måndag, mars 31, 2008

åskväder.

08:02

jag måste gnälla lite nu såhär på morgonen, annars kommer jag vara en odräglig människa hela dagen. för det första - jag är fortfarande trött. jag har sovit typ 8 timmar varje natt sen i fredags natt och jag är fortfarande trött! vadfan?! det värsta med det är att det känns bara korkat att träna när jag mår såhär, för det känns bara som att be om trubbel. fuckfuckfuck. jag vill springa och gymma och hoppa omkring och allt, men istället får jag sitta still och vänta. morr. =/

min mjölk hade gått ut imorse, både havremjölken och den vanliga. kul att äta gröt utan mjölk --> not! det regnar. jag vet att det inte borde förvåna mig i och med att Göteborg måste vara staden med 360 regndagar om året, men efter solsken och vår i Västerås så hoppades jag lite i alla fall. jag är fortfarade mensmonster. morr igen. (och så längtar jag efter Lundpojken.) jag har gangstahoutfit på mig idag med keps som jag kan sitta och sura under. så det så.

okejokej. positiv thinking = humanbiologin börjar idag! jag hade sett fel på mitt schema så jag jobbar bara 20-23 ikväll, och inte 15-21 --> jag kan åka hem och sova ett par timmar efter skolan. jag ska äta blodpudding till lunch. Moratösen och Rosa kommer vara i skolan. min mage samarbetar med mig igen efter att jag slutade äta järntabletter. det finns liteljusglimtar i alla fall. :)

söndag, mars 30, 2008

hemma igen.

21:45

äntligen hemma. skönt att vara här igen efter 5 timmar i bil. skål med pärongröt bredvid mig, jag jag har lagat mat tills imorgon middag, plockat ut blodpudding från frysen och slängt in en tvättmaskin. det ser ut som kriget här inne, men jag tänker icka städa alls innan mina sängben kommit på. känns som totally waste.

helgen har varit Västerås och hjälpa kusiner att flytta. jag har varit ett mensmonster med osamarbetsvillig mage och inte alls särskilt solsken någonstans. hjälpte till att bära och flytta och grejer på lördagen, och sen efter lunch fanns det tydligen inget att göra, och jag försökte fråga efter något att göra, men icke. då satte jag mig i soffan och surade. efter en stund kom lillebror och den lilla klunsen (över 1.80 cm going-to-be-17-åring) la sigtvärs över soffan med huvudet i mitt hörn av soffan i mitt knä och jag log såsom jag bara gör av broderskärlek. sen pysslade jag med att massera hans hårbotten&axlar samt pilla i hans hår i typ 45 minuter. som en jäääättestor katt. oerhört lugnande. kvällens bästa moment. <3

idag har jag cyklat i en vårsoligt Västerås ner till stan och hem från stan. jag har tänkt på min hållning hela dagen sen pappa klagade på mina knutiga axlar igår och nu har jag nog skaffat mig träningsvärk i ryggen istället. :P det är nog bara en vanesak. :) det blir ganska tidig sänggång för mig. mensmonster kombinerat med förkylning genererar ingen enorm pigghet precis.

fredag, mars 28, 2008

äntligen helg!

16:13

jag började min morgontrötta dag med att glömma telefonen och plånboken hemma. heja mig. telefonen klarade jag mig utan, men plånboken var lite jobbigare i och med att jag tänkt äta lunch "ute" idag. lyckligtvis är Rosa och Moratösen räddande änglar och lovade att ställa upp som bank vid behov. :)

jag har huvudvärk återigen. kanske dags att ge sig på några av de där järntabletterna, eller kanske bara sova ordentligt på kvällarna och inte sitta uppe och skriva arbeten? :P idag har jag blivit introducerad för min kommande kurs - humanbiologi - och jag tror att det kommer bli jätteroligt. nästa vecka ska jag köra maxpulstest i form av beeptest. det kommer bli intressant. :) även kursen Livsstil är numera avslutad, jag redovisade mitt arbete fast jag trodde att jag inte skulle orka. jag menar, stå och prata i knappa tio minuter är inte så svårt, speciellt inte om det är i en liten grupp på knappt tio pers som man gått i skolan med i snart två år. så det kändes okej. nu är den kursen över och tokigt! vad skönt det är.

helgen kommer spenderas i Västerås, bärandes lådor. kusiner ska flytta och jag ska dit med resten av familj och hjälpa till. familj och släkt i dagarna tre, samt ingen press att plugga något = slappischhelg. jag behöver den. lite andrum och slappna av.

funky beats.

08:03

på helt okänt sätt så överlevde jag gårdagens kväll, och arbetet är skrivet. jag är inte nöjd, men det är skrivet och som jag nämnt innan känns inte den här kursen motiverande nog för att jag ska anstränga mig mer. så. och jag skiter i redovisningen i eftermiddag, bryr mig ändå nte om mer än G.

väl värt att nämna är att jag var på funk igen, på första gången for ages kändes det som. hängde ändå med rätt bra. :) mår så bra av det. innan klassen börjat och jag står ute vid gymreceptionen och Sanna får syn på mig och vrålar: "Heeej!" över halva gymmet - då blir jag glad.

idag är det slappischstyle! med mjukisbyxor och oversized T.
fy satan vad skönt det ska bli med helg!

torsdag, mars 27, 2008

andningspaus.

09:58

jag har fått ihop ytterligare en sida mitt livsstilsarbete och behöver en paus och väntar på att mitt tevatten ska koka upp. vill ututut i det ljuvliga vårvinterväret med sol, men får vackert sitta inne och skriva. my mistake, hade jag gjort det här innan så hade jag sluppit det nu. well well.

leka med Stor Kusin igår var bra och roligt och glad i hela magen. han var invalido och skuttade omkring med sina kryckor och först hem till mig, sen iväg till Vasa och äta indiskt, efter att ha förfasats över priser på texmexstället vi tänkt äta först. (noteras bör dock att vi är fattiga studenter bägge två och det inte krävs så mycket för att vi ska förfasas. :P) sen in på Hemköp och shoppa biogodis (vilket var färsk frukt och torkad frukt för min del.) och sen skuttade respektive kryckade vi oss på en spårvagn och åkte iväg till Bergakungen och såg "10,000 BC". helt okej, men lite för lite blod och lite för mycket romantiskt dravel kom vi överens om efteråt. i vanliga fall har jag inget emot romantiskt dravel, men är man inställd på blodblodblod, massa action och meningslöst våld så är det inte lika kul med trånande blickar längre. :)

jag har fortfarande ståndaktigt krig mot mina nagelband. jag är fast besluten att få dem mjuka och fina och ofnasiga och de är fast beslutna att vara i de tillstånd de är nu. speciellt ett pekfinger är osammarbetsvilligt, men jag hittade motdraget mot det igår - kladda på en massa kortisonsalva, på med plåster och låt verka under dagen/under natt. haha! det ser redan bättre ut idag. :)

nej, återgå till skrivandet. heja heja.

onsdag, mars 26, 2008

det börjar grönskas.

08:57

dagens notering&fundering: jag tror jag trivs bäst med vegetariankost. lakto-ovo-vegetarian that is, för att vara mer precis. det har inget i själv självt att göra med behandlingen av de djuren som slaktas (även om den knappast utlöser några jubelrop från min sida) utan bara att jag och min mage trivs bäst på grönsaker. hmm hmm. tanken dök upp i mitt huvud under gårdagen efter att jag varit hemma i påsk och ätit köttbullar, prinskorv, lammstek, rostbiff, osv osv... (yeah, you get my point) och njaeee. jo, det är gott, det är inte det jag menar men... äh. kan inte riktigt sätta känslan på det. igår var jag hemma första gången på ett par dagar och åt kikärtssallad med Bästa Stulet ute, linsröra med bröd innan&efter träning och min mage tycks uppskatta mig mer nu än första gången på flera dagar.
äsch jag vet inte. sannolikheten att jag state:ar mig själv som vegetarian är nog ganska långt bort (sorry Louice. ;)), men det blir nog mest vego hemma framöver. :)

nu ska jag ta tag i mitt arbete, för annars kommer jag behöva sitta hela torsdagsnatten och skriva och det vill jag inte. vid tolv ska jag ge blod för första gången i mitt liv. ihi. :) farmor ska följa med som support - det känns bra. :)

måndag, mars 24, 2008

and now I'm free! ...well, sort of.

16:19

halleluja, jag är färdig med min måttligt underhållande diskussionsuppgift. skrev 1,5 sida om första frågan, stack iväg med mamma och tränade, kom hem, åt mat, duschade och nu har jag skrivit färdigt resten också. halleluja igen. :)

träningen idag kändes helt okej, om än måttligt skoj. det var ett bra tag sen jag körde tempolöpning, och kombinerat med teknikträning, well... det är inte roligaste jag vet, om vi säger så. konstant tänkade på att lyfta fötter, lyfta knän och sen springa som en dåre på löpbandet och det är lite svårt med hastighetsanpassning ibland, så en gång höll jag på att springa på själva framdelen där hela kontrollbordet är. hrrm. hoppsan. :P men det tog slut. det var skönt i alla fall. och det är bara nu i början som det känns sådär äckeljobbigt. med lite vana så går det mesta av bara farten sen. :) tänkte dubbelpass pch hoppade in i gymmet sen när jag var klar med löpningen och körde styrka. kändes helt okej, även om det kanske inte är världens bästa uppladdning för styrketräning att köra intensivlöpning innan. :P

ikväll ska jag hem emd mor&far&stor bror till farm&farf och äta typ-påskmiddag. Kusiner kommer dit också, så jag ska ägna kvällen åt att moffa i mig mat (jamen typ. hemma hos farmor ffs. :P) och krama på my dear family. :)
... och plugga. yay. :P

noll motivation.

10:52

skoluppgift. diskussionuppgift. paternalism står mig upp i halsen. jag vill agera som en femåring, lägga mig på golvet, vifta med ben och arma och vråla i högan sky att "JAG VIIIILL INTE!" inte för att det skulle hjälpa, men det kanske skulle få ut en del av min frustration. jajaja. vi har pratat massa om paternalism, vi har skrivit en bokrecension om det, vi har haft en seminarie om det och nu ska vi skriva en diskussionuppgift om det. jag spyr på paternalism.

två A4 kan tyckas vara lite, men har man den stora lusten att ägna dem åt att skriva "BLÄ!" i diverse storlekar och stilar så känns de helt plötsligt enormt stora. suck och stön och så vidare.


mental asskick.
ju fortare jag börjar skriva, desto fortare är det över.
spara alla aggrokänslor till träningen sen.

söndag, mars 23, 2008

annandag påsk.

18:40

vaknade vid halv nio av en pipande telefon. njöööt av att det var solsken utanför fönstret och det faktum att jag kunde somna om om jag bara ville. (vilket jag i och för sig inte ville, men ändå. alternativet kvarstod. :)) tassade upp och kikade in till mor som följde med ut på en helt underbar morgonpromenad med strålande solsken och kvittrande fåglar och allt som hör vårmorgonar till. hemma var det ljuvligt gott med frukost och sen gick jag och la mig i sängen och halvt-om-halvt sov en stund till. bara för att jag kunde. mjum. :D

runt tolvtiden vaknade jag till, drog på mig löparkläderna och sprang en runda. note - jag springer för fort. jag tänkte ta min vanliga brukar-ta-20-minuter-runda, och la på en bit till på den, för att vara ute i 30 minuter, men när jag kom hem hade det bara gått lite drygt 20 minuter likt förbaskat. ja, okej, jag är medveten om att jag inte bör klaga på att jag klarar samma sträcka på kortare tid, men... det kändes liksom lite snopet. jag sabbar oavsiktligt min egen träningsplanering. bra där? :P

apropå träning så är det för-försäsongsträning på G för mig nästa vecka. matchsäsongen är slut och nu är det en månads uppehåll med gemensamma träningar, för att sen dra igång med uppstartsmöte den 22/4. sen blir det massa fys och massa spring och inte lika mycket handboll. känns väldigt underligt att min matchsäsong sträckte sig till 3 matcher, men hey, inte så mycket att göra åt det. jag vet att det blir bättre nästa säsong. :) jag ska ägna den här månaden innan vi drar igång åt löpning och styrketräning. det blir 3 löppass i veckan, två långlöp (minst 30 min och -->) och sen ett mer intervallbetonad, med fokus på löpteknik och fart. två styrkepass i veckan med grundläggande fys&skadeförebyggande träning. rätt skönt att kunna utforma träningen lite som jag vill ett tag. :)

äntligen kommit igång med att skriva min avslutande uppgift i Livsstilkursen. inledning och metod hyfsat färdiga och ska pyssla lite med "tidigare forskning" ikväll och imorgon. må den kursen vara över snart så jag kan inrikta mig på kursen som kommer efter - träningslära. anatomi och humabiologi i långa banor - rena drömmen för en nörd som jag. :)

det snöar. det har snöat hela kvällen. tji fick man för att man glatt sig åt det härliga vädret med strålande sol två dagar i rad. nej, det var för trevlig.t nu kör vi på lite snöstorm i stället!
.....
himla Sverige.

lördag, mars 22, 2008

happy påsk. :)

23:41

hemma i föräldrarhemmet - inte oväntat, med tanke på hur familjekär och traditionsfanatiker jag är när det gäller högtider och träffa och krama mina nära och kära. till och med träffat Bästa Strulet idag, hon var också hemma hos sin familj. <3! pratat med Inte-På Riktigt också. ska ses nästa vecka. bra beslut, way too long since. heltskumt, tiden bara går och vips! är det jättelänge sen man sågs sist. voj voj.

klockan är strax tolv och jag ska börja dra mig mot sängen. lillebrors säng, that is. han är inte hemma och well, någonstans måste jag ju sova. :) Stor bror ska skissa på min going-to-be-tattoo under helgen. it will be so awesome. :D förhoppningsvis någon gång nästa vecka efter onsdag. lite nervös och längtar också. jag funderar på att göra om mitt hår. jag är förtjust i det som det är nu, och har fortfarande alla planer på att behålla det tills det växer ut och blir långt, men det känns lite trist. kanske färgar om det så att det blir tvärtemot vad det är nu. typ invertera hårfärgen. det vore ballt. ^^
vi får väl se. :)

onsdag, mars 19, 2008

frågan om att välja sig själv i första hand.

19:43

håller på med boken "Elitidrott, karriär och avslutning" som är min mesta bakgrundsfakta i arbetet jag ska skriva i kursen. läst om en herrans massa perpektiv på saker och ting, men nu kom jag fram till ett stycke som behandlar varför individerna ifråga slutat. just det här jag läste handlade om motivation, och det är ett utdrag från en av intervjuerna som fick mig att haja till. just det att många tjejer slutar med sina satsningar för att de skaffar kille och tycker det blir för mycket. den här hela sociala förväntningen att man som kvinna inte ska/kan/bör hålla på med elitidrott på heltid och lämpa över allt vad gäller hushåll och ev. barn på sin parter. det här liksom familjesociala trycket. några anger också graviditet som anledning till att de slutade, men dessa var - icke alltför överraskande - kvinnor.

är det något som skrämmer mig så är det det här. att jag förväntas försaka det jag själv vill, träna och pressa mig själv och bli så bra jag någonsin kan bli, för att jag är brud och då jag är i ett förhållande så finns det vissa saker jag "borde" göra. jag kommer ihåg en promenad till stationen med Rosa för ganska länge sen där vi diskuterade killar och träning och hur hon mycket bestämt påpekade: "Ingen kille kommer före min träning." en annan återkommande diskussion brukar jag ha med Bästa strulet, där vi pratar om det faktum att ingen av oss tar illa upp när t ex. hon väljer att åka till sin pojke istället för att träffa mig på helgen. att det nog finns de med vänner som tar illa vid sig och ställer ultimatum och säger: "Det är honom eller mig. Välj." och våran slutsats av det blir att så gör man inte om man är en riktigt ven. då pratar man om det. jag vet ju att om jag verkligen känner att jag behöver henne hemma en helg, så kommer hon stanna.

jag inbillar mig att jag förhoppningsvis kommer att slippa det här. att jag kommer slippa komma hem till någon som tjurar för att jag valt att träna, att jag kommer slippa konversationer som börjar med: "Måste du träna idag igen?" hoppas kan man ju. och händer det - ja. tack och adjö grabben. trevligt så länge det varade, men kan du inte förstå det som är en av mina djupaste önskningar, då slösar vi bara tid.

sunlit.

14:50

ja, sen sist har jag sovit en stund, tvättat, varit ute på en löptur och även hunnit med en snabbis i gymmet. och pluggat. riktigt kommit in i boken och tycker faktiskt det är intressant och blir inte vimla-med-ögonen-trött efter två sidor. tjoho. :) slängde en blick i "Hälsans mysterium" också, och jag vet inte om jag framstår som galen nu, men... den verkar faktiskt helt okej. jag är lyckligt överraskad. kan ha att göra med att jag faktiskt har hyfsad koll på det boken handlar om (KASAM och GMR och salutogenes), och har hört en hel del om det förut, samt att den verkar vara relativt skönlitterärt skriven. okej, vår käre Antonovsky slänger sig med krångelord som alienation och geriatrik (känsla av främlingskap och läran om sjukdomar hos äldre, för den som vill ha översättning) men det är ju ingenting som är omöjligt. efter att ha läst en vetenskaplig studie i snart 200 sidor känner jag mig inte så överdrivet bortskämd med lättförståeligt, icketokveteskapligt språk.

snart har jag fått hela dagen att gå. nu ska jag få i mig lite mellanmål och sen äntligenäntligen bege mig iväg till tåget. :D

karaktärslös.

09:14

hmm, jag har ingen karaktär. Moratösen kom förbi imorse för att lämna nycklarna så jag kan mata hennes odjur när hon är borta, och tyckte att jag skulle följa med henne ut på promenad istället för att åka till skolan och gå på två föreläsningar om jag inte var speciellt taggad att gå på. jag svarade väl något lite svävade nekande och hon tyckte: "Men jo!" och det var strålande sol ute och härligt klart och kallt i luften och.. och.. ja. det blev som det blev. :P

nu har jag i alla fall fått en trevligt promenad och en himla massa tid över till vettigare saker än att sitta i en föreläsningssal och titta ut genom fönstret och önska att jag var ute. :)

alltså. jag ska packa, träna, plugga och boka tvättid/tvätta. :)
men fööörst... ska jag lägga mig i sängen och sova en stund till. :)

tisdag, mars 18, 2008

en kväll med överhopad diskbänk.

21:50

det verkar som om jag blivit drabbad av På Riktigt-syndromet - hamnar vid spisen och gör all mat jag ska ha seent på kvällen. suck och stön. tja, det är det eller gå hungrig. svårt val. :P just nu håller jag på och väntar på att mina rödbetor ska koka sig mjuka. en himla tid det tar. men sen är jag färdig. typ. jag har ett berg av disk att ta itu med som jag troligtvis tänker ignorera till imorgon. spola vatten i allt så att det inte torkar fast och sen diska imorgon bitti istället. inte optimalt (det optimala vore om det kom en liten fé/tomte/annan sagovarelse/snäll granne/ect. och mycket tyst diskade undan allt när jag sov. men det är nog inte så troligt.) men det fungerar. hade kunnat ignorera det tills imorgon kväll om det inte var för det enkla skälet att jag ska åka iväg imorgon. komma hem och mötas av smutsig disk är inget jag är förtjust i. knivarna diskar jag nu dock. likså torkar av spisen. det kan ligga disk i högar i diskhon, men spisen och helst diskbänken också ska vara rena. don't ask me why, det är mitt kökstics. :P

för att återkomma till min inledning angående syndrom, så har jag de senaste dagarna diskuterat barnvagnsyndromet med flera vänner. det är helt enkelt det enkla faktum att när folk skaffat barn och kör omkring med barnvagn, så fungerar den som någon slags murbräcka. helt obekymrat plöjer de genom folksamlingar och gångare, cyklister, bilar, osv. får gladeligen slänga sig ur vägen bäst de kan. idag klev en herre med tvillingbarnvagn på bussen, stannade vagnen framför mina ben och tyckte det var vink nog att jag skulle flytta på mig. inte ett ord sa han, inte ens ett ynkligt "Tack." när jag på något mirakulöst sätt fattade vad han ville och flyttade på mig. nej. fy fan. barnvagnar och deras förare är ett sattyg.

ett annat irritationsmomtent är de människor som envisas att gå precis mitt i vägen på de kombinerade cyklist/gångvägarna som finns här i stan. nu tillhör jag kategorin människor med cykel som tyvärr inte har en ringklocka på cykeln, vilket innebär att jag vrålar: "Ursäkta mig!" och personen hoppar förskräckt till och närapå slänger sig ut i väggrenen. som Moratösen ungefärligt uttryckte det under en av våra cykelturer till skolan: "Alltså, först plingar man på folk (hon har alltså ringklocka på sin cykel) och så tittar de bakåt och får syn på en och sen ser det ut som de tror att man ska köra på dem i alla fall."
I say no more. :P

vart på handboll ikväll, pappa tjejer vs. Lugi. jättespännande match (not) som slutade 33-16 till deras favör. nu vet jag dessutom att de kommer möta Heid i SM-delfinalen. kalas, hemmaderby och inga långa resvägar. :) och för att förhindra ev. hysterisk trötthet imorgon bitti tänker jag försöka avsluta mig nu och dra mig mot min bädd.

det är bara att inse att jag har vettigare saker för mig än att blogga på helgerna.

13:33

fredag var en lååång, förhållandevis seg dag, trots en massa att göra. match på kvällen (det känns väldigt nochalant att skriva det bara sådär. helst hade jag velat ha lite fanfarer framför. :)) och även fast vi vann är jag inte alls nöjd med min egen insats. kände mig helt under isen och inte alls med i matchen. nåja. sista matchen för säsongen, och nu är det uppbyggnad och försäsong som gäller. jag kan träna mig sönder och samman på gymmet igen. :) sen kom Lundpojken hit på kvällen. bra kväll. :)

lördagen var helt fri och det vettigaste jag gjorde där var att handla mat och förevisa lägenheten för kusiner, innan kvällen spenderades med Typ-bror som skulle fylla år på söndagen. allt som allt en hyfsat trevlig kväll, där tyvärr ett besök på Henriksberg med live-brölrock tog död på all partystämmning, så vi gick och fikade istället. kom hem rätt tidigt och slockande.

söndagen bjöd på underbart ljuvligt vårväder, så vi promenerade in till stan och gick omkring i ett antal timmar, innan vi hittade till Villerkulla och smällde i oss kakor i form av kakbuffé. :) handlade lite nödvändigheter på hemvägen och fick i oss lite tabbouleh och falafel innan sänggång. allt som allt en riktigt trevlig helg. :)

måndagen --> skola och jobb för min del. inget särskilt händelserikt hände utom att Sverige fick för sig att börja snöa i mitten på mars, så jag muttrade surt på morgonen och knallade upp till vindsförrådet för att hämta vinterjacka. sov i föräldrarhemmet igår och åkte med pappa till farm&farf idag. pluggat, ätit mat och sovit. det är ljuvligt solskensväder utomhus igen - kan inte vädret bestämma sig om det ska vara vår eller vinter?!

jag har mailat folk, läst bok och på eftermiddagen ska jag träffa Lady Hickups för att gå till Haga och shoppa te, samt kolla på handboll i Partillebo. ev. träning ikväll. mår inte helt piggelin i halsen, så jag får se hur det känns ikväll.

torsdag, mars 13, 2008

zzz...

21:45

jag är sinnessjukt trött och fattar inte riktigt vad det är med mig.
jag ska sova snart iallafall.

...
ZZZZZ...

fri torsdag.

11:29

god morgon!
blivit väckt två gånger idag, dock på egen inrådan. först mamma som pussade hejdå och sne en omsomning och stund senare pappa. <3 drömt förvirrade drömmar om att jag av misstag raggat på person som jag inte ville ragga på. freaky. det var ju inte sant som tur var. fortfarande toktrött när jag vaknade imorse. jag gissar att det beror på någon av följande orsaker:
- sovit för lite
- ätit för lite (energimässigt alltså)
- tränat för mycket
- håller på att bli sjuk

jag tycker minst om de två sista alternativen. jag gillar inget av dem något vidare. idag är dock skolfri dag --> brödbakardag och slappdag. jag ska sova mera idag och bara ta det piano. varit ute på en stillsam (jag försökte i alla fall. det är jättesvårt att hålla ett långsamt tempo när jag springer själv.) löprunda för att känna in de nya skorna. ovant som tusan, kändes nästan som jag sprang på styltor emellanåt. tror mina innanvarande hade högre fotvalv. nåja. det är bara att lunka på, så kommer de bli insprungna snart dem med. :)

två degar på jäsning nere i köket. en är påväg ut ur sin bunke. :)

onsdag, mars 12, 2008

those rainy days.

13:34

seg dag. vaknade imorse med noll lust att masa mig upp ur sängen. kom ändå upp med tanken i huvudet att jag och Moratösen skulle ju cykla till skolan, då är det inte schysst stil att låta henne vänta för att jag är trött. :P började laga frukost:
--> rosta solroskärnor i stekpanna
--> under tiden hälla havregryn och rågflingor i skål med salt och kanel och skiva banan över det. precis så gjorde jag, bara det att den här morgonen hällde jag (helt utan förklarlig anledning) rågflingorna i stekpannan istället för i skålen. stod i X antal sekunder och stirrade misstroget i stekpannan - vad hände där?! vad gör jag?!
blev kinkig. slängde det i soporna och rostade nya solroskärnor. därefter förlöpte frukosten utan fler incidenter.

det regnade ute. fick någon hemsk (orealistisk) föraning om att Moratösen var typen som: "Oh, nej, det regnar ute, jag kan inte cykla i regn, mina kläder, min frisyr.. osv osv". inte för att jag trodde det seriöst, men ändå. :P visade sig att det var hon verkligen inte. tack och lov. :)


jag kom hem. jag planerade att träna. min lust försvann när jag hade kommit in och fått varma fötter igen och fått av mig mina äckligt fuktiga&blöta regnkläder. noll träningslust. sparkade mig mentalt i rumpan och gick till gymmet i alla fall. it's a fact - allt är inte roligt alltid, inte träning heller. men det känns bra att ha det gjort. :) nu ska jag packa mjöl och prylar och åka till farm&farf. sen till föräldrarhemmet - har nästan slut på bröd, jag behöver baka nytt, och föräldrarhem = bakmaskin. :)

tisdag, mars 11, 2008

humdidum idag igen.

17:22

jag tror nog att de flesta känner till filmen "Den ofrivillige golfaren", även om man kanske inte sett den. nå, jag har kommti på ytterligare ett tema för en film - "Den omedvetne vegetarianen". nyss ätit - (rårakor med morötter och persilja, spenatsoppa, lite överblivna steka auberginer, plus knäckebröd och vindruvor) när jag inåg att det är rätt sällan som jag äter kött här hemma. det känns som jag knappt dricker mjölkprodukter. (fast det gör jag vid närmre eftertanke - mjölk i teet, keso efter träning och på mackan, fil till mellanmål.) men väldigt sällan i matlagning. och det lustiga är att det är av ren lathet. :P palla med att hålla på och tina köttfärs och kyckling och grejer när jag bara kan värma lite färdigkokta bönor i någon röra och ha på pastan/riset/vaddetnuär.
hahaha^^ "jag äter sällan kött för att jag är för lat för att tillaga det." men hålla på i timtal med att koka bönor, baka bröd och göra egen müsli, det orkar jag banne mig. hahaha^^
ibland är jag sjukt inkonsekvent. :)

äh, det spelar ju ingen roll egentligen, jag är fortfarande näringsfanatiker och tänker på att få i mig fullvärdiga protein och järn och kalcium och grejer. det mest frekventa köttvalet i min kost är för tillfället leverpastej och blodpuddig. :P och face it - det är väldigt svårt att inte missbruka grönsaker och rotfrukter om man bor så nära Kvibergs marknad som jag gör. :P och jag älskar att mitt kylskåp bångar av champinjoner, rotselleri, palsternacka, morötter, röd/vitkål, äpplen, bananer, päron... osv osv osv. :) you get my point. :)

jag väntade mig värsta regnovädret förut, men det tycks mycket tjänstvilligt ha blåst förbi och nu är det blå himmel med lite moln igen. jag har finally höjt cykeln och styret på min cykel med insektsnycklarna jag fick låna från Moratösens pojke. :) mycket underligt att det ska ta nästan 4 dagar att göra något jag tänker på varenda gång jag använder cykeln. :P

jag har ett kapet att hämta ut på mitt Coop (som för övrigt säljer KesoMini i stora burkar för det sjukt höga priset 30 kr/burk. typ 8 spänn dyrare än vanligt. hallå?!) men jag tror jag gör det imorgon. jag ska lägga mig i sängen och slappa ett tag, läsa kokbok ("Mat för liv och lust" - en av mina biblar. :)) och ta det lugnt tills jag ska åka iväg til träningen. cyklar dit idag. tisdagar = knäppa-busstider-dag.

innan föreläsningen, pratade med Moratösen och Solskenet och hon sa: "Du spelade match i helgen!" och jag sa: "Ja-aa!" och mitt leende gick runt halva huvudet ungefär. feels sooo good still. :D

måndag, mars 10, 2008

happy ending.

23:22

trots att jag började dagen med en vag baksmälla (som hade gått över runt 11-12) så känns det ändå som den blev hyfsat slappig och produktiv i ett. jag har städat min lägenhet, jag har handlat mat, jag har gått promenad till min cykel och cyklat hem den. jag har åkt till Bästa strulet och agerat sällskap när hon lagade mat (två pers samtidigt i hennes kök = tror inte det va. :P), vi åt mat, tittade på TV, jag beundrade hennes nya tatuering, vi drack te och frossade i havrekakor med russin. en sådär underbar kväll som det blir med henne. <3

hemma. gjort müsli till och med. bestämt mig för att försöka göra slag i saken med min egen planerade tatuering efter att jag gett blod. ringde Bror idag och han ska börja skissa på den. oh, jag har samma känsla för det här som jag hade innan jag flyttade och inte hade fått mitt älskade träd uppmålat på väggen än. den här känslan av upprymd förväntan, av att det kan liksom inte gå fel, det är för bra för det. :)

orka gå på föreläsningen imorgon när jag redan typ gått på den redan i förra kursen. sovmorgon, here I come. :)

humdidum.

14:18

jag älskar min lägenhet när den är nystädad. eller, jag älskar den alltid, men speciellt när den är nystädad. mest för att allt är så fint och renplockat och inte liladammigt och det är på grund av mig som det är så fint. jag har vikt kläder och plockat undan och ställt saker där de stod från början och dammsugit och skakat matta och dammtorkat lite. det är bra. :) det hade förmodligen gått mycket snabbare om jag hade varit lite effektivare, men i och med att jag inte har något att skynda mig för, så tog jag det piano istället.

den värsta segheten i skallen har släppt och jag ska bege mig ut på promenad för att hämta hem min cykel som står hos ASDÄ. sen ska jag cykla förbi Ica på hemvägen och köpa igendienser till müsli och lite annat jag behöver. ikväll är det jag, Bästa strulet, mat och varma tekoppar som gäller.

smile.

10:13


fira bör man annars dör man (heter det väl? ;P)
tjoho. :)

så det har jag gjort. jag är lite småseg i skallen nu och vaknade med huvdvärk, men jag kan inte sluta le. ett såntdär stillsamt litet småleende som gör att jag får lust att gå runt och nynna. jag behöver seriöst städa i min lägenhet och har en massa disk som behöver diskas och en massa tvätt som behöver vikas. och jag kan inte sluta le. :)

igår var bra. jag vet inte riktig vad jag ska skriva, det känns som jag är till bristningsgränsen fylld. så glad, så lättad och och och. och massa annat också som jag liksom inte kan beskriva. för att det inte verkar spela någon roll att vi är typ 6 linjespelare som konkurrerar mot varandra, det är fortfarande en sån samhörighet och en vilja att utvecklas, med och mot varandra. för att en av de andra linjerna kom fram till mig när vi var ute och sa: "Jag hörde att du hade spelat bra idag!" och för att jag kan inte sluta le. :)

söndag, mars 09, 2008

stand up, stand up for the champions, for the champions, stand up.

18:48

tja, första matchen som linje med mitt lag.
vad säger man? jo, det ska jag berätta:
! vinst med 29-28
! 54 minuters speltid
! 5 mål
! uppgång till division 2

vilket i sin tur innebär att nästa gång jag möter mitt gamla lag, kommer jag spela i B-laget i division 2, och de kommer att spela i A-laget i division 2. okej, jag vet att det här med hämnd och skadeglädje inte är något man ska hänge sig åt.. men jag skiter i det, för just nu känns det så jävla gött. (som fotnot kan väl läggas in att det är inte så mycket som mitt gamla lag som min gamla tränare.)


och som en extra liten bonus så har även vårt A-lag gått upp en division. och vad betyder det? jo, att fira bör man när det händer så mycket bra! :) här ska firas I tell you. :)

stand up for the champions.

fredag, mars 07, 2008

sömntuta.

20:17

idag hade jag tänkt att dra hem efter att ha pluggat färdig, och därefter sticka iväg på stillsam löptur som uppvärmning och sen gymma. istället slocknade jag i sängen i över en timme och sov som en sten. tja, vad säger man? skönt säger jag. :) och nödvändigt. efter fika-kalaset innan i skolan rasade min blodsockerkurva bom ner i marken och jag blev helt slut --> jag gick och la mig. shit, jag känner till och med nu att det inte är någon bra idé för mig att äta så mycket socker på en och samma gång. inte van vid det, banne mig ont i huvudet. sockerbaksmälla. ^^

hum. lagat mat. ätit mat. inte diskat. det ska jag göra snart. sen ska jag dra över till Moratösen och äntligen få se hela versionen av "300". tror det kommer bli fint, jag menar - bra film, bra sällskap. inte så mycket som kan gå fel i den ekvationen. :)

matrealist.

jag har hittat väskan jag vill ha. :)

crystal ball.

15:04

jaaaa!
äntligen färdig med den spytråkiga litteraturseminarieuppgiften som jag skjutit på sen jag fick den. den hade inte varit hälften så tråkig om det inte hade varit för att det var en diskussionsuppgift och jag hade vem att att diskutera med? mig själv. "Hmm, håller jag med mig själv i den här frågan? Ja. Jaha. Slut."

men nuså. hah. färdigskiven, ivägsänt via mail och inlämnad. jag haft bra sällskap hela dagen och ätit chokladkaka, chokladmuffins och kanelbulle. jippie yay. :D nu ska jag ta och packa ihop mig och se om väskan jag tittat ut finns på Stadium. i så fall får den följa med mig hem. :) sen ska jag ta en stillsam liten löptur och sen bege mig in i gymmet. inga tung träning för benen idag, nejnej. frääääscha ben till på söndag. träna och sen äta pasta. mumma. :)

pluggdag i skolan med Mikkis&Banana.

14:49

dagens citat:
Banana - "Jag vill inte ha någon djup förståelse, jag vill bara ha förståelse!"
Mikkis - "Jag vill inte ens ha förståelse, jag vill bara ha godkänt!"

torsdag, mars 06, 2008

if you ever change your mind - call on me. call on me.

18:49

var så trött att det dunkade i huvudet förut. gick och la mig, satte klockalarm på 18, tänkte: "Inte en chans att jag sover så länge." och dåsade sakta in för att vakna av alarmet. tji fick jag. :P men det säkert bra. jag brukar resonera som att om jag sover som en sten i en timme, är sannolikheten ganska stor att jag behövde det. :)

lagat mat. vad sägs om stekt lax med fräst rotselleri, palsternacka, böngroddar och morot med pepparrot&persilja? och stekt tomat och broccoli. och egenbakat rågbröd. det låter inte äckligt - det var det inte heller. :)

ätit mat, lyssnade på Laleh - Storebror och sjöng med: "Jag vill ha han som han är, min bror, käre storebror." ibland får jag lust att göra en Bus och åka ifrån allting till Guatemala i några månader och bara uppleva och läsa spanska. sen sträcker jag på mig och känner efter träningsvärken i ryggslutet efter gymtränandet igår kommer på att jag har så mycket här hemma att leva för just nu, så jag tror Guatemala får vänta. det finns kvar, kommer nog inte att flytta på sig på ett bra tag. det finns väldigt massa längtan hos mig i dessa dagar, inte så mycket efter att vara någon annanstans där jag är nu, utan mer efter personer. Stor &Liten bror, På Riktigt, Bästa Ragget, Bästa strulet, Bus, mina brudar i skolan.. listan kan göras än längre om jag ska rabbla. men det är en bra längtan tror jag, den gör inte ont. på något sätt lite nyttigt att sakna också.

wherever you go, my heart will follow.

16:42

jag tror inte jag passar som storstadsbo egentligen. efter att ha handlat tog jag 6:an hemåt och kände klaustrofobiska vibbar när det bara vällde in mer och mer folk på spårvagnen för varje hållplats. "Meeeh!" tänkte jag och gick av vid Gamlestadstorget trots en bag full med ren tvätt, sovgrejer och nyinköpt mat. gick hem istället. tänkte på skadeglatt sätt: "HAHA!" varje gång jag såg en spårvagn fullknökad med resenärer, där jag gick i tidig vårsol med vinden mot ansiktet och fullt med hår som blåste på glatt vis över hela huvudet.

satt och åt mellanmål vid hållplatsen innan jag gick på spårvagnen - päron och brödbit - brödbiten tog jag hemma hos farmor. i brist på bättre bärjade jag läsa på innehållsförteckningen på brödpåsen och efter att ha läst: stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl), konserveringsmedel (kalciumacetat, natriumacetat, kaliumsorbat) emulgeringsmedel (mono-och-diglycerider av fettsyror, klaciumstearoyllaktyltat) vetemalt mjöl och majsstärkelse,
så vet jag numera varför jag bakar mitt eget bröd. (bortsett från att jag tycker det är roligt, avkopplande och luktar väldigt gott) missförstå mig rätt, inga av de där grejerna är farliga på något sätt, det är strikt reglerat vad som får vara i matvaror och inte, men.. men. jag kan liksom inte hjälpa känslan av att de inte behövs. jag menar, mitt bröd klarar mig alldeles utmärkt utan både natriumacetat och guarkärnmjöl. yeye. ytterst personlig åsikt.

lagt in mat i kylen. plockat ut lax ur frysen. vikt kläder. plockat upp grejer jag hade med mig till föräldrarhemmet. idag känns det bara som jag gått och gått och gått. gått till farm&farf från Mölndal, gått till Willys från skolan, gått till Ullevi norra från Willys, gått från Gamlestadstorget till hem. trötta fötter. trött i skallen också. imorgon är det plugg med mina brudar i B-huset som gäller. det blir nog bra tror jag.

fått längtan efetr Örebro och På Riktigt av fullt okänd anledning. hum. längtar efetr Stor bror också, hoppas han kommer hem i helgen. håller tummarna för Kusin, som ska fixa med sina knän idag. hoppas allt går bra.

hush my baby.

09:37

jag har bompang som en söt liten gris nere i soffan i föräldrarhemmet. eller, jag gjorde det tills mamma gastade på lillebror att han skulle komma ner och äta. därefter småslumrade jag och log sömnigt åt den så välkända konversationen som utspelades när mamma ropade på lillebror och lillebror ropade olika varianter av "Jag kommer strax!" och sen blev de kinkiga på varandra. hem ljuva hem. ^^ somnade om igen någon gång. blev väckt att pappa som pussade mig hejdå. somnade om igen. sov till kvart i nio.

upp, frukost. känns lagom småskumt att rota runt i ett kök som är typ 5 gånger större än mitt eget. jag tror jag äntligen på nåt sätt har fattat att jag inte bor här längre. skönt och hemskt.

nu ska jag strax plocka ur min tvätt ur tvättmaskinen (jamen man får väl utnyttja bekvämligheterna när de finns!) klä på mig (lämnade mjukisbyxor hemma. går runt med en fleecefilt draperad runt mig. grymt snyggt.) och dra iväg till tåget och in til farm&farf.

onsdag, mars 05, 2008

i föräldrarhemmets trygga vrå.

22:05

satt på tåget mot föräldrarhemmet, läste "9 1/2 vecka". satt och frustade högt av skrat och säkert skrämde en stor del av mina medpassagerare. vad finns det att göra när Annika Latnz på roligast möjliga sätt berättar om förlossning om hur bebin kräks-ammar-sover-kräks&ammar-sover? asgarva. ^^ klev trött av tåget och noterade glatt hur bra mina nya löparskor sitter på foten. känns som att gå på moln, boing, boing! uppmärksammande och svor över smärtan i mina höftböjare och musklerna i det området när jag väl började gå. kom hem. upptäckte att ingen var hemma. blev sur. liten bror kom. blev glad. kramade honom hårt och berättade hur mycket jag längtat efter honom. mumlade: "Lillebror..." och han svarade: "Ba ba ba!" (ur "Känn ingen sorg för mig Göteborg". internt och långlivat. :))

träffat föräldrar. pratat. åkt bil härs och tvärs över halva Värsta Götaland känns det som. åkt hem. fått mat lagad till mig (det var banne mig inte igår. :P) och ätit mat med familj och tja. slösat tid. tvättat tvättmaskin. ställt in disk i diskmaskinen. diskmaskinen är en gudomlig uppfinning.

jag ska spela match på söndag. på linjen.
fatta lyckofnatt. :)

tisdag, mars 04, 2008

.

21:35

jag har kommit på något jag avskyr mer än vanliga dilemman. hör och häpna. (det är i och för sig en bedrift jag hade kunnat vara utan.) det är de valen man ställs inför som först känns överjävliga, men sen tittar man till lite och ser att det enda valet är självklart, och sen skäms man över att det faktiskt är så självklart att dissa det andra. uppenbar bortprioritering liksom. suuucks.

yeye. sitter nyduschad och allmänt slut efter träning med nyuppäten skål med flingor, mülsli och fil. alltså, på träningen idag - helt sjukt. mina beeen. hade ju backträning igår och det var år och dar sen sist och det är mina ben vänliga att upplysa mig om. jag har haft konstant kramp i benen från och till hela träningen. i pauserna satt jag och masserade mina lår för att överleva. Målvakten skrattade åt mig (in a good way though) och jag flinade lidande tillbaka. vet ni hur bra det går att springa när det är liksom stumt i hela benen? I'll tell you - inte så bra alls. :P

öhhh.
nu ska jag bosta tänderna och sova.

springtime.

17:07

och jag överlevde tydligen den här tentan också. det kändes som jag hade stått och dunkat huvudet i en vägg när jag kom ur salen efter att ha avslutat en essäfråga på 24 poäng. uhhh.

efter skolan gav jag ut i jakt på ett par löparskor. mina inte bara sjunger på sista refrängen, de har börjat om på hela låten igen. upptäckte att det är när jag har varit ute och löptränat som min inflammation under vänsterfoten dyker upp igen ---> nya löparskor verkar vara en bra idé. :) alltså begav jag mig på vandring - Stadium nära skolan (ingenting) - Stadium i Kompassen (hittade skor. hittade inga bra storlekar och tråkig personal) - Intersport (en reahög med skor. öppnade en låda och en stank av fotsvett talade om att den skon var använd! så då gick jag därifrån.) - och slutligen Team Sportia. hittade vettiga skor PÅ REA i min storlek. provade ett par grymt spejsade Asics och var i fulla tag med att prova ett par skor (med något skumt namn som fick mig att tänka på Saturnus) när tjejen som jobbade där frågade hur det gick. förklarade lite vad jag hade haft för skor och vad jag hade för storlek och vips! var hon iväg och letade skor och kom tillbaka med ett par som satt som gjutna på mina fötter. mmmm. lycka. :) jag älskar den affären. försöker alltid gå till de andra först, men hamnar där ändå. bra skor, trevlig och bra personal. <3

här är mina nya bebisar, för övrigt. :)








annars --> ensam igen. cyklat till och från skolan. svettig som en gris. träning ikväll. rörigt här hemma. behöver vika kläder och diska. och plugga. får dåligt samvete vad jag än gör. behöver hitta på något att äta innan träningen. sugen på gröt. eller knäckemacka med senapssill. eller ungsbakade rödbetor! hum. lagom homogen smak för mat jag har. :P

måndag, mars 03, 2008

vid vårdagens slut.

20:16

jag = hemma från löpträning i Härlanda tjärn (vid Härlanda tjärn. inte i. :P) och jag säger bara: backträning. det ordet i sig borde inte behöva några ytterligare förklaringar, men jag gör det ändå. :P alltså - löpning en stund till vi kom till en ganska svagt uppåtsluttande backe. stannade. körde två&två löpning uppför 5 X max X 2. sen fånga andan lite knappt och iväglöpning till ytterligare en backe - bra mycket brantare den här gången. löpning en ch en X 5 X max X 2. sen andas lite igen och löpning tillbaka till utgångsplatsen. Målvakten drev upp tempot och jag tänkte inte mesa, så jag hakade på och jag tror jag låg på en snittpuls på typ 160-170 hela passet.

väl framme på parkeringen jag --> ner på knä på asfalten och pust, flås, flämt. att jag gör det är frivilligt förvånar mig själv ibland, men så bra som jag mår nu och hur pepp jag blir av att ha lagkompisar runt mig som hejar och ropar... det är värt det i slutändan ändå. :)

hemma. duschat. ätit mat. ska plugga lite till, sen slocka ihop i min säng.

bland knallgula krokus.

12:47

ooops, inte skrivit sen i torsdags märker jag. allright, snabbupdate:
. torsdag - bokrecension färdigskriven. Lundpojke anländer. jag tränar på kvällen. ont i trampdyna, behöver nya löparskor. jag kommer hem, typ-dör av trötthet. somnar.
. fredag - sovmorgon! mys. vilodag. seminarium på eftermiddagen. tårta hos Moratösen. film m. öl och sällskap. hem. slockna.
. lördag - vilodag igen. handla mat på Kvibergs marknad. laga lunch. laga mat till kvällen. pga. omständigheter få bråttom och byta om och sressa till spårvagn. fest, massa vänner, yay! :D hem ganska tidigt. slockar.
. söndag - motvilligt upp klockan 10 över sju. iväg till jobbet. jobba 10-->17.30. hämta Lundpojkes tröja. åka hem. ha huvudvärk, få massage. laga mat. göra varm fruktsallad och titta på film. somna.

that's it. så spännade har mina närmaste dagar varit. det bidde tre vilodagar för att komma ikapp mig själv - nu har jag relativt pigga ben igen och ser fram emot träningen ikväll. :) imorgon har jag tenta på eftermiddagen. hu. jag befinner mig på vanlig pluggmanér hos farm/farf och ska strax ner till köket och läsa mer. jag har druckit kaffe mot bättre vetande. jag tycker att om jag käkar havregrynsgröt varje dag så borde min mage tillåta mig lite kaffe ibland. :P