fredag, augusti 31, 2007

bergochdalbanekväll.

21:34

eftermiddagen var hysteriskt upp och ner á la bergochdalbana. jag upptäckte att när jag inte hade jobbet att hålla tankarna fullt sysselsatta med, så började jag tänka på imorgon istället, vilket inte var en alltför rolig upplevelse. (handboll -> cup -> krångelproblemkrångel) runt halv fyra hade jag en stor hemsk klump i magen och mådde nästan illa av oro. skulle äta mellanmål innan jag gick och träna, men hade noll matlust kvar, vilket är mycket ovanligt för att vara mig. (jag slapp inte undan ändå. farmor såg till att jag fick i mig ett par mackor.) kom till Fysiken och träningslusten fanns inte. gick bättre och bättre efter hand, jag blev arg istället för orolig och aggrotränade. precis efter träningen kändes det rätt bra igen, men så såg jag att jag hade fått sms från en av mina lagledare, (ett jättebra sms, om att jag alltid kunde ringa om det var något - de är ju inte dumma.) och all oro bara ramlade över mig igen och jag började störtböla mitt på öppen gata. mådde pest och pina hela vägen hem och efter att ha samlat lite mod ringde jag en Johan som är lagledare för juniorerna. jag bara kände att han var rätt person att prata med. jag hade rätt alla gånger. han tog mig på allvar och lyssnade och jag tror faktiskt han förstod vilken rikigt jävla äckeljobbig situation jag var i. han hjälpte och pratade och förklarade och var förstående och ringde till Åkesson och pratade med honom och jag ringde Kent. emellan bröt jag ihop och störtgrät igen, det kändes bara helt omöjligt. efter en stund ringde Johan igen och hade pratat med Åkesson och samtalsreferat och en himla massa hummanden från min sida och det kändes så oerhört skönt att bli tagen på allvar, en bekräftelse att även om jag inte är lagets stjärna så är jag ändå såpass viktig. att inte bli avfärdad med att jag är överkänslig eller bara oroar mig för mycket. Johan hjälpte mycket. han tyckte jag skulle ringa Åkesson och prata med honom också. så jag ringde pappa först, sen samlade jag ihop mig och ringde. jag är stolt över mig själv. jag var ordentlig, inte så jävla undfallande&mesig som jag tenderar till att bli när jag pratar med tränare, utan lugn och saklig och förklarande. krävde svar och ifrågasatte. lösningen som blev är nog den bästa som kunde blivit. jag har inte ont i magen mer i alla fall, inget att oroa mig för.

Min ven i mitt ben har varit här ikväll också. vi har babblat och skratta och kommunicerat så som bara vi kan och ingen annan förstår. det finns inte ord för hur mycket jag älskar henne.








och det är skönt att skriva av mig.

Tarzan igår, Tarzan idag.

15:01

jag gick till jobbet ändå igår. såklart. jag är alldeles för plikttrogen för att skolka sånt där. hittade sms i telefonen på en av rasterna från Louice som tyckte vi skulle ut på after work. det tyckte jag också, så kvällen som den var efter jobbet spenderade jag på Kelly's med Louice, och ännu lite senare med en del av Louices kompisar. det var bra och jag var mysglad hela kvällen. :) mitt i natten ringde jag bror också, som kom i bil och skjutsade hem mig från stan. jag ska baka muffins till honom idag för att han är snäll. :) (inte träffat bror på ett par dagar, så när jag hittade honom i sitt rum igåkväll slängde jag mig om halsen på honom och skrålade: "Åk aldrig mer ifrån mig!" och han såg lätt skrämd ut. meh. det blir faktiskt tomt om vettigt sällskap i huset när han inte är hemma.)

när jag sa till mamma igårkväll: "Louice och jag ska ut på after work." så undrade hon: "Orkar du verkligen det om du ska jobba imorgon?" och jag svarade glatt: "Tarzan igår, Tarzan idag!" och det har jag klarat ganska bra. jag har inte klagat om det en endaste gång.
jag är trött som en gris dock. och jag har munsår. bleh. >.<
i vanliga fall är jag ju glappkäft nr. 1, men imorse i bilen på väg till jobbet undrade pappa om jag var deppig bara för att jag var så tyst. men icke. jag var bara trött. jag är verkligen vråldålig på att vara utan 8 timmars sömn per natt. nåja. någon ska väl vara dålig på det också.

huuum.
jag ska iväg till Fysiken och köra ett styrkepass. känner inte särskilt mycket för det just nu, men det går över bara jag kommer igång. vet jag.
fridens.

torsdag, augusti 30, 2007

pop&twist.

14:14

jag är uttråkad och har verkligen inte den minsta lust att åka till Willys och sätta mig i kassan till klockan nio ikväll. noooo men jag har inte så mycket till val. och pengar. tänk "Pengar!" så går det nog bättre. eller uthärdligt i alla fall.

inte för att jag har så mycket annat att göra istället för att jobba. jag vill att skolan ska börja snart, nästan alla andra (läs: stor&liten bror, Jesper, Mia)har börjat, jag har det inte och det är urtråkigt. och om de (läs: alla andra i vännerkretsen bortsett från ovannämnda.) inte går i skolan är de upptagna och jobbar istället. jag skulle kunnat träna idag, i och med att jag missar träningen ikväll för att jag jobbar, men jag ska inte stressa ihjäl mitt knä nu när det äntligen börjar bli lite samarbetsvilligt. reminds me of att det är ju cup i helgen också, med en hel del springa. lika bra att ta det lite piano så att det inte blir krångel igen.


gud vad tomt det är hemma utan stor bror.
kom heeem.

sooova. nej. jag får inte. piggna till istället.
kaffe?

there's something 'bout ya!

10:47

sitter på min gamla gymnasieskola. allt är som vanligt här, känns som tiden står still, tryggt och bra. jag dricker te och hör hur Lottis och Johan smågnabbas med varandra. jag ska leta reda på mina gamla lärare och säga hej snart. sen ska jag hem och äta och krama mamma.

onsdag, augusti 29, 2007

jag hade aldrig klarat mig annars.

23:00

"Idioter finns det gott om. Jag har själv haft flera stycken som tränare. Det är bara att tänka "Jävla dumhuvud"."

Först vara ledsen och få gråta innesluten i en varm kram och sen få mig att förstå och uppmuntra, ge mig riktlinjer så jag vet vad jag ska göra, så jag inte fastnar i ledsen-stadiet, utan kan komma en bit på väg redan ikväll. Få mig att förstå att dukandukandukan. Att vad som än händer, bara jag gör mitt bästa är jag bäst i hans ögon. Pappa. <3

dagens irritationsmoment.

14:38

jag kan inte hjälpa det - komplimanger mister liksom totalt sin glans om man får dem skrivna och felstavade. ser jag ett "jätte söt" får jag bara psykbryt över att det är en ful och dålig och mycket klumpig särskrivning. att slinta på tangenterna och skriva typ "emd" eller "komemr" är en sak, men "jätte söt"? kom igen!

tisdag, augusti 28, 2007

contentness.

22:51

jag följde med pappa&lillebror till lillebrors träning och jag har sprungit och tränat fotarbete och hoppat hopprep och kört fys i största allmänhet och fick vara med lite på lillebrors träning och skjuta också. jag vet inte om de små liven (jamen! de är ju 91:or och 92:or. små.) blev skrämda, men de höll masken ganska bra i så fall. troligast är att jag har ett stort ego och tror att de lägger märke till mig, förmodligen struntade de fullständigt att jag var med. :)

knäet håller bra. axeln höll sig lugn. känns som om skott-tekniken faktiskt börjar sätta sig i kroppen. löpningen gick smidigt även fast det känns att det var längre sen jag sprang. på det stora hela en bra träning. :)

på det stora hela en bra dag, bortsett från ett par småsaker som jag vägrar låta sabba. imorgon ska jag lämna tillbaka bok, ev. handla skor åt lillebror med lillebror, hälsa på kusin som fyller år och träna. och jobba.
niiice. :)
nu ska jag duscha. :)

tisdag - klarblå sensommarhimmel.

17:27

jag måste tillstå att det är en aning deprimerande att prata med folk och tro att folket verkar vara helt okej och sen tråkigt nog inse att personen i fråga är ett riktigt ärkepucko.

oh well.
jag har jobbat med farfar&pappa idag, rättat ritningar och checkat att alla spelarbilder som ska finnas i statistikprogrammet funkar som de ska. jag trivs med att jobba här, hittills har jag inte krånglat till eller förstört något (peppar peppar) och jag tycker om att ha pappa på dagarna.

handbollstränings igår och knäet bråkade lite innan jag var helt uppvärmd, men annars kändes det riktigt bra igår. jag är glad och en smula hoppfull. krånglande axel igår dock, men det vet jag vad det beror på, behandlar det och den är på bättringsvägen också. det känns i benen idag att jag knappt tagit ett löpsteg på två veckor. skön smärta. :)

jag kollar mig i allt som ger den minsta reflektion av min spegelbild. jag känner fortfarande knappt igen mig själv. fascinerande och spännande och kul. :)

måndag, augusti 27, 2007

after-picture.



(alltså jag har gjort ett till hål i örat. där uppe på kanten. :))



OCH JAG ÄR SÅ NÖJD OCH KÄNNER MIG SÅ GRYMT SNYGG! :D

before-picture.

söndag, augusti 26, 2007

100 år från nu.

21:42

och äntligen får jag lyssna på låten med Stenmarck som jag inte hittat någonstans, men som lyckligtvis för mig finns på hans hemsida.

"hur kan nåt så stort förvandlas?
hur kan man tappa lusten att andas?
att andas?

jag blundar - och håller andan lite till
hjärtat stannar - fan, vad ska jag ta mig till?"


och jag ryser längs hela ryggraden. shit vad länge sen det var jag kände att någon sjöng så det kändes rakt in i hjärtat. heja Martin. :)

idag har annars varit bio med Jesper och återigen ett anfall av aggression för att jag glömde bort att det var söndag och därmed går tågen bara en gång i timmen. sucksuck. hann också med att dansa afrikansk dans på Fysiken och vrålkul. :)

imorgon ska jag jobba och och och.. stooor föränding på G. i alla fall för mig. :)

fredag, augusti 24, 2007

ljudet av ett hjärta, lugnande hjärtslag, och fingrar i mitt hår.

23:41

igår jobbade jag hemma hos farmor&farfar och rättade ritningar och grejer. efter lite övertalning så åkte pappa och jag motorcykel dit och även motorcykel hem. det spelade ingen roll att det regnade och pappa gasade på till 120 på en 70-väg och jag kunde inte låta bli att skratta högt av förtjusning. väl hemma åt jag mat och sen hem till Bus en stund och sen hem igen för att kolla på film med Jesper. hade ganska höga förväntningar på filmen (21 gram) som tråkigt nog blev gruvligt svikna. alltså, det var ingen dålig film, det vara bara det att den inte var lika bra som jag trott att den skulle vara. bleeh. tur att jag hade bra sällskap i alla fall (även fast sällskapet delvis hostade sig genom hela filmen och trots det fortsatte bedyra: "Men jag är inte sjuk!" ;)) sen kvällmacka med te och sitta och skratta vid köksbordet och godnattkram och jag gick upp och la mig och somnade, alldeles glad och lugn i hela kroppen.

samma känsla ikväll efter att ha promenerat med Bus i Bunketorp, badat i sjön som finns där (och jag fnissade massor när jag hade först dykt i och sen stod med vatten upp till midjan och väntade på Bus som sakta gick i och pep om hur kallt det var och att hon inte ville att slemmiga fiskar skulle simma på henne. huuur bra som helst!) och sen prata allvarliga saker. eller mer saker som jag tänker på som jag inte vet som hon hjälper mig att få rätsida på. och jag är inte rädd att säga eller låta dum eller nåt. tryggt. hem till mig i bil och vi hamnade med varandras huvud i knäet i omgång och trassla in fingrar i håret samtidigt som andra delen av "Pride and prejudice" gick på TV:n.

nu är det natt, jag har borstat ut mitt ovanligt trassliga hår och borstat tänderna. och hängt upp gardinstång och plockat undan lite kläder. strax sova. natti.

tisdag, augusti 21, 2007

Pose, pose, pose.

22:00

upp imorse tidigare än jag brukar för att hinna käka frukost innan jag skulle ta mig till Kungsbacka och StudioActive för att träna core. först låg jag ensam i en stor sal och undrade om jag hade kommit helt fel, men fem minuter efter utsatt tid droppade en massa folk in och sen blev det rivstart. efter tio minuter tyckte min mage att jag var dum i huvudet och ville dö, men det var skön känsla ändå efteråt. tränade lite bänkpress och armar efter corepasset, jag står inte ut med att vara inaktiv bara för att mitt knä fått för sig att flippa. göra det bästa av situationen.

när jag kom hem hade det ringt folk från Willys och undrat om jag kunde jobba. jag övervägde träningsmatch mot mer pengar ett tag, men i slutändan segrade penningbegäret (det och mammas kommenatar: "En träningsmatch? Vad är det att se?") och jag ringde och sa mig frivillig till jobb. visade sig sen när jag kom dit att hon jag skulle hoppa in för skulle ha jobbat från halv nio till halv nio och verkligenverkligen inte ville missa Wiehe som spelade på Liseberg idag. så hon blev glad och jag får pengar och ska jobba imorgon igen. toppen. :)

jag är i valet och kvalet om jag ska gå på raggan imorgon. allt mitt Sunda Förnuft säger mig att jag verkligen inte borde påfresta knäet. allt annat i mitt huvud och hela min kropp säger att det var så himla länge sen jag dansade ragga och träffade Sanna&Lollo och hela dansgänget. dessutom tycker jag att mitt Sunda Förnuft kan vara en riktig tråkmåns och glädjedödare ibland. pekpinnar och nej och "det är inte bra för dig" och så vidare. tråkigt nog vet jag att det är mest dumt och oansvarigt mot mig själv att strunta i Sunda Förnuftet den här gången - jag vill trots allt ha hela knän när jag är äldre. hum. jag tror jag går dit i alla fall. sen får vi se hur förnuftig jag är. :P

måndag, augusti 20, 2007

tråkmåndag.

22:08

sovit med med höger ben i högläge och det tycks ha funkat för svullnaden hade gått ner imorse och jag kuna böja på knäet mer än jag kunde igårkväll. dagen har varit i princip totalt inaktiv. jag försökte få mamma att gå upp till centrum med mig vid tretiden, men hennes kommentar var: "Ska du verkligen röra på dig i ditt tillstånd?" så efter mer tjat från min sida och ståndaktig vägran från hennes sida stannade jag hemma. dagen spenderats med att läsa, såsa runt hemma och titta på första discen med "Pride and prejudice" med benet i högläge. fick i alla fall skjuts iväg till Kungsbacka vid åtta-tiden och tittade in på träningen och sa hej. sen en stillsam promenad till stationen. damn, det är svårt att gå normalt när jag är lite på helspänn hela tiden för att det ska göra ont. men jag kunde gå ordentligt i alla fall, bara trappor som är lite problematiska. (väldigt problematiska. jag ser ut som en anka när jag går. eller hoppar på ett ben, när jag tröttnat på att gå som en anka.)

imorgon core på morgonen och kika handboll på kvällen. pappas flickor spelar, ska bli roligt. :) ingen aning vad som händer emellan. I'll see.

söndag, augusti 19, 2007

helg.

22:47

jag har varit på träningslägret. det har, vissa saker till trots, varit sjukt underbart och jättebra. två träningar på lördagen, anfall på morgonen och försvar på kvällen. grillmiddag och lekar/samarbetsövningar med en Johan på kvällen och vi skrattade så mycket att vi fick ont i magen och nästan kissade på oss. sen förflöt kvällen stilla med musik och lite godis och kortspel. jag var helt slut och gick och la mig vid tio och då gick liksom startskottet och en efter en började droppa i säng.

väcktes vid sju och upp och frukost. iväg till hallen vid nio och träna anfall. match på eftermiddagen och jag var trots förlust och uteblivna passningar glatt överraskad av hur bra det kändes, både med knäet och spelet. kändes som det klickade lite grann. skön känsla. :)

kvällen var RixFmfestivaltjosannågot med Carin, bror, Gås och efter ett tag även Jesper. mycket dåligt, men i alla fall Erik Segerstedt och en helt underbar avslutning med en vrålbra Martin Stenmarck som sjöng med hela kroppen och när fyverkerierna smällde stod han ett ögonblick med lysande ögon och utsträckt tunga som ett litet barn som försöker fånga snöflingor. :)

kvällen har fallit lite platt pannkaka, för det har tydligen inte gått lika bra med knäet som jag trott. det har svullnat och är tjock och gör fucking ont och är tjock och jag kan inte böja det. jag kan inte gå ordentligt och kunde inte ens sitta i baksätet på vägen hem. jag orkar inte ens svära, jag är bara ledsen. fan, jag trodde verkligen det var bra nu. ),:

fredag, augusti 17, 2007

halvkväll.

18:16

dagen spenderas med att sitta i köket och babbla med Carin. trevligt och bra och lugnt och ja. :) fick skjuts in till Kungsbacka för ett lite lugnare träningspass och hemma igen tyckte jag att jag ville ha något gott att äta och givetvis blev det gröt. chaigröt med ingefära, kanel, kardemumma och nejlikor, sesamfrön och kokos. och så banan, honung och mjölk på. vem har sagt att gröt är tråkigt? :P

borde packa snart. borde gå upp till affären och köpa pålägg. borde gå och duscha också, inte orkat med att göra det sen jag kom hem. ensam hemma ikväll med Louice och film. ska göra falafel till kvällsmat och det blir nog mums. :)

imorgon träningsläger med handbollen i två dagar och längtar och hoppas att knäet kommer hålla.

torsdag, augusti 16, 2007

stor flicka.

13:13

Det känns som jag ägnar dagarna åt att leta lägenhet och göra Saker Som Måste Göras, med lite träning och sova/äta i kanten. ingen förbättring på knäfronten tyvärr. jag får frispel och har alldeles för mycket spring i kroppen för mitt eget bästa. jag tar det så lugnt jag kan. (vilket förmodligen får de som känner mig ordentligt att höja skeptiskt på ögonenbrynen. jag är dålig på att ta det lugnt. :P)

idag - kollat upp och fixat lite studentlittaeratur, verkar bara som jag behöver köpa en bok. ska strax in till Göteborg och låna den från Pedagogiska biblioteket och sen ta en sväng förbi farmor&farfar. kanske får jag köra därifrån? hoppas kan man. :)

tankar om hemifrånflytt har ganska stor plats i mitt huvud just nu. både för att jag börjat leta lägenhet ordentligt och för att stor brors hemflytt hägrar om bara någon vecka. en sak är väl det att han åker till Japan eller är borta i Havredal, då vet jag ju att han kommer hem, men nu kommer han flytta hemifrån. bort. familjen som bor i det gula radhuset kommer inte längre att vara fem, utan fyra stycken. inte mamma, pappa, två bröder och en syster, utan mamma, pappa, en liten bror och en syster. jag är inte säker på vad jag tycker om det riktigt än. den största delen av mig är själaglad för att bror hittat något han verkligen vill göra, men en del gnäller om hur tomt det kommer bli och hur mycket jag kommer sakna honom. but not in a bad way, sort of. gnälldelen har också sin plats. det vore bra mycket hemskare om det inte kändes alls att han skulle flytta. han kommer få det jättebra och jag får komma och hälsa på (jag fick tillochmed komma och bo och sköta hans hushåll under hela hans högskolatid. generöst. :P), det kommer bli bra. jag kommer också flytta och vips! är invånarna i det gula radhuset tre. känns spännande och läskigt och roligt och vemodigt och och vuxet. på en treåringsnivå, hoppa upp och ner och klappa händerna. jag vet ju att jag kommer klara av det, göra budget, betala räkningar, byta proppar, osv.

mest rörigt i huvudet, massa känslor och tankar och den mest framträdande är att jag vill ha ett kort på mamma och pappa att sätta upp i min lägenhet. trygghet.

onsdag, augusti 15, 2007

snabbgenomgång.

23:25

jag har övningskört bil till Frillesås, kramat Gabby (fy fan vad för länge sen det hände kändes det.), fått handen halvuppäten och neddregglad av en översocial, söt rottweiler och övningskört tillbaka, med stopp i Kungsbacka för lucnh på "På ängen". hypermysigt ställe. :) sen in till Göteborg och lämna tidningsbudskärra+väska och försenade låneböcker. hem och mat och gymträning. efter att ha duschat gick jag till hallen för att säga hej och sitta som invalid vid sidan av brottningsträningen som alla andra tjejer svettade sig igenom. övade lite pomse innan jag fick skjuts med Mitta ner till stationen. sen hem, äta mat och nu är det nu och godnatt. :)

Oh my, it's so fun. :)

1. Is there anybody you just wish would fall off the face of the Earth?
Errr.. no.
2. How do you flush the toilet in public restrooms?
Like you're supposed to?
3. Do you wear your seatbelt in the car?
Yes.
4. Do you have a crush on someone?
No. Boring.
5. What famous person do you (or other people) think you resemble? Don't think no one ever mentioned that I resemble anyone famous.
6. What is your favorite pizza topping?
Uhm. Tomatoes.
7. Are your nails painted?
Well, sort of. Almost all the paint is gone.
8. Do you crack your knuckles?
Nooo!
9. What song do you hate the most when it gets stuck in your head?
The song about the bird Roger my little brother plays.
10. Did just mentioning that song make it get stuck in your head?
I will make it not.
11. What are your super powers?
My extremly lagre mouth.
12. Peppermint or spearmint?
Don't think I'll notice the difference.
13. Where are your car keys?
Oh, if I just HAD a couple of carkeys. ),:
14. Whose answers to this questionnaire do you want to hear?
Oh brother?
15. Where did you last go on vacation?
Östergötland. :)
16. If you could punch one person in the nose and get away with it, who would it be?
A guy that played handboll in Önnered as the same time I did. Bastard.
17. What is your best physical feature?
My shoulders. And calfes.
18. What CD is closest to you right now?
A DVD+R-CD.
19. What 3 things can always be found in your refrigerator?
Fruit. Minimilk. Pesto.
20. What superstition do you believe/practice?
Murphy's law.
21. What colour are your bed sheets?
White.
22. Would you rather be a fish or a bird?
Bird!
23. Do you talk on your cell phone when you drive?
No. My parenst would probably kill me them, 'cause I haven't got driving licence.
24. What are your favorite sayings?
Everyting is perishable. Even so the sad things. Lucky. :)
25. What song(s) do you sing most often in the shower?
Disneysongs. :)
26. If you could go back or forward in time, would you and where would you go? I would go back when I was smaller, and tell myself to stop with all the "small meals", because they will ruin my teeth, and I will be afraid of the dentist when I grow older.
27. What is your favorite Harrison Ford movie?
Star Wars!
28. What CD is in your stereo?
GlenmarkEriksonStrömsted. Please don't ask why.
29. What cd will be in your stereo in a few minutes?
Like I'm going to change it?
30. How many kids do you plan on having?
Let me see zero. For now, at least. Maybe I'll change my mind.
31. If you could kiss anyone, who would it be?
Anyone? One of my teachers.
32. Would you really want to kiss someone you didn't know, even if they are famous?
I've kissed people I don't know before, what's the different if they are famous? Yes, I would.
33. If they made a movie about your life, what actor/actress would be the best for this job?
The girl that played Bridget Jones, what's her name again? Renee Zellweger?
34. Would you rather die in a blaze of glory or peacefully in your sleep?
Can't imagine me die in a blaze of glory.
35. Have you ever started to fill out a survey and then thought "this is stupid" and exit without sending it?
Oh yeah.
36. Coffee or tea?
Coffe. Tea. Both! (not mixed together.)
37. Favorite musician(s)/bands you've seen in concert?
The Ark. Lars Winnerbäck. Håkan Hellström.
38. Have you ever been in love?
Oh yes.
39. Do you talk to yourself?
Erh. Yes. Or, wait. I more sort of... discuss things with myself.
40. Ever danced with the devil in the pale moonlight?
Wait, let me check my calender... yeah. We have planned it to next friday, actually. No.

tisdag, augusti 14, 2007

en kväll med kind som mjukaste sammet.

23:00

dagen idag har varit båt och solglitter från en molnfri himmel ovanför oss. det blåste rätt bra så båten lutade tokigt mycket och vattenstänk över alla oss som låg i en hög på däcket och solade. (alltså. verkligen en hög. jag låg vid en kant, och agerade huvudkudde åt kusin, som låg vid min axel någonstans så jag hade halva hand blonda kalufs i munnen, och åt stor bror, som låg på min höft, och lillebror, som låg lutad mot mina ben. någon centimeter från mitt huvud låg liten kusin och vid lillebror låg mamma. och så jag mitt i alltihopa som sagt. :)) iland på samma ö som vi var sist och äta krabba, räkar och havskräftor, varvat med bröd och sockerärtor&tomater. efter att ha ätit tills jag inte orkade mer vände jag mig åt höger, lutade mig mot stor bror som läste bok, och slumrade ett tag. efter ett tag efterrätt med frukt och lite kladdkaka (lite av bägge sakerna. fortfarande stoppmätt.) och sen lekte kusin, liten bror, pappa och jag med med.handboll. stel i axlarna efter de hårda aggroskotten på mjukmatta på träningen igår.

sakta gunga hemåt vid sjutiden. kramkalas på hamnparkeringen och jag körde bilen hem och lyckades till och med parkera ordentligt. pappa och jag kikade på handbollslag (varför ligger allting så långt bort?!), gjorde té och kom fram till att pappa ska ta reda på lite mer, för ingen av oss vet särskilt mycket alls nu. kikade bostäder med. när jag tröttnat på det hällde jag upp en kopp té och joinade mina föräldrar i TVsoffan och tittade på "Morden i Midsomer". att det fortfarande finns något levande folk på det där stället förvånar mig. den måste vara den absolut invandrartätaste orten i England för att överhuvudtaget ha några invånare kvar. folket dör som flugor där. hopkrupen mot pappas axel och kände mig som sju år igen, trygg och allting var bra. allting är bra. varm och mjuk känsla i magen. igårnatt var inget rolig, låg och var ledsen för kärlek, eller snarare avsaknaden av den. det faktum att det inte känns, och rädsla för att det alltid kommer vara så är det som gör mest. men icke längre. hys hopp. jag tror att det ordnar sig. i slutändan är livet för fullt av soluppgångar och klara stjärnnätter, oväntade sammanträffanden på tåg och värmande kramar för att det inte ska göra det. syster och bror, hys hopp.

fast egentligen har jag ont i magen. tror inte jag tål skaldjur riktigt längre. det skiter jag i, for now. ändå. som sagt. ikväll, mjuka och varma känslor i magen.

jag luktar kokos.

12:12

jag vaknade imorse i olika omgångar av att barnskrik hördes genom mitt öppna fönster. jag gav upp totalt med att försöka somna om när någon liten började skrika: "Mamma! Maaaamma! Mammaaaaa!" med panik&hysteri i rösten. (jag är faktiskt inte hjärtlös som inte undrade vad som hänt med det stackars barnet. det händer ganska ofta i en radhuslänga med många barn under 8 år, och oftast beror det på att de inte får göra något, typ försätta sig sjävla eller omgivningen i dödsfara, för sina föräldrar.) alltså drog jag på mig mysbyxor och gick ner i köket, där jag fick upplysningen av mamma att "Nej, lillebror är inte hemma med kusin ligger fortfarande inne i rummet." tänkte demoniskt väcka kusin, men han var redan vaken, så jag la mig bredvid honom och kramades&babblade ett tag. han är truly det sötaste som finns. <3

efter ett tag frukost och nu går tiden mest åt till att vänta på att klockan ska gå så att den blir två så vi kan åka ut till båten. ut på böljan den blå med kusinfamilj och farmor&farfar och hitta någon trevlig ö och äta skaldjur. myms. jag har på sedvanlig jag-tänker-aldrig-mer-bränna-sönder-mig-manér redan smort in mig med solkräm. jag luktar kokos. :)

måndag, augusti 13, 2007

jag vill.

22:56

handbollsträningen idag och massa jävla knäont och jag stod mest och kastade pappas med.handboll hårt i en tjockmatta och kände hur agressiviteten tilltog mer och mer. när träningen var slut och jag hade småjoggat till stationen och väntade på tåget hade jag en aura av tilltala-mig-och-du-dör-en-plågsam-död omkring mig á la galen massmördare. när jag kom hem svor jag bara när mina föräldrar frågade hur det hade varit och när pappa kom ut i köket började jag gråta av ren och skär uppgivenhet och tätt tryckt intill honom i varm pappakram och snyftade. jag är bara så satans trött på att vara tålmodig och mogen och "det tar tid sånt här." och "det är bara att ta det lite lugnt." jag vill inte ta det lugnt, jag vill kunna vara med på hela träningarna, springa tills jag nästan spyr, inte kunna höra något annat än mina egna flämtande andetag och blodet som susar i öronen och mitt dunkande hjärta som håller på att hoppa ut genom revbenen. jag vill ha så mycket träningsvärk och mjölksyra i benen så att jag knappt kan gå. fan.

söndag, augusti 12, 2007

fina besök, städning och minnen.

22:54

Julia kikade förbi en kort stund idag, och jag blev glad. sen te och Linda och prat om allt mellan himmel och jord och hus, om då och nu och nästa sommar. whey. <3

oh yeah. nu har jag även gjort något som jag haft dåligt samvete för att jag inte gjort ett bra tag - jag har städat mitt rum. och som vanligt börjar det med att jag tänker plocka undan lite kläder och en slutar det med att jag går ganska grundligt tillväga, plockar fram dammsugaren, plockar bort mattan, skakade den ett par gånger och låter den hänga på vädring medan jag dammsuger golvet. sen började jag knuffa på saker under sängen, knuffade fram byrån, flyttade på påsar, kröp in under sängen med dammsugaren, dammsög ovanpå listerna, osv. bestämde mig för att knuffa in bryån hela vägen under sängen och vips! bröt byrån vänster främre foten. när jag försökte lyfta på den för att sätta tillbaka den, bröt den högre bakre foten. det tog mig åtskilliga minuter av omkringkrälande på ömma knän, lyftande upp och ner och sammanbitet frammuttrade svordomar innan byrån stod där jag ville under sängen med obrutna fötter. sen fick jag totalt storhetsvansinne och började sortera papper från första året på högskolan och sista året på gymnasiet. jag har en ansenlig hög bredvid mig på en pall som jag ska slänga.

dessutom bäddat rent i sängen och städat lite i gaberoben. oh, jag känner mig duktig och produktiv. :)

när jag satt och bläddrade bland alla papper från skolan stötte jag på lite av det jag skrev i svenska C (bland annat ett argumenterande svar på en insändare om varför vi inte ska försöka klona fram mammutar igen - den var faktiskt ganska rolig.^^) och jag stötte på det sista som vi gjorde i den kursen - det hyllningstalet jag skrev till Gabby och Louice. satt mitt på golvet med papper spridda åt alla håll och kanter och läste och mindes och grät.
"Jag kan ärligt och utan minsta tvivel säga att jag tror inte jag hade klarat av tre år på gymnasiet utan dem. De har blivit en så stor del av min vardag. Numera börjar jag med att leta efter dem först vid kaffekokaren i caféet, och sen vid husknuten där folk röker. Hur jag än mår, hur jag än känner mig, så kan jag alltid bara vara i deras sällskap, precis som jag är just för tillfället. De accepterar mig villkorslöst. När jag grät nästan konstant i två veckor över en kortkad kille fanns de där för mig, tröstade och tröttnade aldrig, hur mycket jag än upprepade mig. När jag bubblade över av nykärlek så skrattade de med mig och gladde sig för min skull.

Jag har blivit en helt annan människa än jag var innan jag kom hit, innan jag träffade er. Innan var jag blyg, lite tillbakadragen och inte alls lika säke rpå mig själv som jag är nu. Här idag står en stolt, glad och säker brud, som vet att hon alltid har någon att vända sig till.
"Per aspera ad astra" - "Genom svårigheterna mot stjärnorna"
Gabby och Louice, jag älskar er. Tack."


och jag minns. och jag vet, att jag älskar er fortfarande.

lördag, augusti 11, 2007

dagens upptäckt.

22:45

när jag plockar bort mina mjukisbyxor som ligger på sängen och slänger dem i korgstolen inser jag med förfärande klarhet - jag behöver verkligen städa mitt rum.
helst skulle jag vilja röja ordentligt och slänga massa saker och sådär, men det får vänta tills jag flyttar hemifrån. (vilket jag depimerat konstaterade igårkväll förmodligen kommer dröja tills jag gått ut skolan och jobbar i fem år. pappa och jag gjorde någon kalkyl för att räkna på budget och betala tillbaka lån och grejer och det var inte så upplyftande. inte alls faktiskt. suck.)

fredag, augusti 10, 2007

jag har adorable örhängen som ser ut som nyckelpigor.

22:10

upp imorse vid nio och in till stan fixa saker jag lovat bror. efter lite telefonsamtal och MMS så var saker och ting bestämda och inhandlade och jag tog buss till farmor&farfar. hysteriskt kvavt ute. förbannade mig själv ett tag för att jag hade tagit på mig svarta jeans, men insåg efter ett tag att jag skulle blivit lika äckelsvettig vad jag än tagit på mig. så det spelade ingen roll i slutändan.

hemma hos farmor&farfar fick jag stoor kram av glad&tacksam bror. skräpade runt lite i huset innan det blev dags för lunch, och sen fick jag skjuts till Mölndals station där bror höll på att släppa av mig och åka iväg med min väska. hem och sen iväg till Kullavik för att se lillebror spela handboll. det var en katastrof och väldigt dåligt spelad match från hans lags sida, tyvärr. länge sen jag såg så lite engagemang på en handbollsplan.

hemma återigen fick jag den mycket intelligenta idéen att leka med Gamecuben och dansmattan som införskaffats. jag hade tokroligt och ropade på mamma efter ett tag att hon skulle komma och leka med mig och sen turades vi om att skutta omkring som två guttaperkabollar på den där mattan tills jag var tvungen att käka något och sen dra iväg till mitt tåg in till stan och träna gym. gick bra idag. :) (bortsett från att jag sträckte mig när jag körde bänkpress) jag behöver någon som kan passa åt mig, det gör ont att lägga ner 50 kg eller mer på bröstet. duschade för once innan jag skulle åka hem och la märke till att eftersvettningar måste vara något av den mest onödiga kroppsfunktionen som finns. först duscha, torkar mig, börjar klä på mig och när jag har fått på mig byxorna är jag nästan lika svettig som jag var innan jag duschade. fucking jeffla pointless.

oh well. kvällsmat hemma med grillat och sallad och potatisklyftor och melon och grejer. bra. jag är mätt och nöjd och lite småtrött. imorgondag ska jag med bror in till stan och titta på byxor åt honom, och å ska vi leka dansmatta med mamma. how awesome. :) imorgonkväll är det utgång och party och jag vet inte vad jag ska ha på mig. det blir morgondagens angenämaste problem. :)

torsdag, augusti 09, 2007

spårljus.

22:17

idag har varit beach och sol och saltvatten. jag har legat i solen och njutit i fulla drag av att inte ha någonstans att vara på väg till, ingen stress och inget måste-bråttom-åka. det hände inte så mycket. vi låg och slöade på respektive handduk innan vi blev för varma och gick och svalkade oss i havet. sen gick vi och slöade på repektive handduk igen. när vi blev för varma gick vi och badade i havet. an nödvändighet upprepades proceduren X antal gånger. solglitter och blå himmel och Gyllene Tider ur små högtalare.

hemma igen tog jag mig in till stan och träffade bror. sen gick vi runt i affärer och hittade inte det vi letade efter och åkte till Kungsbacka istället. jag åt sushi som middag i bilen, det var ingen lätt match, men jag lyckades utan att spilla soja i hela knäet. :) i Kungsbacka hittade vi inte det vi letade efter heller, men jag kom på hur det skulle fixas ändå, jag ska fixa det imorgon åt bror. hundra miljoner grattis på

bror som kommit in i

Skövde, han är bäst
och vad var det jag sa? :P jävla unge på honom förresten. han kommer flytta ifrån mig. god damn, jag kommer sakna honom way much.

vart på handbollsträning idag också. inte tränat som vanligt, men lite überlätt jogging fixade jag utan att mitt knä gjorde ont och kunde vara med och passa och körde med.boll när de andra började springa omkring med bollar. känns skönt att vara med och vara där även om jag inte kan köra fullt. vad som inte var lika roligt var att folk fick reprimander (fult uttryckt. jag hittar ingen bra översättning på engelskan "tell off". det närmaste jag kommer är "skälla ut" och det gjorde han inte.) av Åkesson efter träningen eftersom sommarträningen inte sköts ordetnligt. när han sa: "Det är en enorm skillnad på första träningen efter uppehållet och sista träningen innan uppehållet." kände jag mig bara uppgiven och ville dö i en liten hög. hur kul är det att vara en av få människor i ett lag på typ 25 pers som faktiskt anstränger sig, när det är så många som inte gör det? de förstör ju. jag vill satsa, jag vill det här. det går inte att spela i ett lag där större delen inte ens kan sköta sin egen träning under en ynka månad. det känns i magen nu, efter idag - om det här ska funka som jag vill så behöver jag byta lag.

nu är jag helt slut och varm oich torra händer. duschasänggodnatt.

onsdag, augusti 08, 2007

Woohoo baby!

23:02

på morgonen - iväg till Kungsbacka för att träna och sen hem igen lagom för att hinna äta lunch, duscha och åka med kusiner och mamma till kungsbacka igen för att leka shopoholics. det gick bra, jag är en duktig shopoholic. :)
Inhandlades:
- 1 stycket t-shirt
- 1 par örhängen (tärningar)
- 1 stycket bälte
- 1 par svarta jeans, stil slimmat korvskinn (oh my god how I adore them)

sen var jag ytterst nöjd med dagen.

jag har varit inne i Göteborg men bror också för att handla, men Shock var stängt. to baaad. vi gick till hans teakwondo och sa hej istället. sen gick vi till stationen och missade 18:45-tåget och jag surade i någon halv minut. hemma igen skjutsade bror mig och medicinboll till Kungsbacka och jag hälsade på min träning också.

det har varit en bra dag. jag har varit på språng hela tiden och är helt slut i hela kroppen. just nu är det kaos i huvudet om att byta lag eller inte. och jag känner verkligen bara för att bryta ihop och grina för att mitt knä konsekvent vägrar bli bättre. JÄVLAR I HELVETE HELA FÖRSÄSONGEN ÅT SKOGEN FÖR FAN! och det stämmer ju inte egentligen inte, men det känns så. och jag känner mig lat och dålig och jag villvillvill så mycket och det är vidrigt jobbigt att inte få göra det.

måndag, augusti 06, 2007

Sofia dansar go-go.

22:35

idag har varit träning och massa varmt lite huvudvärk och skogspromenad i Bunketorp med mamma&stavar för att försöka avlasta knäet så mycket som möjligt. Hemma igen lagade jag lunch åt oss, duschade och fick mamma att hinna kapa min lugg ett par cm innan jag åkte med henne till Fyren och lånade lite böcker. sen hem och fixa saker och iväg till Liseberg och parkera mig på en platsstol i två timmar för att få bra platser till kvällens allsång. det fick jag, och efter ett tag fick jag sällskap av Jesper. min ven i min ben kom också innan det börjar, och sen satt vi och skrålade glatt i en timme. Pugh var där. jag var lycklig och skrålade glatt med i "Små lätta moln".

nu är jag hemma och har svullat i mig en hel pizza för första gången på jag vet inte hur länge. imorgon är det Liseberg hela dagen som gäller. hell yeah. :)

söndag, augusti 05, 2007

beloved weekend.

22.19

hemma igen efter åkande till Falla för kräftskiva. orkar egentligen inte skriva så mycket. gosh, vad jag älskar. släkt överallt och massa kräftor och alla glada och myyys. det enda som inte var så mys var att jag efter ett par timmar började bli lite smått illamående (nej, jag drack ingen alkohol så jag var inte alls aspackad.) och när jag hade tagit mina örondroppar så satt jag ihopkrupen på soffan i vardagsrummet och försökte låta bli att kräkas. där hittade Patrik mig och han tog hand om mig och efter lite övertalning
(Patrik - "Om du mår illa är det bättre att du är ute och får lite luft."
Jag - "Om jag flyttar på mig så kräks jag."
Patrik - "Det gör inget, jag är jätteduktig på att hålla undan hår, jag har övat mycket på det."
Patrik är polis, by the way. därav erfaren på att hålla undan hår.
)
fick han ut mig i friska luften och promenerade mig upp till Södergården där det finns vattentoalett så jag hade någonstans att kräkas. om han inte redan var gift och jag tyckte så mycket om hon han är gift med skulle jag gifta mig med honom. <3

efter det mådde jag bättre. kände dock inte för att utmana ödet och åt inga mer kräftor, men fick i mig en tallrik yoghurt och lite efterrätt senare på kvällen. sen var jag uppe till klockan tre för det enkla nöjet att jag inte behövde gå upp under natten och dela tidningar, utan bara kunde sova hur länge jag ville på dagen efter sen. :)

idag har varit slötrött dag och bara umgås med folk, packa ihop prylar och sen 4 timmar i en varm bil hem. woaw. jag älskar min helg. :)

lördag, augusti 04, 2007

nu åker jag. :)

06:38

jag har slutat jobba.
jaaaaa!
hädanefter ska jag sova nätterna igenom med gott samvete.

bror håller på och packar iordning sig för att vi ska åka till Falla. han kör, jag sover i baksätet. bra arbetsfördelning tycker jag. :) blev uppringd i natt av Jesper igen. alltid lika roligt. han har inte ringt någon natt på länge nu, började tro att han glömt bort mig. :)

Kräftskiva ikväll.
how awsome! :D

fredag, augusti 03, 2007

Båtdag.

22:13

jag har varit ute med båten typ hela dagen. jag är hel döööd i hela kroppen och det svider i ögonen jag känner mig klibbig av solkräm det bränner lite på bröstet och över kinderna näsan jag har haft en underbar dag. träffa kusinfamilj och kramas och sötaste varelser som vandrar på denna jord. åka båt i värsta vinden iväg till ö och efter maten iväg för att hitta någon platt stans med stor kusin och passa och prata handboll massa länge och sen sitta med honom i knäet och prata mera och krama på alla i tid och otid ligga och sola och när det blev kallt trassla in sig med benen under personen bredvid krypa närmre och stjäla kroppsvärme. runt femtiden middag nere i båten och efteråt sitta och skratta så jag fick ont i magen och tårarna rann åt Björn&farmor som reciterade en bit ur hur det var när Björn var liten och de skulle åka bil med honom för första gången. på vägen hem sitta med filtar i sittbrunnen och kura ihop oss. en av de tillfällen jag trivs som bäst - med min älskade släkt omkring mig. (för bilder under dagen se fummelfot.bilddagboken.se)

det gungar under mig. jag har städat i köket och packat Johannas kappsäck. imorgon ska jag dela tidningar för sista gången och sen åka till Falla för kräftskiva. YAY! :D
05:58

bror kom hem ungefär när jag gick upp vid tretiden och tyckte det var väldigt lustigt att jag skulle gå upp när han skulle gå och lägga sig. Haha. verkligen alltså. :P han försökte till och med konversera med mig, såvitt jag minns, men jag tror inte han lyckades så bra. jag är inte överdrivet pratsjuk klockan tre på en fredagsmorgon.

det regnade när jag gick hemifrån. lyckligtvis bara ett sånt där lite stillsamt duggande, och det höll upp från och till under tidningsutdelandet (givetvis tog jag inte av mig dem, trots uppehåll av regnandet och det faktum att det är sjukt varmt med regnkläder om man knallar gata upp och ner. det hade varit lika smart som att peta en sovande kobra i ögonen med en pinne.) och visst. två gångar på de sista husen hann det med att börja spöregna och bli uppehåll. när jag gick hem spöregnade det. sen blev det uppehåll. precis när jag kommit hem och börjat veckla ihop tidningskärran började det spöregna igen. jävla väder. det som gör mig mest konfunderad är att både GP och DN utlovar en stor sol över Göteborg i dagens väder - jag förstår bara inte hur det ska gå till. det regnar ju fortfarande.

bara en jobbdag kvar. från djupet av mitt hjärta - halleluja.
det droppar vatten från mitt hår ner på min rygg. nu ska jag lägga mig och sova.

torsdag, augusti 02, 2007

innan sängggående.

21:57

efter vårdcentralbesöket ringde jag till farmor och hon och farfar hade varit vid båten och pysslat. de svängde förbi och hämtade mig och tillbringade en trevlig eftermiddag med att bli bjuden på kycklingsallad till lunch, sitta vid kökdbordet och prata om livet med farmor och sen följde jag med henne till Ica Maxi och handlade. när vi var hemma igen och packade upp ringde (minälskadelillasnutt)Julia och vi bestämde att hon skulle komma förbi och hämta upp mig på sin väg till Lindome. hon kom runt sjutiden och vi åkte hem, har suttit vid köksbordet med tekoppar, babblat och skrattat oavbrutet sen vi sågs. Julia i mitt hjärta. jag älskar dig. <3

imorgon ska jag ut och segla med farmor&farfar samt kusinfamilj om vädret tillåter. det hoppas jag innerligen, jag villvillvill ut och segla. och träffa släkt. whey. <3

nu har jag lagt ut typ 700 spänn på det här jävla örat.

14:42

nu har jag varit iväg till vårdcentralen och fått massa gegga utsuget från örat, för andra gången på mindre än en vecka. jag låg med telefonen i handen imorse och ringde på pricken sju när telefonslussen öppnade, men det var upptaget. sen ringde jag runt 2 gånger i minuten tills jag faktiskt kom fram, fick leta mig genom en knappvalsmeny och slutligen meddelande en metallisk röst att de skulle ringa upp mig igen runt tjugo i nio. trött kurade jag ihop mig och somnade på stört. när jag blev ringd och väckt halv nio igen fick jag till min förvåning en tid redan idag. wow? inte för att jag blev särskilt ledsen för det.

så. jag har varit och fått gegga utsugen ur örat - det är banne mig ingen trevlig upplevelse, men nu hör jag saker och ting igen - och fått annan medicin utskriven också. inflammationen hade inte lagt sig, fy sjutton vad trött jag är på det. nåja. Locacorten utskrivet och inhandlat, mer cortison. nu jävlar, era små eländesbakterier i mitt öra. nu ska ni dööö.

tiden går fort när man har roligt.

06:28

imorse råkade jag ut för klockan ringde, jag stängde av den och tänkte: "Bara en minut till." så blundade jag och när jag öppnade ögonen nästa gång hade det vips! gått 41 minuter. lätt panikslagen stressade jag mig igenom min första frukost (och tackade alla makter som ev. kunde vara inblandade i att jag varit förutseende och plockat fram och gjort iordning så mycket som det gick igårkväll. jag hade till och med laddat kaffebryggaren.) hällde hastigt ner kaffet i ett termosmugg och klunkade i mig det på vägen till avlämningsstället för tidningarna. halvvägs dit blev jag uppringd av nattjouren som undrade om jag var på gång eller om jag sov. trots min 41-minutiga försening så lyckades jag ändå få alla tidningar utdelade i till rätt ägare i tid, med 7 minuters marginal. phew. trots stressen imorse så var jag inte på dåligt humör på hela rundan. det var ljuvligt svalkande lagom i luften, inte en tillstymmelse till regn och så tillhörande underbart soluppgång. och herregud. dela tidningar hela veckan i snart tre veckor - då tycker jag det är lugnt att försova sig en gång. speciellt med tanke på att det inte påverkade om folk fick sina tidningar i tid.

nu ska jag sova en stund igen. har jag tur blir jag väckt av farfar som ringer och säger att vi ska ut med båten idag. hoppas. :)

onsdag, augusti 01, 2007

det är såhär det ska vara.

"För jag älskar när du visar att

du vet att du har rätt

rätar på din rygg,

det är det rakaste jag sett
."

vad gör normala personer på kvällarna?

22:07

jag har ägnat kvällen åt att lyssna på Winnerbäck och baka bröd - ett kalasbröd som ser ut som ett nät (eller, det gjorde det innan jag skar sönder det. lite svårt att få ner det i påse annars. :)) och ett lingon-rosmarinbröd som luktar ljuvligt och har sådär krispig och god skorpa. jag undrar vad normala människor har för sig kvällar där det inget finns att göra? :P tittar på TV antar jag, eller film eller sitter vid datorn. jag bakar bröd. luktar och smakar godare. :) jag har tagit kort också. tror jag är nöjd.

bra dag idag. träning, bokläsning, försök till att få tag på vårdcentral och brödbakning. jag laddar batterierna, känner jag. strax ska jag sova också. jag är inne på nu-har-jag-delat-tidningar-fler-dagar-än-det-är-kvar-tankar. yay. :)

jag tror jag håller på att bli vuxen.

17:54

jag la mig på soffan och läste, samtidigt som jag hade droppat de där dropparna i örat som ska hjälpa mot inflammationen, och klockan var 15:58. sen låg jag på sidan och läste i tjugo minuter. efter det sneglar jag mot klockan, 16:18, och känner att det kurrar lite i magen. "Äsch, det är inte så mycket kvar av boken, jag ska bara läsa färdigt först." tänker jag och nästa gång jag tittar på klockan är den 17:50. vart tar tiden vägen när jag läser böcker egentligen?!
jag älskar det. :)

som nämnt precis läst ut min bok, "En oväntad semester". jag tycker om böcker som jag får insikter av, som gör att en polett ramlar ner med ett högt, klirrande ljud. och en sak förstod jag idag, uppkrupen på soffan, ignorerande träsmak i baken, jag vet varför jag för det mesta inte längre känner för att bli uppraggad och upphångla av någon okänd människa på krogen på helgerna - jag behöver inte den bekräftelsen. missförstå mig rätt, visst är det trevligt att få bekräftat av andra att jag är attraktiv, men det finns en otroligt stor skillnad nu. jag behöver det inte. inte som förut när jag var singel och kvällen kändes lite misslyckad om jag inte hade hånglat med någon. jag vet själv att jag är attraktiv. söt, gullig, snygg, sexig sometimes, pick one. jag kan säga det till mig själv och jag kan tro på mig själv när jag säger det. jag har respekt för mig själv, att inte sätta mig i såna situationer som kräver att jag godkänns av andra. självkänsla, jag känner mig själv bättre nu. nu är jag hellre ensam än med någon halvhjärtat. jag har ett visst mått grundläggande självförtroende.

herregud.
jag tror jag håller på att bli vuxen.

I don't care 'bout anything but you now baby.

15:25

imorses tidningautdelande förvånade mig. everydayutdelning är det på GP, SVD och DN och i princip alltid IDN. imorse fick jag bara GP, Hemmets Journal och MöndalsPosten. ingen DN, ingen SVD, ingen IDN eller någon av de andra som ska komma ut på onsdagar. dessutom inget budmeddelande om att de utblivit eller ens några abonnentändringar. helmysko. ringde nattjouren och de tyckte också det var konstigt, men jag slapp vänta på att de andra tidningarna skulle komma till mig i alla fall. så förtjust är jag inte i att vara ute mitt i natten. inget regn imorse though, bara lite blåst och mitt hjärta nästan spricker av glädje varje gång jag ser hur himmelen vackert morgonrodnar när solen går upp. otroligt vackert, varje dag.

idag har jag dessutom varit iväg och tränat gym i Kungsbacka igen (och stötte på Jerry Hallbäck, tränare för herrarna, och Jocke, en av herrspelarna. jag var ganska lättad när de gick, får bara prestationsångest när andra människor jag känner halvbra tränar i samma rum som mig. jag blir paranoid. speciellt sedan Jerry spelat med pappa i RIK. vaddå vill göra bra intryck? jag? neeejdå.) körde pyramid på bänkpressen och det funkade riktigt bra idag. har fortfarande problem med tekniken där, men det är bara att öva. efter gymmet gick jag faktiskt till simhallen. fortfarande ont i knäet och vatten är bra, inga stötar. enda nackdelen är att jag jag tycker det är urtråkigt att simma. (säkerligen för att jag inte är särskilt bra på det.) tio längder bestämde jag mig redan innan jag kom i hallen att det skulle bli och jag ville bara strunta i det efter tre. tur för mig själv att jag är så förbannat envis. tio längder bestämde jag och tio längder blev det. kände mig duktig efteråt och passade på att smita ner i bubbelpoolen på vägen till omklädningsrummet. sen la jag mig i bastun en stund och när jag kom ut var jag vackert rosa. :)

hemma igen har jag ätit lunch, läst bok och lagat ärtsoppa. nu sitter jag och försöker (förmodligen förgäves) få tag på min vårdcentral. det går käpprätt åt helvete. jag hyser stark motvilja sjukvården i Västa Götaland.