fredag, maj 30, 2008

Holiday II.

22:39

well, inte så mycket gjort under dagen - så som det ska vara under sommarlov. ;) jag diskade min disk, plockade undan lite hemma och drog sen in till stan. gick till biblioteket och låna en 5-6 böcker om löpning/mental träning/ledarskap. äntligen kan jag läsa vad jag vill! (sen att det råkar vara ganska så skolanknutet är inte mitt fel. :P) träffade flickorna i skolan - gick runt halv fyra till stationen och tog mig hem med tåget. runt halv sex åkte vi till Kungälv för att gratta på examen.

jag är hemma i föräldrarhemmet, kändes enklast att bara åka med hit istället för att krångla med att åka förbi mitt eget boende. dessutom var det handbollsmatch på TV - det är mycket roligare att titta på med sällskap som också skriker åt TVn med jämna mellanrum. :)

jag har på mig en av mina fina nya klänningar och känner mig som en prinsessa. :)
nu är det godnatt. :)

Holiday.

12:28

min kväll igår var fylld av skratt, kramar och klumpigt biljardspel. och jag är skuttigt glad för Bananas skull. gud, jag tycker om de flickorna så det värker i hjärtat stundtals. <3

jag lämnade sorti ganska tidigt dock - inte alltför pigg efter kvällens intervallträning (som f.ö. var den värsta på länge. ingenting flöt som det skulle och de sista varven var jag så slut att jag nästan grät. men jag gav mig inte och det är jag nöjd med. :)) så jag ville hem och sova. sov till nio imorse när jag vaknade, varm och utsövd. frukost och sen pallra mig iväg till gymmet, där jag hade ett riktigt bra sista-träningen-för-veckan-pass. det är inte det roligaste jag vet att bara köra rehab och basfys, men jag misstänker att jag kommer tacka mig själv flera gånger om under säsong om jag slipper bli allvarligt skadad. yes, bra pass anyway. stabilt och jämnt. :)

nu ska jag ägna lite tid åt att stöka runt här hemma - det ser ut som kriget igen. :P sen ska jag in till - hör och häpna - skolan och hålla flickorna sällskap och pyssla lite med mitt eget också.

torsdag, maj 29, 2008

sommarlov.

23:17

dagens mest frekvent förekommande dialog:
Jag - "Fråga mig vad jag har!"
Andra människan - "Vad har du?"
Jag - "Jag har SOMMARLOV!" (mycket lyckligt flin som går upp till öronen)

yes, sommarlov it is. <3
imorgon ska jag sova tills jag vaknar. :)

tisdag, maj 27, 2008

skitkväll.

22:15

just nu är jag skitförbannad, men mest på mig själv. träningen gick åt skogen dåligt, jag har inte sovit som jag borde de senaste typ.. 5 dagarna och jag bli så rent ut sagt jävla arg på mig själv för att jag sabbar mina egna träningar på ett så urbota idiotiskt sätt. när vi körde vanlig fys det väl an, men när vi kom till bollövningar och något som helst tänk så var jag helt under isen. åhhh. morr.

nej. arg. missnöjd. dessutom sur på mig själv för att jag inte haft någon matlust idag och bara fått tvinga i mig mat när jag vet att jag ska äta. crappy. nu ska jag lägga mig och sova och få ordning på mitt dygn igen.

jag ser en ände på eländet.

17:53

aaaallright.
aktivitetesdagböcker färdigskrivna. jag kan nog inte stå för att det blev någon vidare kvalitet på dem, men de är skrivna och inlämnade, med referenser i, så för hoppningsvis får jag godkänt och jag slipper i alla fall tänka på det mer nu.

nu ska jag ha mikropaus under tiden att mitt tevatten kokar upp, sen ska jag kavla upp de mentala ärmarna och putsa lite på min gruppredovisning och bokrecensionsdito:n. sen är det handbollsträning ikväll som jag ska iväg till och rensa skallen på. jaaaatack.

Jjag hade sällskap med Moratösen på vagnen hem (stackars henne som fick sällskap med en Fummelfot på ytterst neggohumör...) och hon sa: "Nästa år vid den här tidne är vi nästan klara emd hela utbildningn." och jag tyckte:"Imorgon vid den här tiden är vi klara med det här året, det räcker för mig!" (ja, ni märker hur solsken jag var. :P) fatta vad mycket roliga saker jag ska göra när skolan är slut. jag skaaa... lägga upp träningsprogram för Banana och Stor Bror. ska läsa på lite med närningsläran igen och mixtra lite med min egen mat. jag ska läsa skönlitterära böcker! :D det finns ingen ände på roligheterna. :P

bestämt nej.

13:19

nu kommer det såna där duster av panik igen, av att jag har för lite tid, för mycket att göra, ah, hjälp, osv osv. men jag trycker ner det med allt förnuft och logik jag äger. hittills går det ganska så bra.

min morgon var bra.
hittills är dagen bra. jag har varit på skolredovisning och sen synundersökning och ska beställa nya glasögon någon dag snart. linser är beställda. solen skiner och det är ljuvligt sommarväder. jag har två redovisningar imorgon och två delar kvar av aktivitetesdagboken att skriva, men jag har tid i eftermiddag, eftersom träningen inte är förräns halv åtta. nu ska jag till skoan och måla på tröja.

måndag, maj 26, 2008

aktivitetsdagbok.

16:30

nu har jag skrivit aktivitetsdagbok om klättring. tjoho tjoho. nästa på listan är qigong. användingsområden ska jag bland annat nämna. är det alltför elakt att skriva att jag inte tycker att man bör använda det hon demostrerade på någon alls? låt folk slippa henne, är min dom.

jaja. man får tycka illa om saker ibland. :P

måndagsstart.

15:19

idag fick jag brev från tandvården i Lindome. en snabb check med mamma via sms bekräftade jag att jag inte alls behöver gå dit mer. inte någon gång mer i heeela mitt liv. sen ringde jag och avbokade min tid. det gick smidigt. efter att ha avslutat samtalet satt jag och tittade på brevet i handen några sekunder innan jag resolut och med yttersta välbehag rev sönder det i småbitar. de bitarna ligger på mitt bord nu, jag ska ha kvar dem dagen ut så jag kan njuta av det. :)

nej, jag vet att det inte är min tandvårdcentrals fel att jag har tandläkarfobi och de har verkligen gjort så gott de har kunnat, men hela det huset är bara en massa hemska minnen och jag får panik av att gå in i den byggnaden, så det är ljuvligt att aldrig mer behöva gå in dit igen. :)

anyways. skolan slutade tidigae än beräknat. lycka. nu har jag oväntad tid att pluggtid. :)

söndag, maj 25, 2008

pre-överlevarvecka.

22:08

jag vill att det ska bli fredag. hela nästa veckan känns det som tiden inte räcker till och att den är slut innan den ens har börjat. jag är stressad. det händer saker och jag behöver plugga och behöver sova och har dilemma över att jag inte kan göra bägge samtidigt. jag har 4-5 folk som vill träffa mig som jag vill träffa också, men ingen tid över alls förutom att plugga och träna och sova.

men det som suger mest just nu är att jag inte träffat min bästaste bästa ven på huuur jävla länge som helst och vi sms:ade förut idag och jag ville bara skriva att "Närsomhelst! Jag kan nääärsomhelst!" men fick istället tvinga mig att skriva att jag inte kan förräns typ på söndag, och det kändes ju genom telefonen att hon blev besvikenn och jag stressade från Mikkis till tåget för att komma hem och pussa lite på mamma och samtidigt sms om hur dumt allt var och jag längtar efter henne och vi kunde väl höras lite längre in i veckan då? och hon skrev tillbaka och avslutade med sitt "Du saknas..." och då gjorde jag något som jag faktiskt inte gjort på över två månader - jag grät. jag kurade ihop mig i ett tågsäte, skakade allt hår framför ansiktet och grät, för att jag saknar henne så mycket och för att jag känner mig som en dålig ven och för att tiden inte räcker till för att jag ska kunna träffa en av de bästa människorna i mitt liv.

inte det solsken jag brukar vara just nu.
den här veckan blir jobbig, simply.
jag ska bara överleva, så ska jag vara mig själv igen sen.

osammanhängande.

01:31

jag är aptrött. jag har jobbat 7 timmar, blivit utskälld av en kund, sålt 27 kilo potatis, men mest haft tråkigt. jag fattar inte riktigt vad jag gör uppe nu. lillebror och kusin är här och ska game:a och spela tills de typ somnar vid datorerna. jag har suttit i en park och sjungit till gitarrspel. jag har inte panik än - jag ser det som ett gott tecken.

torsdag, maj 22, 2008

i slutskedet av veckan.

16:24

shit vad mina senaste veckor har varit fullspäckade. känns mest som jag kommit hem och vänt i dörren och sen avslutat dagen emd att komma hem och stupa i säng runt 22-23-tiden. men, snart är skolan slut och en relativ ledighet kommer breda ut sig.

idag
= HRLlektion, grupparbete.
ikväll = intervallträning med handbollen.
igår = rehab&förebyggande gym + raggapass. (äntligen igång igen! <3!)

nu är jag inte alls särskilt pigg. hela kroppen är sådär stel och trött av träningsvärken som blommar ut för fullt från tisdagens paddling och handbollsträning, och av raggan och gymmet från igår. men, jag mår trots det rätt bra och känner att jag fixar att träna ikväll. jag hade mera grundfysgym inplanerat imorgon, men vi får se hur pigg jag är då. jag kanske byter ut det mot en promenad istället. :)

idag har jag i alla fall hunnit mer än hem och vända i dörren. sovit en 30 minuter och ja, hunnit sitta här och slappna av lite grann. jag har min megabok om stabilitetsträning att läsa på bussen till Härlanda sen, men skönt att ha gjort något annat än bara pluggat innan det är dags att koncentrera sig på nästa grej.

jag längtar efter imorgonkväll.
då ska jag ha grillkväll här med massa mat och bra människor. <3

tisdag, maj 20, 2008

kanotpaddling och wowkänsla.

22:50

vid intresse om mitt kroppsliga tillstånd, se första meningen i förra inlägget.

idag - kanottur med skolan och allt började med att åka mitt ut i ingestans med spårvagn 4 för att hitta Angered C. det gick riktigt bra. :) sen hittade jag min klass också, samt rätt buss. i samlad hop knallade vi till Vättlefjäll, kasserade ut kanoter och efter lite om och men och prat och praktiska saker (där vi fick försöka på bästa mjöliga sätt överrösta en annan klass med småbarn som hade friluftsdag) så blev vi ihopparade,smög i kanoterna som indianer och började paddla. rättelse - försöka paddla. speciellt det där med att styra var sju resor svårare än det verkade. :P hela dagen var i vilket fall mycket bra. solsken, lite blåst (som visade sig bli motvind på hemvägen.. lagom kul.) och vid lunchtid när vi hade stannat till dammade en av pojkarna av sina scoutkunskaper och gjorde upp en stor och fin eld. på hemvägen var vi måttligt pigga och ville mest bara åkaaa heeem, så vi paddlade det fortaste (nåja.) vi kunde, i motvind som sagt. jag känner redan nu den annalkande träningsvärken i ryggen. :P

efter att ha lämnat av kanoter, diskat ur dem osv. hoppade vi på buss och spårvagn hem igen. jag hann hem, byta kläder, packa ner matlåda och iväg igen, den här gången till handbollen. fick med mig både grupparbete och bok jag ska läsa för bokrecension och satt och pluggade, så pigg jag nu var (inte särskilt kan jag meddela) på bussen.

väl i Lexby var det klädprovning. i och med att vi bytt sponsor inför säsongen ska nya matchställ, träningsställ, och divserse prylar provas ut. rätt kul att se två omklädningsrum fulla med tjejer som förgäves försöker spegla sig för att se hur man tar sig ut i vilken storlek. Becka tyckte: "Men vad är det här, jag spelar inte handboll för att vara snygg!" och jag tyckte: "Lycka till med den inställningen när du står mitt i ett tjejlag med en spegel inom synhåll." och hon bara flinade tillbaka. i slutändan är det klart hon har rätt, men det är svårt att inte bli lite fåfäng när man provar kläder. :P

träningen idag var fys, fotarbete, mjölksyra och lite försvar-spelövningar. en övning skulle vi träna tempoväxling i stegisättning. när det var min tur studsade jag först fram, tvekade, vände tillbaka och Älgen och MLI måste sett hur det knakade i huvudet på mig, för de ropade efter mig: "Tänk inte så mycket, bara GÖR det!" och det var bra sagt. :) efter ett tag kom Kenta och skrek åt mig: "Du går fram emot dem och stegar, men det HÄNDER! inget!" och då blev jag ihopbitet förbannad och gick fram och tryckte ifrån ordentligt och OJ! kan jag göra så?! :O wowkänsla. :)

hemma sent. alldeles rosig om kinderna efter att ha varit ute i solen hela dagen. torra händer. trött men nöjd med dagen. nöjd med träningen, att jag inte känner mig lika bortkommen på saker jag känner att jag inte riktigt behärskar. :)

godnatt.

måndag, maj 19, 2008

Fröken Superkompensation.

22:28

meh. det är ungefär så pigg jag känner mig nu. meh.

jag ska återge mig lite grann. jag åkte iväg till skolan efter lunch med pappa och jobbade grupparbete med min grupp (vilken har numret sex. alltså grupp sex. jag och Banana skrattar åt det. ^^). vi diskuterade och det gick bra. efter rätt mycket flamsande i slutet bestämde vi oss för att förlägga det sista pillet och planeringen av redovisningen till onsdag och torsdag. sen i princip sprang jag därifrån för att hinna med att åka med pappa och Liten Bror till Rosendalshallen så jag skulle slippa åka buss. jag hann. :)

i Rosendalhallen hängde jag en halvtimme innan jag bytte om och gick till Härlanda tjärn. innan dess hann jag upprepande gånger bli full i skratt när jag kika på RIK:s herrlag som hade träning nere på planen. det är ett ganska ungt lag, med många kaxiga unga killar, och de.. de går inte. de liksom svassar fram. och det ser så roligt ut.^^ skickade sms till pappa och undrade: "Varför lär ni inte ut gångteknik istället för löpstil? Jag har nog aldrig sett så många svassande pojkar på samma ställe.^^" och han svarade: "Har bara hunnit till svassteknik än. :P" och där stod jag och fnittrade. :)

löpningen idag var helt amazing. terränglöpning 7,5 km, upp på Getryggen och jag tog rygg på vår tränare och efter ett tag kunde jag inte låta bli att tänka: "Kan han inte springa lite fortare?" jag känner mig som Fröken Superkompensation. :) jag och Principen om belastning, anpassning och progression är mycket nära vänner nu, jag funderar seriöst på att fria.

nu är jag helt slut ändå såklart. :) det var svinkallt när jag skulle hem och jag frös så jag nästan skakade när jag stod och väntade på bussen i Brunnsparken (ja, jag hade bytt kläder efter löpningen. kallt ändå.) och när jag kom hem till farm&farf slängde jag ifrån mig väskan, drog helt sonika av alla träningskläder som hamnade i en fin hög i hallen, in i duschen, varmt vatten på och så stod jag med duschen ovanför huvudet och tinade upp mig. efter ett tag återkom min kroppsvärme. ljuvligt. :)

annars har jag lagat mat till imorgon. jag ska skriva något lagom hotande och sätta på mina burkar så att ingen av "misstag" äter upp det. imorgon blir det paddling i Vattlefjäll med skolan och så hem, byta kläder och inneträning med handbollen på kvällen. tur att jag har någon fritid. ^^

natti. :)

confused to the bone.

11:32

sådär, nu har jag officiellt bytt hus för en vecka.

jag mår jättekonstigt. en konstigt, snurrig känsla i huvudet, som att konstant ha sånt där blodtrycksfall som jag får när jag reser mig upp ibland, och en nästan kliande känsla i armar och ben av något som likar otålighet. som att vara riktigt, riktigt nervös fast mig veterligen utan anledning och den ofta tillhörande klumpen i magen. jag växlar mellan att vilja krypa ihop i en boll och sova och att vilja springa trettioåtta varv runt huset. like soo creepy. om jag ska må dåligt kan jag väl åtminstonde få klara sjukdomssignaler, ska det vara för mycket begärt?

jag satsar på att det bara är en ytterst whackad och ovanligt form av PMS och hoppas överleva dagen. efter lunch är det grupparbete - ikväll är det terränglöpning på schemat. längtar. inte. eller jo. eller nej. eller jag vet inte!

gud. ibland är det bara irriterande att lyssna på kroppen.
jag har pappa på kramavstånd i alla fall.

söndag, maj 18, 2008

någon gång måste du bli själv.

hon har ett falsk leende, jag har sett det
hur har du undgått det alla de här åren?
och jag har sett dina pupiller växer när du är med mig
du vet inte om det än men det kommer att bli du och jag till slut.

/ Säkert!

jag vet inte.
jag tycker bara det är vackert.

I am ready, I am ready, I am ready, I am fine.

21:22

äpplegröt och mjölk bredvid mig. hiphop ut högtalarna, solen redan nere bakom träden, men än är det inte mörkt. skönt med en årstid med ljus i fastän klockan nästan är halv tio.

jag är hemma. känns konstigt att fingrarna vill skriva "äntligen hemma" fast det inte alls varit jobbigt att vara hemifrån. känns mest som jag genomgått ett tre dagars terapisamtal i konsten-att-ta-det-lugnt. det börjar känns som en konstant effekt av att hälsa på På Riktigt - varje gång jag kommer därifrån så har hans lugn smittat av sig och jag har landat på något sätt. en mycket uppskattansvärd egenskap, från mitt sätt att se det i alla fall. jag har sovit, ätit mat, varit på promenad och sett film. i princip end of story. :P

imorgon ska jag åka till farm&farf och passa deras hus ett tag. jag är lugn med ändå konstigt många tankar i huvud, såna som bara existerar trots att de inte passar bredvid varandra. jag gör inget åt dem, bara konstaterar att de finns där och bryr mig inte så mycket. vissa saker bara är tills det blir tid för dem. :)

tröttmätt. jag har diskat, vattnat mina blommor och insett att tvättstugorna är upptagna. kanske borde jag packa ihop saker ikväll så jag slipper göra det imorgon bitti. kanske struntar jag i det.

lördag, maj 17, 2008

saturday live.

11:27

igår satte jag mig på ett tåg och åkte från ett soligt Göteborg till ett regnigt Örebro. kan verka som ett nerköp, men så kul att träffa PÅ Riktigt igen, så det väger upp det utan problem. :)

igårkväll var mer eller mindre zombiekväll - jag helt slut efter att ha tränat som ett as och skola hela veckan, och han lite småkrasslig - vilket ledde till film, mat och sova. gud så skönt. :)

jag har vaknat upp lite från och till, men ändå sovit som en sten i typ nio-tio timmar. ska bli så skönt att inte göra något speciellt unde rhela helgen, bara ta det lugnt och umgås med vän. what's more to ask? :)

fredag, maj 16, 2008

Run the show!

13:04

jag har tydligen förväntingar på mig att skriva nu för tiden. där ser man. :)

gårdagen var hysteriskt full av saker, men blev i slutändan en av de bästa dagarna på veckan. det började med en timmes livräddning i Valhalla - vi fick intstruktioner och delade sedan in oss i två grupper, den ena med vår föreläsare och den andra med Skånemannen som varit simmare förut. jag var i den första gruppen först, men det bidde lite ostrukturerat och hände inte så mycket, så jag smet över till den andra gruppen efter ett tag. :) jag kan fortfarande inte flyta utan sjunker som en sten när jag försöker. :P efter lite mer eller mindre effektiv livräddning så slog våra smågrupper ihop sig och fick köra ett pass wetwest. alltså, jag ska vara oerhört diplomatisk och bara konstatera att det är inte min typ av träning. mycket bra som exempelvis rehabilitering och för äldre som inte bör belasta sina leder mer än nödvändigt, men inget jag kan tänka mig att göra regelbundet.

det drog ut på tiden, så klockan han bli nästan ett innan jag fick i mig min lunch. jag var vrålhungrig redan vid tolv, så den timmen innan jag fick mat spenderade jag sur och asocial. jag åt så sjukt mycket mat igår (sett ur mitt perpektiv jämfört med hur jag vanligtvis äter), men det funkade rätt bra, för jag överlevde hela dagen med helt okej energinivåer när jag tränade. :) att musklerna var stela och ömma känns mer som regel än undantag just nu. :P

eftermiddagen bjöd på thaiboxning. jag och Rosa parade ihop oss och stod och sparkade på varandra ett bra tag. kanske inte det bästa (läs: skonsammast för ben och kroppar. mitt smalben stiftade nära bekantskap med hennes höftben - det gjorde ont på båda. :P) att sätta ihop två brudar med samma träningsmentalitet (aka - GE JÄRNET!) i en slå-spark-knäa-sport - men kul hade vi. :D

åkte hem så fort jag bara kunde, byta kläder, packa väska och iväg till Fysiken för att köra sista funkpasset på terminen - teamfunk till och med. och fy faaan vad bra det var. jag får nästan gåshud av att tänka på det. innan så trodde jag att jag skulle orka typ halva passet, men det blev så mycket adrenalin och energi av musiken, stämningen och våra underbara instruktörer att det gick av bara farten. jag älskar den nuvarande koreografin, den är grym. :D

efter passet blev det snabb dusch, på med gangstahkläder och iväg till Trädgårn för Busta Rhymes. Adam Tensta som förband, och Busta kom på scen vid halv elva och det var drag från förband till slut. jag för förtjust, förundrad, jag är helt såld. vi stod och dansade hela tiden och och och det är så svårt att beskriva känslan. yes, jag stod med en hand i luften på sedvanligt hiphopvis och viftade. rytmen bara äter sig in i kroppen, det var omöjligt att stå still. jag kom hem fullständigt slut vid halv två och i princip ramlade i säng. idag är jag trött som ett as, men det är värt det, det är sååå värt det. :)

idag har jag packat, laddat Josefin med lite annan musik, pluggat grupparbete (shit vilken fart vi har, så skönt att bli klara snabbt) och hela tiden har jag hiphoprytm i kroppen. :) strax ska jag strosa mot stationen. det mesta är tjoho idag. :)

torsdag, maj 15, 2008

gorgeous morning.

09:07

jag har haft lite delade meningar om huruvida jag ska noja mig över att jag ska visa upp mig för hela min klass i bikini idag (det är en såndär idiotiskt tjejig grej. tyst nu.) så alldeles nyss ställde jag mig helt sonika i badutstyrsel framför spegeln och insåg att jag inte har ett dugg att noja för just nu, så varför orka bry sig?

jamen seriöst.
jag är snygg i bikini och vem får se mig? i-n-g-e-n som jag bryr mig om. (Moratösen räknas inte. tyvärr tjejen. :P) livet som singel är full att frustrerande småsaker. :P

onsdag, maj 14, 2008

produktivitet är en dygd. ^^

22:16

OM jag har varit produktiv idag! jag har pluggat grupparbete, äntligen gått och fått håret klippt, handlat mjöl och bakat bröd. hmm. det kändes bra mycket mer än det blev att skriva. :P

oh well. min mesta aktivitet idag har varit promenad. skönt och lugnt. imorgon har jag sovmorgon innan jag ska pröva på wetwest (NEJ inte wet T-shirt! det var inte roligt första gången jag hörde det heller! :P) på förmiddagen, thaiboxning på eftermiddagen. på kvällen ska jag faktiskt iväg på konsert med Busta Rhymes och mitt funkgäng. kom på ikväll att jag inte hämtat ut biljetten - bra där. :P beroende på hur död jag är så kanske jag får för mig att funk:a också.

men för att överleva morgondagen ska jag främst sova nu. :)

principen om belastning och anpassning.

12:42

igår stack jag iväg till handbollsträningen, och överlevde. var sjukt trött sista biten (misstänker att jag käkat för lite under dan. suck.) och ville mest av allt komma hem, äta och slänga mig i sängen. slänger en blick på mobilen innan jag ska cykla hem, och hittar meddelande från Mikkis: "Hej! Strömmningen väntar på dig när du är klar!" och kommer ihåg att vi hade bestämt att äta färsk panerad strömming med potatismos ikväll. och eftersom mina vänner är de änglar de är så tyckte de att men du kan väl komma när du tränat färdigt då? när jag sa att jag hade träning. well, det hade jag i alla fall under mina hektiska dagar lyckats glömma bort, och jag blev nästan gråtmild av lycka över att veta att det fanns färdiglagad mat med tillhörande matsällskap som väntade på mig när jag kom till Vasa. sällan jag har cyklat så fort hem med ömma muskler som jag gjorde igårkväll. :) väl i Vasa moffade jag i mig 4 strömmingsfiléer, potatismos, rivna morötter och en kopp te. <3 big time.

jag kom hem strax över tio på kvällen. orkade inte ens slå på datorn utan bara hängde upp svettiga kläder, borstade tänderna och stöp i säng. idag skriker hela kroppen av träningsvärk, jag känner mig lika ledbruten som en 80-årig tant och har blåmärken längs insidan av höger överarm, men jag är förhållandevis glad och pigg ändå. tack och lov är det varken pratisk skola eller handboll på schemat idag, så jag ska inte göra ett crap. jag ska möjligtvis gå en promenad för att påminna mina muskler om att det finns något som kallas blodcirkulation, men banne mig inget mer. fast på något sjukt sätt så känns det ändå bättre än förra veckan - då var jag i princip död på onsdagen, men idag känner jag mig förhållandevis levande, om än stel som en pinne och full med ömmande muskler. me like principen om belastning och anpassning. :)

nu ska jag återgå till min grupp och vårt projektarbete. vid 14 ska jag klippa mig - efter skolan ska jag handla - ikväll ska jag baka bröd. :)

tisdag, maj 13, 2008

allt är relativt.

16:21

jag idag är efter en förmiddag med kampsport/sjävlförsvar, en eftermiddag full med projektarbete och en alltmer tilltagande träningsvärk i benen inte alltför pigg på att sätta mig på cykeln och åka bort till Lexby för att träna.

meeeeeh. >.<

sådär. färdiggnällt. :)
lite lagom ledbruten och stel, men första inneträningen på försäsongen blir nog fina grejer. knappt hållt i en boll på en månad, så lusten finns där.

måndag, maj 12, 2008

äntligen på väg - jag förlänger mina steg.

21:59

yes. löpträningen idag avklarad - det blev inte Getryggen som det var utannonserat, utan 5:an i Skatås istället - jag vet inte om det var så mycket bättre (låt mig förklara - upp ner upp ner upp ner och så lite upp i slutet.), men det kändes bra ändå. inte de piggaste benen efter capoerian, men ändå rätt jämnt tempo och stabilt. mjölksyra på i backarna, mjölksyra bort i nedförslutet. sen lite fys när vi kom tillbaka. smarta jag hade lagt långbyxor och sånt i Beckas bil (som sprang i andra gruppen) och det var nämnelsevis inte lika varmt som förra måndagen, och jag +svettig +ingen sol +kall blåst = frös som ett as. och såå skönt det var när Becka kom tillbaka och jag fick krypa i en varm, torr t-shirt, långärmad tröja och långbyxor. passade på att tina upp mig i duschen hemma sen, och så mjukusbyxor och nygjord omelett på det. yay. :D

kvällen har varit mest MSN och laga mat. jag har för första gången i mitt liv lyckats att woka utan att bränna fast allting i botten, och även hittat på en improviserad tomatsås med lax och dill. bokat in mig på lunch hos farmor imorgon efter kampsport/självförsvar i skolan.

dagens I-landsproblem - mitt fucking nagelband vill inte läka! det bara spricker och blöder vad jag än gör! jag har haft den insmord med allt möjligt, låtit bli att smörja in den, låtit bli att peta på den, petat på den, haft plåster, haft utan plåster, osv osv you name it. jag blir pissed. idag har jag fått köttsaft, schampo, för vamt vatten, lök, diskmedel, fiskspad och diverse annat på den och det sviiider ju ffs. sympati på mig >.<

anyways. nog gnäll, nu ska jag sova. :)

otrevligt vetande.

20:44

och helt plötsligt så börjar jag förstå innebörden i när elitspelare i diverse sporter säger att de "fått försaka mycket för att nå dit jag är idag."

himmelen så oskyldigt blå.

17:26

dagen har bestått av att ha vaknat på morgonen och inse att "Neeeej, jag vill sova en timme till!" och ändå få masa sig upp. bleh. >.<

sen har jag prövat på quigong (eh. jag vet inte riktigt. mycket diplomatiskt tänker jag säga att jag föredrar yoga. :P) och capoeria. capoeria klar favorit. :) om ni är det minsta intresserade - testa! det är jätteroligt. :)

hemcykling med Moratösen, stopp för handling och väl hemma stoppade jag i mig lite mellanmål och däckade ihop i sängen en timme. sov som en sten. gud så skönt det är! nu är jag vaken och försöker samla ihop min fokusering till löpträningen ikväll. heja mig. :)

söndag, maj 11, 2008

kvällens lärdom.

00:23

man är för trött när man har hudkräm på tandborsten.

lördag, maj 10, 2008

slappt.

16:12

lördag, solsken och jag vaknade mitt i natten och insåg att jag var vrålvarm och behövde öppna ett fönster. öppnade fönster. somnade om. vaknade från och till och vägrade konsekvent att titta på klockan förräns jag kände att jag utnyttjat mina "somna-om"-tillfällen tillräckligt mycket. hallå, vad är det för mening med att vara ledig och kunna sova om man inte utnyttjar det? :P

runt fem i nio smet jag upp, snodde lite kläder av mamma&pappa och begav mig ut på solig morgonpromenad. hemma igen var det bara jag vaken ett tag tills mamma ramlade in och sen väcktes pappa och plötsligt var köket fullt av människor (läs: 3 st.) runt elvatiden masserade jag pappa och gick sen ut och la mig i en stol och lapade sol. okej, jag har skolarbete som jag egentligen skulle kunna lägga tid på, men jag vill ha min lördag ledig och jag har en söndag med disponibel tid också. runt ett åkte vi iväg till Fantasi och firade födelsedag. familjen åkte hem efter en timme men jag är kvar, har masserat stor Kusin (man får ju se till att utnyttja de män i släkten som faktiskt har ryggmuskler.) ätit kanelbullar (ages ago. heavenly.) och kramat på folk. inte gjort så mycket mer. inte velat göra så mycket mer heller. funderar på att ge mig ut på promenad en stund eller nåt. vet inte hur jag ska göra ikväll, om jag ska stanna kvar här eller åka till föräldrarhemmet innan jag åker hem till mig. hum hum. det är frågan. ganska angenäm frågeställning dock. :)

fredag, maj 09, 2008

finally friday.

10:48

tentan är över och slut. det gick bra. väldigt bra. såpass bra att jag känner mig lite förvånad och nästan lite snopen och misstänksam - vad missade jag nu för viktigt och svårt som jag borde ha fått panik under tentan för? men äh. banne mig om jag tänker noja mig efter tentan, nejtack.

nu ska jag åka till Bus, massera henne och ha en bra lunch innan jag åker iväg och jobbar.

torsdag, maj 08, 2008

torsdagsslut.

20:28

jag åkte upp till Härlanda tjärn i sällskap med Becka, tittade på när flickorna sprang, pratade lite, misslyckades fatalt med att plugga och åkte hem igen. jag mår så mycket bättre nu än när jag vaknade imorse, benen gör nästan inte ont längre - alltid en bra sak. :)

lagat mat tills imorgon, strömmningslåda (hör och häpna.) och pannkakor (som egentligen inte är pannkakor för över hälften av vetemjölet är utbytt mot havregryn och grahamsmjöl. :P) som jag ska äta med kesoröra med äpple. godis. om jag ska ägna min fredagskväll åt att jobba vill jag i alla fall ha god mat att se fram emot.

nu ska jag ge mig ut på en stillsam promenad i försommarkvittret och solnedgång. :)

förstånd och tycka om.

14:22

nej, det har till sist gått in i skallen att köra på intervallträningen idag bara är att be om problem. efter lite om och men och velande och funderande. och så tycker jag att det är läskigt att prata om såna där saker som är så känsliga att de nästan är hemliga. speciellt när de är av det onda slaget, att de fortfarande skaver efter så länge. liksom rädd för att bli skrattad åt och bagatelliserad, för: "Ska det där vara något att skylla på!?" trots att det aldrig hänt. och det kommer inte hända heller, inte med de vänner jag har.
(inlägg dedikerat till På Riktigt. :))

torsdag.

10:50

godmorgon, eller vad jag nu ska kalla det. jag har lyckats ställa in kroppen på att vakna runt sjutiden varje dag - mycket irriterande när jag för en gångs skull planerat att sova lite längre så jag kan ta igen mig ordentligt. nåja. bara att vända på sig och försöka blunda sig tillbaka till sovstadiet. gick väl sådär. när jag vaknade till ordentligt skrek det i hela kroppen av hur opigg och sliten jag känner mig. stel, trött och träningsvärken från klättringen och stavgången i tisdags har blommat ut för fullt och mina armar gör ont.

okejokej. jag vet att jag har gnällt och gnäller som sjutton i mina närmaste skriverier, men det här är en tung vecka. jag behöver gnälla, jag är inte solskensglad och pigg nu. nästa vecka blir nog bättre. :)

onsdag, maj 07, 2008

överlevt onsdagen också/Vårrus!

22:15

jahaa, nu har jag överlevt Vårruset också. det här har vait en bra dag - sol hela dagen, jätteintressant och rolig lektion med massage på GGI i Surte (hur dåligt kan det bli när man får massage halva tiden och och får massera själva den andra halvan? :)) och det kändes som att vår klass börjar bli en klass och inte bara ett gäng människor som går samma kurser ihop. lunchen tillbringades ute i sol på en bänk utan tröja - slappisch. gud så skönt.

eftermiddagen har varit lite plugg, och sen mest Vårrus. hookade upp med Moratösen vid Kviberg, sen åkte vi till Slottslogen och lyckades samla hela gruppen innan start. Bus, jag och Mora spang under startgrupp: "Jogga fort" och jo, tjena, det var ju en lätt överdrift. sjukt mycket folk, och det mest irriterande var att det var en massa som gick. jag menar - det fanns startgrupper för de som ville gå. starta där då och låt oss andra springa! men det gick rätt okej ändå. :) mycket intressant upplevelse att springa med totalstela vader. nu har jag ont och är helt slut i hela kroppen, men det var värt det. får se om jag tycker det när jag springer intervaller imorgon. ^^

seriösa funderingar på Midnattsloppet och Blodomloppet planerar jag redan att springa. massa skoj. :) imorgon är det lyckligtvis ingen schemalagd skola utan bara pluggapluggaplugga inför tentan på fredag, men först ska jag sova tills jag vaknar imorgon. intervallträning med handbollen imorgon blir sista löppasset för veckan, sen ska jag bara ta det lugnt fredag-lördag-söndag. blir kanskekanske ett lätt pass med rehab&förebyggande träning på söndag, men beror på hur kroppen känns. klarar jag mig den här veckan utan att åka på förkylning är jag nöjd. :P

tisdag, maj 06, 2008

mardrömstisdag, del 3.

20:54

jag är officiellt kvinnan med Sveriges stelaste vader för tillfället. men det är över, det freaking äckliga Coopertestet är över och jag behöver inte göra om det förrän efter juni-juli någonstans. sköööönt!

jag behöver en promenad, annars kommer jag bara kunna stappla runt imorgon. promenad är tråkigt utan sällskap, men i kampen mellan stela ben och gå omkring själv så vinner nog promenaden ändå. jag har ju alltid Josefin som sällskap. :)

fuck, jag är sådär nästan febrigt varm som man blir när man springer ute och inte lyckas få i sig tillräckligt med vatten precis efteråt. dessutom har jag kvällssol i lägenheten och det är sjukt varmt. nu ska jag ut och promenera.

mardrömstisdag, del 2.

16:23

snacka om att jag behöver lite extra sömn när jag somnar bom pang och sover som en sten i en timme. nu ska jag pyssla iordning min mat till till ikväll, plugga och få i mig något att äta. :)

mardrömstisdag, del 1.

15:06

stavgång på morgonen med stentrötta ben i ett underbart soligt Skatås. ute i 5:ans spår insåg jag att jag missade mitt mellanmål och gick resten av vägen vrålhungrig och småtjurig, fast det var rätt kul ändå. lunch med bra sällskap hjälpte upp mitt humör. :) klättringen på eftermiddagen var sjukt roligt, och nu har jag handlat, är hemma med huvudvärk och trötta ben. jag har hällt i mig lite vatten, ätit mellanmål och ska sova en timme, så hoppas jag överleva kvällen också. :)

måndag, maj 05, 2008

out of my mind. :)

22:51

hmmm.
bra dag.
deklarationsfanskapet är klart, jag har pluggat och tränat
8 km på 40 freaking minuter! nog är jag stolt över mig själv. :) ägnat mig åt stor grad självuppskattning ikväll, vattna ego. :P

imorgon är det stavgång, klättring, plugg och Coopertest, snabbhetstest och stående långdhopp på schemat. jo tjena. jag kommer sova gott imorgon at least. :P

I said - are you gonna be my girl?

11:15

igår var konfirmation och när konfirmanderna hade redovisat och prästen förkunnade att:"Nu ska konfirmanderna dela ut en ros till en av dem som spelar en speciellt stor roll i deras liv." och Maran kom gående och gav en ros till pappa, då grät jag. och när hon sjöng "Hallleujah", då grät jag också. kontentan - det var ingen idé att sminka sig. men, mamma grät också, så jag var inte ensam och jag kan skylla på mina gener. :P

efteråt var det buffé hemma hos kusiner i lägenheten. mycket mat, mycket folk, mycket trevligt. vid femtiden hade vi hunnit komma hem till mormor&morfar, packa ihop alla grejer, byta kläder och packa in oss i bilen, på väg hem från Gnällbältet. jag växlade mellan att tjafsa med bröder, sova, läsa, plugga och sitta och stirra ut genom bilrutan på en av de vackraste solnedgångar. kom hem runt tiotiden, trött som en gris. flyttade saker från min säng, vattnade blommor, diskade (jamen den hade stått där hela helgen. lagom dåligt samvete ändå. :P) och pratade i telefon innan jag kurade ihop mig och somnade.

idag har varit kursintro på en kurs som kommer ge mig så sjukt mycket jobb att det enda jag kommer hinna med är att äta, träna, sova och plugga. trots det ser jag fram emot den - hur går det ihop egentligen? :P idag ska jag, med bistånd av min kära far, deklarera. vi får se hur det går...

lördag, maj 03, 2008

update-since-tuesday.

20:57

jag har inte skrivit på ett antal dagar. mitt liv har rullat på utan uppehåll för bloggande och ingen lust heller. så blir det ibland. :)

nu ska vi se här. Valborgsonsdagen tillbringade jag i Vasaparken där jag tvångspicknick:ade med Mikkis, Manu, Banana, mer folk och massa mat. trots att solen avvek efter ett tag höll vi ändå ut tills halv fyra då det började regna och vi förflyttade festen inomhus. utgång på kvällen till Rockbaren och strax efter tre konstaterade jag, som misstänkt, att min sista spårvagn hade gått och droppade kommentaren: "Sa du knulla?" till Mikkis som glatt svarade: "ATT jag sa!" och sen gick vi hem och jag sov hos henne. mina vänner är bäst. <3

torsdagen var första maj och SMfinaler i handboll och tråkigt nog inget SMguld åt vare sig Sävehofs herrar eller damer. vad som var ännu tråkigre var sättet damerna förlorade på - de gjorde en dålig match helt enkelt, slängde bollar till höger och vänster och missade mål. killarna fick visserligen rätt bra däng också, men de försökte i alla fall. på kvällen var jag farfars dam på banketten på kvällen och hade det riktigt bra. Björn Gustafsson var kvällens hemliga kändis och uppträdde lagom till efterrätten. stor förtjusning. :D efter maten var det lite allmänt mingel och jag lyckades efter lite om och men ragga fram både papper och penna. mamma tvingade mig att ta Björn Gustafssons autograf till lillebror (som sprack upp i ett överlyckligt leende när jag kom hem och nochalant stod med autografpapperslappen mellan två fingrar och undrade: "Hur mycket älskar du mig?"), men det jag var ute efter var Magnus Jernemyr. velat ha hans autograf ungefär sen han åkte til Spanien och spelade, och han var där i torsdags. jag menar, Björn Gustafsson vs. Magnus Jernemyr? inget svårt val för mig, jag tar den killen som är lång, trevlig och dessutom en av de bästa försvarsspelade som jag sett. :)

nu är jag @ Gnällbältet hos kusiner och ska gå på konfirmation imorgon. jippieyay. okej, jag är inte överdrivet lycklig över det faktumet, men ändå. det är en timme och Mara bli glad över att jag kommer. I'll suppose I'll survive. igår åkte vi hit efter att mamma kommit hem från jobbet. möttes av mormor, morfar och varma svampmackor. var inte uppe särskilt länge, bröder kollade på "Independece Day", men jag lämnade sorti ganska snabb toch gick upp och läste ute "Magi" innan jag släckte lampan och kröp ner. lite tankar som lekte pingpong i huvudet, men somnade ganska fort ändå. sov till nio när mamma väckte mig och tyckte jag skulle följa med ut på morgonpromenad. det tyckte jag också, så vi vandrade omkring i 45 minuter i ett morgonsoligt och varmt Gnällbältet innan vi kom tillbaka för frukost. jag utnyttjade förmiddagen genom att efter frukosten krypa ner i ett bekvämt hörn av soffan med en bok - klockan en-stund-innan-elva la jag undan boken, drog en filt över mig och slockade. sov som en gris tills klockan slog 12. helt ljuvligt att kunna slappa som jag vill. :)

annars har mamma och jag varit och sprungit på ett soldränkt Björnön, jag har utnyttjat mormor&morfars badkar och ätit mormorslagad köttfärslimpa. nu är vi hemma hos kusiner i deras nya lägenhet och har precis ätit kvällsmat, thaimat för min del. jag har out:at mig för min moster, känns helt piano. resten av kvällen kommer jag knappast göra många knop. krama min familj och ta det lugnt.
sweet sweet weekend.