Billdal. jag behövde inte vänta alls, kom in på undersökning direkt och inte ens tio minuter senare var jag ute därifrån med både diagnos och ivägskickat elektroniskt recept på dämpande hostmedicin med knark i. :) OCH jag får träna! :D "Räkna inte med att prestera som du brukar bara." sa hon och nej, det tänker jag inte och det lär ju inte bli några monsterpass, men i alla fall slipper jag sitta still på rumpan och göra nada. sen fick jag förklarat för mig att jag har inte ont i halsen för att jag har infektion och är förkyld - jag har ont i halsen för att jag hostar så satans mycket. ahaaaa. :)

kontenta:
- jag får träna.
- jag har antihostknark.
- jag kommer förhoppningsvis kunna sova på nätterna.
tjo. :)

tisdag, september 16, 2008

som om det bara var vi två.

22:50

jag är så kär att det nästan blir löjligt. promenerat in till stan från Mölndal, nerför Avenyn, bort till bio, gå och äta mat på café och prata så mycket att vi glömde bort att gå på bion. iväg till spårvagnshållaplats och han har ingen jacka och fryser och hans spårvagn kommer och jag säger: "Nu kommer din spårvagn." och han säger: "Ja, jag ser det." och står kvar med armarna runt mig och ler och jag säger: "Men du fryser ju?" och han säger: "Jaha." och så åker spårvagnen.
hans leende, hans skratt, hans händer. allt. hans lugn, hur han känns lite som en lagom dämpande motpol till mitt ibland tokigt skuttiga humör, att det känns att det är mig han tycker om. inte någon jag låtsas vara, utan M I G.
vad har jag gjort för att förtjäna det här? :)

(som notis kan här tilläggas att jag faktiskt kommit på ett passande nick till Någon. han har haft det namnet tillfälligt, eftersom det inte har kommit till någon bra spontant nick. efter lite diskussioner idag har det slutligen korats en vinnare. jag berättade om hur Mikkis hade resonerat igår när vi fikade - det är lika bra att introducera den kille man börjar träffa på en gång i umgängeskretsen, för ju längre tid det går och ju mer jag pratar om honom, desto mer förväntningar kommer mina vänner att få på honom. han skrattade och börjande: "Han är si och så stark och kan göra det här och det där, och är så smart..." och jag flinade med och började citera "Braveheart": "De säger att han är två meter lång!" osv. alltså - för att dämpa alla förväntingar blir nicket William Wallace. ;))


jag har fått anti-host-knark av farmor - kanske får jag sova hela natten idag? imorgon ska jag plugga och äta lunch hos farmor och krama pappa. på kvällen ska William Wallace sova hos mig. <3

glimrande höstsol.

11:47

nej, allt är inte nattsvart humör på mig. det är bara så eländigt tröttsamt att inte känna att jag blir friskare. men det finns massa bra saker som händer också! :)

jag hade en riktigt bra plugg dag igår, och på kvällen ryckte jag upp mig ur min sunkighet, tog en snabbdusch och respektabla kläder på mig och åkte till Haga och fikade med mina flickor. (där Manu fick mig att tappa hakan totalt genom att säga: "Vad äcklig du är som tar av dig skorna på café!" till Banana. ehhh? av alla människor jag känner är Banana definitivt en av de minst äckliga och det påverkas inte av att hon har tok med fötterna och får ont av att ha skor på sig, så hon tar tillfället i akt att låta sina fossingar få lite utrymme. jag blev så paff att jag inte ens kom mig för att säga emot.) det blev lite träningsdiskussioner och även om jag är avundsjuk på dem så är PTdelen av mig JÄTTEstolt över att Banana sprang en mil häromdagen och att både hon och Mikkis gör de övningarna som jag rekommenderat i gymmet. :) efter diverse tjatter det blev det promenad genom höstkallt Göteborg och Banana och jag svävade på våra små fluffiga rosa moln av förälskelse och som hon sa: "Det känns som alla kärlekslåtar handlar om mig!"

jag är glad för att På Riktigt är glad och för att hans träning går bra och att han "ökar som ett sär just nu" och han kommer befinna sig i Göteborg oftare nu än förut. det är bra. och så är jag glad för att det snart är lunch och att jag faktiskt är hungrig. :)

pest eller kolera.

10:20

jag har inte lika ont i halsen längre - det är bra. däremot vaknade jag halv fem och kunde inte somna om för att jag uppenbarligen hade gett mig den på att hosta lungorna ur kroppen. stod böjd över min vask och hostade i 10 minuter tills jag bara kunde flämta efter luft lite uppgivet mellan gångerna. MEN lungorna stannade kvar i kroppen i alla fall. å andra sidan hade det enklaste kanske varit att få bort dem och slippa eländet? vem vet.

när jag hade slutat studera insidan av vasken gjorde jag i alla fall iordning lite varmt honungsvatten och pallade upp kuddarna i sängen så jag kunde sitta upp. försökte läsa kokbok för att hålla mig vaken, men så vimmelkantig av trötthet att jag knappt kunde sätta två ord i följd. fick sen sova sittande, för att ligga ner bara utlöste nya rymmningsförsök av lungorna. TACK jag älskar att sova sittande. (ehh, nej.) men jag somnade i alla fall.

så, vad föredrar jag - känslan av rakblad i halsen eller att mina lungor vill emigrera? hmm, svårt val. pest eller kolera, anyone? slapp sova under överkastet inatt i alla fall.

hmm. plugga. jag försöker planera min dag så ska kunna träffa Gabs - det blir knepigt med det. =/

måndag, september 15, 2008

duktiga jag.

16:29

jag har i omgångar läst färdig två kapitel och påbörjat ett tredje i "Pedagogik i hälsofrämjande syfte" (ja, jippie jippie. :P), gjort lite förhoppningsvis viktiga anteckningar, tvättat mina äckliga handdukar så att de luktar mjukt och varmt igen, tvättat mina gröna badrumsmattor och skakat den stora mattan, dammsugit och ätit mellanmål. PRODUKTIV!

jag hasar omkring i mina raggsockor och ser läskigt sunkig ut. det är okej ibland det med i och med att ingen jag bryr mig om (undantaget Moratösen) ser mig idag. nu ska jag in till stan för att handla och cykla hem min cykel. ska försöka avsluta det tredje kapitlet ikväll och skriva lite på grupparbete.

fridens.

när du tog min hand, jag visste redan då.

12:48

same freaking shit - vaknar upp runt 4tiden på natten, torr i munnen och kan knappt andas. upp och äta värktabletter. jag känner mig halvberoende. igårkväll var helt sjuk, på okänt manéer hade min lägenhet bestämt sig för att gå ner någonstans under fryspunkten i värmegrad, så efter ett par vändor upp och ner och upp och ner i sängen somnade jag, med elementet påvridet på max, iklädd mjukisbyxor, underställströja med vanligt täckte, filt och dessutom överkastet över mig. jo tjena.

vaknade med känslan av rivjärn i halsen. på något sätt känns det ändå rätt okej, för nu har jag i alla fall matlust och blir hungrig igen. inte det som jag har som normalitet (dvs. hungrig frukost, klockan 10, klockan 12, klockan 15, klockan 17 och kvällsmat) men i alla fall hungrig till frukost och lunch. det ser jag som friskhetstecken. :)

jag lyssnar på "Det är hon" på repeat och förundras över hur glad jag kan bli av en annan människa som inte ens är i närheten. jag ska tvätta handdukar, kläder och mattor och sen ta mig in till stan och handla nödvändigheter.

söndag, september 14, 2008

två lika är bättre än ingenting.

22:21

igår åkte jag hem till föräldrarhemmet och blev omhändertagen och kramad av mamma hela kvällen. jag vaknade fortfarande i mitten av natten och kunde inte andas, men på morgonen mådde jag bättre. inte bra, men bättre. klockan tio kom farfar och farmor och hämtade upp mig och så åkte vi ut till båten. vädret ståtade med att vara en solskensglimmande, lite småkall tidig-höst-dag, så jag snodde mammas fleecejacka innan vi åkte.

svårt att beskriva.
vågskvalp, salt vind i håret och ansiktet, solglitter i ögonen.
inte gjort så mycket. lärde mig segla lite grann (planerar att ta seglarkort och ta över båten nästa sommar.) men vid typ halv tretiden hade min ork tagit slut och jag slockade på en av sofforna. det var okej. pappas flickor spelade handboll vid fem som vi åkte och tittade på, sen upp till Rosendal och lillebror, jag halvt väck av trötthet. promenade hemåt runt sjutiden.

jag är rofylld ikväll. lämnade ett fönster lite på glänt innan jag åkte i lördag, så den äckliga känslan av förkylning som hängde här förut (som nästan fick mig att ringa Anticimex och be dem komma och sanera min lägenhet) är borta - nu luktar det fräscht, kallt och höst. jag har städat, plockat iordning saker dit de skulle och vikt kläder. på promenaden hem plockade jag nypon och björk - nu står det 4 vaser med vackra kvistar i och lyser upp. jag har bäddat rent och ska strax krypa ner. ute är det en stor gul fullmåne - imorgon är det ny vecka. :)

lördag, september 13, 2008

vart tog mina lediga helger vägen?

09:51

och vad gör jag på en lördagmorgon på tider när normala människor är lediga och ligger och sover? jo, jag är på statistikutbildning ledd av min käre far och farfar. tur att jag älskar min släkt innerligt. det är jag, män i övre medelåldern (varav de flesta inte ens hälsar när de kommer in... trevligt.) och småpojkar i min lillebrors ålder i märkeskläder, keps och mjukisbyxor. förutfattade meningar? neeeej. :P

igår var jag i Kollektivet och åt mat med medelhavstema tills jag stod i fyra hörn. mitt bidrag var ett styck tacopaj (okejokej, inte så mycket medelhav, men jag hade en bra anledning. bortsett från att den var väldigt god. :)) och en kycklingpaj med röd pesto, fetaost, tomat och färsk basilika. jag fick massa positiv cred för min mat och blev jätteglad. :) all annan mat var också rent gudomlig. trots maten och härligt sällskap var jag sjukt trött och äckligt förkyldnings-må-dåligt, men de får mig alltid att skratta. <3

ikväll är det planerat in inflyttningsfest hos en i mitt lag som jag efter noggrant övervägande bestämt mig för att skippa. seriöst, jag orkar inte ha ett socialt liv ikväll. allt jag vill är att åka hem till föräldrarnahemmet, ynka "Mamma, jag är sjuuuuk..." och sen bli typ 5 år igen. i mina öron (eller ögon om man nu ska vara petig i skrivarperspektiv) är det ett mycket mer tilltalande alternativ än att gå på fest och känna sig tråkig, må dåligt och dessutom smitta ner alla sina lagkompisar.

Jag. Vill. Träna.
jag får krupp och bli tokig och flippar ur och allting på samma gång. hela försäsongen - tränar arslet av mig och ligger på gränsen för att bli för mycket, men det klarar jag utan att bli sjuk. såfort säsongen börjar närma sig och träningsintensitet minskar åker jag på den värsta jävla förkylningen jag upplevt sen jag hade vattenkoppor som liten och kan fan inte gå uppför trappor utan att hjärtat rusar upp i puls. fuckingjävlakuk. här sitter jag vackert på mitt lilla ass och blir fet och tappar all kondition och muskler jag någonsin haft. ja, jag är en anings bitter.

suck.
jag behöver bara avreagera mig egentligen. typ helst springa en mil (men det får jag ju inte.). jag hade till och med kunnat nöja mig med att vädret var i nivå med mitt eget humör och att det är järngrå himmel med orkarnvindar och spöregn, men ickeicke. solen skiner, fåglarna kvittrar och det är sådär härligt klart i luften. jag sitter inne i en lokal med folk som vet mindre än jag vet om ett program och känner att jag kunde ha sovit i två timmar extra.

jag längtar efter normal vilopuls, en säng och Någon.

fredag, september 12, 2008

hypokondriker. (förhoppningsvis)

09:57

som alla vet finns det olika stadier när man blir/är sjuk. diverse i-början-stadier där man gnäller om att man känner sig krasslig, osv osv. sen kommer det där stadiet där man mår såpass dåligt att man faktiskt inte orkar gnälla. där är jag nu. allt jag vill är att åka hem till mamma/pappa och sätta mig i deras knä. jag ligger på 10 slag över normal vilopuls. sucks.

jag ska hem till farmor och låna febertermometer och innerligt hoppas att jag bara är extrem hypokondriker idag.

torsdag, september 11, 2008

DONE!happiness.

11:44

hell yeah! :D
knappt en och en halv timme effektivt pluggande och jag är klar. damn, vad jag gillar mig själv nu. :)

min tattoo (nykär och nytatuerad. jag förstår om mina vänner blir trötta på mina outsinnliga svador. :P) är ömmare än igårkväll, men fortfarande lika fin. finare. jag jobbar på den där bilden, det blev liksom inget tillfälle igår.

jag har plåster på pekfingret igen i vilt försök att sluta bita sönder det. det går jättebra sålänge något är ivägen, men såfort det blir fri väg fram är jag där och tuggar. dumma mig.

jag vill träna. jag får inte, jag vet.
men jag vill. jag vill åka till farmor och farfar också, men jag vill inte bli utskälld för tatueringen riktigt än, så det får vänta. :P

kvittret utgår pga. förkylning.

10:16

godmorgon. egentligen borde jag vara i skolan för en timme och en kvart sen på workshop, men jag har inte skrivit klart min seminarieuppgift och pallade inte stressa ihop något när jag kom hem igårkväll efter att ha fått färsk stekt strömming och kollat på film hemma hos Mikkis. :)

jag dansade funk igår, åh herregud <3.
idag har jag ont i halsen och borde inte skriva det här, får jag vet att Banana kommer tracka mig innerligen för att jag tränade igår trots att jag knappt kunde prata. hallå, jag har suttit still i snart en vecka! det är bara förståeligt att mitt förstånd förtvinar i samma takt som mina muskler! jag har träningsvärk i svanken idag anyway. jätteskönt. :)

ja, jag är förkyld då och blir bara tjurigare över det varje dag. varför går det inte över?! bajs.

yeye. seminarieuppgift var det. analysera, reflektera och värdera. pff. vart får de allt ifrån? :P

onsdag, september 10, 2008

"Titta! Titta bara! Jag blir så lack så jag ruggar!"

17:28

idag - ensam dag. ingen skola förräns vd halv tre, så jag satt hemma och pluggade, sa inte flasklock en gång från det jag vaknade fram tills att jag kom dit vi skulle ha studiebesök idag. och döm om min förvåning - när jag väl öppnar munnen så kan jag knappt prata! jag låter som en freaking Disneyfigur!

skit. jääkla skit.
jaha. jahaja. jag är väl tyst då. (avd. För jag är ju en så tystlåten person i vanliga fall...)

anyways.
idag ska jag funk:a. för första gången på vad som känns som en halv evighet ska jag shake:a ass med Sanna och Lollo och alla andra på passet. längtan. <3
och jag har plockat bort min plastejp för nacken, så nu är min tattoo ute i fria luften. tvättat noga och smort in med Helosan. jag kommer ta hand om den som en bebis. :P den är vacker. jag försökte ta kort på den förut, men det är lite knepigt att ta kort på sin egen nacke, och jag totalvägrar att första bilden på den är ful. lite mer väntetid tills jag får någon att ta kort åt mig. :) mitt enda lilla gnäll är att jag, som vanligt, fått utslag av tejpen, som kliar som satan.

tisdag, september 09, 2008

NEWS!

22:54

idag har det hänt grejer vill jag lova! förmiddagen spenderades med att försöka ta mig upp ur sängen (vilket förmodligen hade gått mycket bättre om jag inte varit vaken till 4. well, shit happens. :)) och sen äta lunch hos Bus i hennes äntligen iordninggjorda lägehet. maten var ljuvlig, sällskapet likaså och simply lovely att se henne igen. vi hann med en sväng till Hemköp och handla innan jag skuttade på en spårvagn in till stan igen.

16.00. påbörjade jag min första tatuering (medtagen support i form av Någon) och strax innan fem skuttade jag ut från tatueringstudion med Någon i ena handen, skötselråd i andra, nacken inplastad och mungipor som i princip gick runt huvudet. :)

alltså - tattoo idag! :D
jag är glad. den är ljuvlig.
jag gruvar mig dock lite för vad mor&far kommer säga och funderar ut fina små kalkyler i huvudet om hur länge jag faktiskt kommer lyckas dölja den i och med att den sitter i nacken. fast egentligen så bryr jag mig nog inte så mycket. jag känner att jag kan stå för den, att den är viktig och mer än bara "Jamen, jag tyckte det såg fint ut!" (no offense mot de som tatuerar sig av den anledning naturligtvis). tatueringen är alltså tre hjärtan sammanlänkade (bild kommer inom kort) och symboliserar mig och mina bröder, och kärleken till dem är fundamental för mig. så enkelt är det och det står jag för. :)

en kväll som såg ut att bli full att sällskapssjuka botades genom att åka till Louice&Gabs. my darlings. :) nu ska dock jag och min inplastade nacke gå till sängs.

måndag, september 08, 2008

PMSanfall.

21:19

just nu har jag PMSanfall, mår verkligen apa och är på sånt där ynkligt kura-ihop-mig-i-hörn-humör. det kommer gå över om ett tag, jag vet det, men nu känns det mesta faaaaan.

jag har undvikit att plugga hela kvällen. det har gått alldeles för bra. diskat två gånger, lagat mat två gånger, ätit mat en gång, sopat köksgolvet och städat i frysen. jippie.

jag vill träna!
jag blir knäpp.

det är lite höstkänsla i luften.

13:17

och så var det statement -första matchen på säsongen är nästa söndag. vet inte om jag spelar än (har man typ 6 linjer i ett lag så... :P) men jag håller alla tummar jag har. säsongsstart. handbollsmatch. åh. adrenalin och blåmärken, gud vad jag längtar!

riktigt trevlig förmiddag i skolan. eftermiddagen är först en praktiskt workshop som handlar om retorik och att tala (avd. Jag är ju ingen talare, men...) och det kan nog bli roligt. sista timmen är det med föreläsaren TråkVelig, men tiden går fast man har tråkigt. ingen träning för mig ikväll, jag håller fortfarande på och kurerar min förkylning. beroende på hur jag känner mig imorgonbítti kanske det blir en ytterst försiktigt löprunda imorgon, men jag låter den frågan ligga vilande så länge. onsdag är i alla fall satt som uppstartsdag för träningen igen, om inget oförutsett inträffar. man, jag vill träna. att jag har mens och känner mig som en tjock boll gör ju inte saken bätte. nåväl. jag ska upp till Tjärnen och säga hej till brudarna och sen kanske kika förbi Rosendal och krama på svettig Lillebror.

tillbaka till skolbänken då.

han fick hela världen och månen därtill.

09:23

så mycket som ryms i en människa egentligen, så mycket känslor och förhoppningar och drömmar. helgen var bra på så vis att jag fick tillbringa den med min underbara familj och släkt långt ut i Dalslands skogar och åka omkring på små skogsvägar och njuta av naturen och trots att det mer eller mindre spöregnade hela lördagen var det så vackert att det tog andan ur mig. helgen var dålig på så vis att jag var sjuk hela lördagen och mådde fullständigt crappy och gick omkring i en liten bubbla med kommunikationsproblem och knarkade värktabletter. och så fick jag mens. så både halleluja och helvete. :P

när jag kom hem slängde jag in väskorna i lägenheten och satte mig på första bästa spårvagn mot Mölndal och träffade Någon (jag ska skaffa ett bra, passande nick snart. det är inte det lättaste. :P) kvällen slutade med att jag inte orkade åka hem utan bestämde mig för att sova hos farm&farf istället. vi stod nedanför Jättebacken i säkert en halvtimme och försökte säga hejdå - det gick inte bra. :P hade han varit en smula avstötande så hade det var mycket enklare, men så är icke fallet. jag vill bara ta på honom hela tiden.

väl hemma hos farm&farf var jag tassade jag tyst som en mus uppför trapporna och la mig. somnade ganska bums. idag börjar jag inte skolan förräns halv tolv. jag tror det blir höst snart - jag hoppas det. :)

lördag, september 06, 2008

Baldersnäs I.

10:48

nu vet jag vart vi skulle - Baldersnäs. mitt ute i Dalslands djupaste skogar ligger det en herrgård - där är jag nu. det är sagovackert här ute, med lummiga träd, en allé och en sjö precis i närheten, vidsträckta gräsmattor och gamla hus och lador. ljuvligt ställe. :)

halva släkten här, morfar fyller 75 och vi firar honom. slapp helg - trodde jag. kurslitteratur som ska läsas, en bok på internet som är 296 sidor lång och två böcker har jag med mig - två böcker glömda hemma. dessutom är jag dunderförkyld med slemmig hals och värk över hela pannan. känner mig så lagom glad och social och blir arg på mig själv när jag hör att jag fräser åt dem andra. skärp mig! jag ska ta mig i kragen.

hundra år sen jag var ifrån någon som jag tycker om och helst velat stanna hos. satt och pratade med Gabs igår och kom liksom på att en av anledningarna till att det känns så bra nu är för att jag förändrats också. inte samma som jag var för tre år sen, lite säkrare, lite mer fri och vågande.

onsdag, september 03, 2008

note.

23:03

äh, jag har inte så mycket att skriva. mest det vanliga - jag har fortfarande ont i halsen. jag är fortfarande fjantigt glad, nästan mer nu än förut. klänning och knästrumpor kändes som en höjdare imorse när det var sol, men inte länge. sviinkallt. >.<

hmm. nu blev jag upptagen.
punkt.

det här blir nog en bra dag. :)

12:35

humörstatus - fortfarande fjantglad, detta en eländig förkylning till trots (undrar vem jag fick den av. :P) och halsen känns som den är full med grus. vaknade till och med kvart i fem av att det gjorde ont att svälja. så yes, jag är på min kur av Echinagard och C-vitamin. det får vara hur mycket placebo det vill, bara det funkar. :)

ansvarfull student --> håller koll på mina bibliotekslån. det mest skumma idag var att jag skulle tydligen lämna tillbaka en kursbok som någon stod i kö på, allright för det, men när jag kollar i bokhyllan så står det tre böcker av den sorten inne. vad hände där? så jag lämnade tillbaka min bok och lånade en annan. samma bok. make sense. :P

idag ska jag träffa min bästaste bästa ven i hela världen, hon kommer på visit över dagen för att bli vaccinerad (för det kan man inte bli i skogen. sjukskötrskorna där är tydligen inte alltför bar på kommunikation. ^^) och hittade tid för mig också. HAPPINESS! inte träffat henne sen hon flyttade. way too long time. strosa runt i stan och sen hem till mig så jag får bjuda på fika. och kramas. OJ vad jag ska krama henne.

tisdag, september 02, 2008

är det här platsen?

22:39

hemkommen från en ovanligt tråkig handbollsträning. tråååk, jag vill vara helt slut och utpumpad. det blir massivt gympass imorgon för att kompensera för det här.


jag känner mig så vacker i hans närhet, så naturlig. jag skiter högaktningfullt i att jag förmodligen borde "ta det lite lugnt" och "vara lite försiktigt" och "inte hoppas för mycket såhär i början" för när han ligger bredvid mig, ler och ser mig i ögonen så smälter jag.

kvitter kvitter.

15:44

träffade mina flickor igårkväll ett par timmar innan jag gick hem och däckade ihop. jag satt med mungiporna uppe vid öronen och de frågade och jag svarade och sen förvarnade jag dem om att jag förmodligen kommer vara outhärlig ett tag nu. de satte en maxgräns på två veckor. :P

idag har jag sovit ut - skönt. farmochfarfbesök, inte kommit hem härifrån än. pluggat en del - hur kommer det sig att den tråkigaste boken på hela kurslistan var den som också var viktigast? (avd. Murphys lag in action.) handlat såna där nödvändiga grejer och hjälpt farmor att bära matkassar. äntligen fått tummen ur och hämtat ut mina sprillans nya linser. känns sjukt lyxigt att kunna byta mellan glasögon och linser och dessutom vara bekväm med båda. hell yeah. :) ikväll är det apsen träning med handbollen och jag kommer få jobba som ett as för att behålla mitt fokus. min hjärnan har en tendens att bli mer och mer kolaaktig när klockan är efter nio och nu är det dessutom andra saker som pockar på uppmärksamheten i skallen. haha. det här blir en intressant kväll. ^^

måndag, september 01, 2008

hela hon är en dans.

22:45

natten till idag har jag sovit typ 3 timmar och sen en timme mitt på dagen. jag är så trött att det är kola i huvudet och ögonen svider. ändå - jag kan inte sluta fånle, kan inte sluta bubbla över om någon frågar vad det är. ja, jag har träffat Någon och han är varm och trygg med vackra ögon och luktar gott med något bakom pannbenet och ja.

jag vet inte vart jag ska börja skriva. jag vet inte om jag borde börja skriva. jag är så glad. den där äckligt jobbiga tankebanan om: "Det kommer bara bli jobbigt när det tar slut för han kommer att freaka ut totalt." som jag tänkt om varenda kille sen Junior - den känns inte så mycket längre. kanske har det faktiskt gått över?