måndag, april 30, 2007

mornin paper dirt.

10:36

ätit frukost (prövat grötsallad. ovant, men inte på något sätt särskilt äckligt. konstigt med gröt som inte är varm bara.) satt igång ett bak med timjanbröd, lätt modifierat recept som vanligt och skrivit ut föreläsningar som jag ska plugga på. nu ska jag bara börja plugga också, det är problemet. ska iväg in till stan med bror sen och träna och handla lite. borde egentligen inte slösa pengar på mat - kanske kan få bror att bjuda mig på sushi? det vore så sjuuukt gott, har inte ätit det på evigheter. å andra sidan tror jag han åt det igår, men.. sushi liksom? det kan man väl äta två dar i rad? jaaa. :)

ska ner och kika på hur mitt bröd jäser, sätta på lite kaffe och sen städa rummet lite. ja, frivilligt. det ser ut som ett bombnedslag. igen. suck. jag tror mitt rum medvetet stökar till sig så under natten när jag sover.

herregud, jag har sjukt ont i svanken efter igår. ljuva smärta. ^^

söndag, april 29, 2007

Shake that ass girl!

23:14

jag är sådär skönt trött i kroppen. vart iväg och dansat ragga och jag har knappt ens ord för att beskriva de passen. det är en helt annan form av träning, känns inte ens som träning, jag gör det bara för att det är så underbart roligt. ragga är en grymt kroppsmedveten dans skulle jag vilja säga, främst använder man bålen, höfterna, rumpan. det är en härlig blandning mellan sensulitet och sexighet, utan att för den skull bli porrigt. jordnära, med kroppen nära golvet. det är en kvinnlig dans, det gäller att använda sig av höfterna och rumpan och inte skämmas för att skaka på det man har. yvigt, här gäller det att ta ut rörelserna ordentligt och man tillåts vara stor. inget ballerinaprecist här. den är så fri. så känner jag mig när jag dansar ragga, fri. helt slut när passet var över, svetten rann i strida stömmar, men oh, så bra jag mådde. mår. fastnade i trappan efteråt och pratade med Sanna och Lollo. wha, värt att längta efter nästan en hel vecka.

kvällen har annars ägnats åt att försöka planera lite inför helgen och SM-handbollen och jag har letat efter nya grötrecept på Internet. jag vet, jag är helt skadad. :)

beneath the ceiling with her head upon my pillow.

17:13

jag åkte till Mikkis vid elva ungefär och bänkade mig vid hennes köksbord med Anna och manu också och pluggade. försökte plugga. för min del blev det dock mer försökande än pluggande, kunde inte riktigt frammana någon energi till det. vilket jag borde ha gjort, men det gjorde jag inte. jag behöver en paaaaus från det här. men men. tre dagar till och sen är det över varav en av dem troligtvis kommer vara fylld av bakfylla. bra? njae, det är väl tveksamt, men orka bry sig. inte den här gången.

jag kom hem precis lagom till maten, åt och sen började jag planera maten imorgon. Får jag bestämma (och det får jag. frågade bror förut: "angående maten imorgon... det är jag som gör den va?" och han att ja, det blir nog bäst, och det håller jag med om, annars blir det typ.. köpta köttbullar och potatissallad.) så blir det typ karré, marinerat i rödvinsvinäger, olja, vatten, lite salt, timjan och vitlök. till det kommer det serveras en potatissallad med kall kokt potatis med sallad och bladspenat, stekta champinjoner, kikärter och linser (jag skippar linserna&kikärterna i brors del.) med en vinägrette och toppat med rostade solrosfrön. ev. färskt hemmabakat bröd om jag känner för att baka imorgon. jag misstänker att jag antingen kommer bli mobbad imorgon för att jag är så sjukt överambitiös när det gäller mat, eller så kommer folk försöka ta den. vi får se. :)

strax ska jag klä på mig kläderna som jag ska träna ragga i, och sen bege mig iväg. whey, längtat efter det här hela veckan sen i onsdags. :D

halleluja.

10:40

Jag är färdig. klart. jättefärdig. färdig som i jag-behöver-inte-skriva-mer-för-att-eländet-ligger-färdigutskrivet-och-ihophäftat-bredvid-mig-färdig. åh, kära nån så skönt!

nu ska jag in till Mikkis och plugga inför tentan, men det känns som en smekning jämfört med det jag nyss klarat av. och jag behöver inte ens hitta på nåt för att belöna mig för att jag varit så duktig, för det är ragga ikväll och vem behöver mer belöning än det? :)

.

09:16

jag förstår inte hur mitt hår gör för att se ut som det gör på morgonen. säg, 90 % av det ser bara lite sömnrufsigt ut, men de resterande 10%-en har fastnat i någon fullt okänd formation som jag inte skulle kunna få till på egen hand om jag så gick en frisörutbildning. wtf?

lördag, april 28, 2007

äntligen färdig för ikväll.

21:54

WHOA! Nu är jag faktiskt färdig med hela rapporten om främmande ämnen. heeela. innebär framsida, referenser, diskussionen och rubbet. herregud, vad skönt. jag har ont i ryggen igen, men det gör inte så mycket nu. imorgon ska jag skriva det sista på min 24-hour-recall och plugga till tentan, men nu räcker det med pluggande för mig för ikväll.nu ska jag ner och göra mig en skål gröt för att jag har varit så duktig och mamma kom nyss hem med brieost och grejer, så det blir en lugn och trevlig kväll. :)

let's keep it friendly.

20:17

whoa. pånyttfödd känns det som. springa till Anneberg, inget höftont, stretcha, åka tåg hem, av med svettiga kläder, duscha och äta macka&päron. huvudoch ryggvärken borta, lite av den extrema tröttpluggheten också.

på Annebergs station gick jag fram till slutet av perrongen och tillbaka, nynnandes med i låten som för tillfället spelades i mp3:n och när jag insåg att jag tyst gick och sjöng: "Don't you wish you're girlfriend was hot like me? Don't you wish you girlfriend was fun like me? Don't ya?" och kom att tänka på att här går jag iförd overallsbyxor, en rödrosa urtvättad t-shirt, mammas gamla Adidasjacka, med svettig och röd i ansiktet med en föga smickrande frisyr så flinade jag åt det ytterst ironiska i situationen. haha^^

nu blir det skrivslutspurt.

snart sammanbrott.

18:47

phew. bara diskussionen och metod med källkritik kvar att skriva - jag har banne mig suttit sen jag kom hem. min korsrygg består mest av molande värk, jag är helt plankstel i hela kroppen och det spränger huvudvärk bakom min panna. och det vore så skönt att vara klar. jag ska ta och bege mig ut på en löptur till Anneberg och hoppas få tillräckligt energi för att klara av att avluta rapporten om främmande ämnen-->sockertillsatser lite senare ikväll. men nu måste jag ut och röra på mig.

sugar.

15:58

hmm. det går ganska långsamt, men det går i alla fall. sammalagt ligger jag nu på två sidor och då har jag de icke energigivande sötningsmedlen samt diskussion kvar att skriva - det lär inte bli några problem att få ihop fyra sidor. tackochlov.

jag kombinerade en paus, promenad och pluggning när jag tgo mig upp till affären förut och ägnade en halvtimme åt att ögna igenom vad som kändes vara typ halva affärens alla innehållsförteckningar. nu har jag i alla fall någurlunda koll på vart vilka sötningsmedel finns, och tro mig - de finns banne mig nästan överallt. det finns mjölksocker i chips! jag kommer verkligen bli helt skadad av det här arbetet. mer än vanligt alltså.

i nöd och lust.

12:00

igår imorse var jag inte så mycket arg som frustrerad och förbannad, för det blev strömlöst i ledningarna till mitt tåg och vi fastnade i Kållered och jag kom försent till skolan och folk var tvugna att vänta på mig och när jag hastar in i skolan, svettig och med nåt jagat i blicken är det första jag får höra "Åh, vad bra, vi har väntat på dig, vi ska redovisa nu!" och med andan i halsen piper jag fram Redovisa? Vad då? Vad ska jag säga?! och känner mig allmänt disorienterad. lyckligtvis har jag tre toppenkompisar som lugnar ner mig och en mycket förstående grupp att redovisa inför, så det gick fint ändå. (enda riktigt stora minuset var att jag hade med mig mitt kaffe på morgonen i en termos på tåget, så jag hade planerat att jag hinner dricka kaffet på tåget, så blir jag kissnödig lagom tills dess att jag kommer till skolan och hinner gå på toa innan lektionen. hela den planeringen gick åt skogen när tåget stannade och jag var hysteriskt kissnödig när jag kom till skolan och eftersom alla redan väntat på mig stod jag och knep för kung och fosterland hela redovisningen. herregud. :P)

efter matlagningen, som bland annat innehöll en helt underbar broccolipaj och hemmagjord hallonfaft, begav jag mig till Fysiken för att träna, bara för att upptäcka att jag glömt kortet hemma. döm om min lycka när killen i receptionen släppte in mig ändå, jag lät nog ganska ynklig. ibland blir man lyrisk för mindre. <3 skön träning, och sen hem, lite plugg och jag skaffade mig oväntat något att göra på kvällen. hjälpte mamma att handla och smet sen in till stan. kvällen slutade på Sticky, och tja.. sällskapet var bra i alla fall. :)

igårkväll satt jag på en badkarskant, iförd the most enormous t-shirt jag någonsin haft på mig, och borstade tänderna. jag gillar badkarskanter, de är passande platser att borsta tänderna på och vi har ingen hemma sen en massa månader tillbaka. trevligt. :)

vaknat till och från under natten av att mina händer somnat för att jag legat konstigt, ändå ganska utvilad. vaknade på allvar några minuter över nio. låg och mornade mig och mest stirrade upp i taket och njöt av att det var varmt och tyst och massa sol i rummet. tog mig i alla fall tyst och stillsamt upp, plockade tyst ihop mina saker och annonserade min utgång innan jag smet hemmåt. promenad till stationen i morgonsol, lite kylig vind, men jag hade tröja.

och nu är jag hemma. idag ska jag plugga, planerar att baka också, behöver den avslappningen, men främst plugga. en löprunda inplanerad också. nu ska jag skriva mejl för att få lite saker ur huvudet, sen ska jag komma igång.

<3

fredag, april 27, 2007

today is a great day!

08:13

min familj kommer hata mig snart, så som jag spelar ragga-musik på repeat. igår blev en toppenkväll med pappas flickor i SM-final, som jag ska till med farfar och ev. sällskap av braa kompis. jag hämtade ut mina linser och slipper mina *** glasögon ett halvår framöver. satte senaste tentan jag skrev och fick VG. kom igång på en skoluppgift som varit trög, och hade inför-försäsongen-möte med handbollen igår och allt känns helbra. :)

idag ska vi laga mat i skolan - äpplepaj med kavring, hallonpäron med kesella vanilj och egengjorde hallonsaft.

(lyckopip)

onsdag, april 25, 2007

oh you don't mean nothing at all to me.

22:18

jag är helt dödens i hela kroppen. åkte iväg med 14:53-tåget för att hinna med att hämta biljett innan jag skulle till Fysiken, men tji fick jag, för SF:s biljettkassor öppnar inte förrän 17:00. snopet. tog mig till gymmet, tyvärr mer än måttligt trött i skallen. det släppte lyckligtvis när jag kom igång och började träna med bror. whey. :) vid någon minut i 17 ungefär smet jag ner till receptionen och införskaffade drop-in-biljett till krafftaget. träffade på både Bus och Sanna där, kramade Bus och fick ragga-musiken av Sanna. Yay. <3! (jag lär plåga min stackars familj med den den närmaste framtiden. ^^) fick dessutom reda på att Sanna skulle ha funk efter krafttaget = skoj, eftersom jag missar funken imorgon.

alltså - tränade klart med bror, sprang ner och lämnade prylar i skåpet och gick mot krafttaget. fastande ett tag och pratade med Sanna och en okänd flicka som hade fransk uttal och var väldigt trevlig. sen hade jag krafttag och hade glömt min minneslapp, så jag la på för mycket vikt hela tiden. mina armar kommer vara helt lama imorgon, underbart. ^^ efter krafttaget var Bus en ängel och plockade undan mina vikter och jag sprang och bytte byxor så jag kunde funk:a i nåt. sen funkade jag. i ungefär 35 minuter, innan jag insåg att jag inte riktigt hade laddat med mat nog under dagen för att träna över tre timmar, så jag började spontant må illa och gick och satte mig i en hög vid väggen med huvudet mellan knäna. uhhh. jag tycker inte om sånt där. det hela slutade i alla fall med att jag inte kände minsta lust för att kräkas och lite diskret smet ut från passet (innan dess hann Lollo komma fram och fråga hur det var med mig. hon bidde orolig, snällt av henne.) och tog mig hem och fick ordentligt med mat i mig. stoppade på SF-biograf för att hämta ut biljett och sen en affär för att inhandla banan och lite bröd emellan Fysiken och tåget hem.

nu är jag hemma, har ätit tonfiskpastasallad och ett äpple --> mår bra mycket bättre. dock massa trött och kommer knappast att få något bra gjort med mig i det här tillståndet. snabb dusch och sen bums i bädd.

just make it clap.

14:40

känns inte som jag kommer igång med mina främmande ämnen riktigt. oh well, nu är det lite avbrott, för jag sak iväg, hämta ut en biobiljett och träna med först bror och Bus. hinner nog läsa lite på tåg och bussar, men liitet uppbrott i alla fall.ska bli skönt att slippa använda huvudet så mycket och använda resten av kroppen desto mer. det är verkligen ren terapi för mig att träna när det är såhär mycket i skolan. skulle aldrig fixa tentorna om jag inte hade min träning. <3

min lärare svarar fortfarande inte. okej, okej. möjligheten finns ju faktiskt att han har föreläsningar hela dagen och knappt hinner med att ta en kopp kaffe för att han är vrålstressad. tyvärr ger inte det mig svar på mina frågor. >.<

paus.

13:37

phew, efter ihärdig arbete har jag skrivit en hel del på min 24-hour-recall och har mest analys och lite diskussion kvar. jag har försökt ringa min föreläsare typ 5 gånger, men han svarar inte, varken i telefon eller på mail. daaamn honom.


ungefär kvart i ett fick jag nästan spatt av att bara sitta still hemma framför datorn och andas dammig inne-luft. efter en 20 minuter promenad ute i solen och lunch bestående av kikärtscurry, lite ris, sugar snaps, en knäckemacka med ost och en apelsin mår jag mycket bättre. hmm, ska ta och lägga undan 24-hour-recall nu och plocka fram uppgiften om främmande ämnen-->sockertillsatser i mitt fall. omväxling förnöjer? :P

mitt-i-veckan-onsdag.

09:58

hoppsan, jag skrev visst inget igår. så det kan gå. tråkigt nog gjorde jag inte särskilt mycket värt att notera. kvällen innan igår, i måndags alltså, satte jag klockan på nio, tänkte inte en chans att jag sover så länge, men döm om min förvåning när jag faktiskt sov ända tills telefonen pep och väckte mig. skönt egentligen. även om jag har skräpmycket att göra nu, så kan jag i alla fall sova ut på mornarna.

hmm. ja. igår alltså. jag pluggade tills dess att klockan var typ tjugo över elva, då jag drog på mig träningskläder och cyklade mig till Bunketorp. efter lite överläggning med mig själv kom jag fram till att 3,5:an räcker idag. bara för att höften inte gjorde ont när jag sprang i måndags (vilket förövrigt inte var särskilt långt det heller.) behöver jag inte överdriva när den väl verkar ha läkt. det tog i och för sig ganska lång tid för mig själv att få mig att lyssna på det vettiga resonemanget, men till slut så. :) löprundan gick bra, ingen rekordtid precis, men inget ont alls och det känns viktigast nu. :)

på hemvägen stoppade jag vid Sinntorp (jag fegade alltså inte ur. whey. :)) men jag hittade inte den jag letade efter. men jag försökte. :) sen hem, käka lunch, duscha och plugga fram tills klockan blivit 15:45 då jag smet in till stan till GP-huset till min typ-arbetsintervju som visade sig vara ett informationsmöte. vi fick titta på en film om tidningsutdelande och lämna ifrån oss papper vi blivit ombedda att ta med oss, så kommer de väldigtmycketförhoppningsvis ringa någon gång under veckan/nästa vecka. jag viiill verkligen.

kom på halv sex-tåget hem och satt vid datorn och pluggade i princip sen jag kom hem till runt tjugo i tio. fick under tiden ett msn-meddelande från Jenny uppbloppande, som upplyste mig om att Spiderman 3-biljetterna är uthämtade. visade sig sen att det visst fanns mer biljetter, så jag passade på att ringa en som låtit en smula längtansfull på rösten när jag nämnt att jag skulle på Spiderman-bio. han var inte upptagen for once (jag är fortfarande förvånad. ^^), så nu ska han med och vi tre ska ha Spiderman-race och kolla på de två innanvarande filmerna någon dag innan bion. vänner, Marvel-film --> oh, jag blir alldeles glad i hela mig bara jag tänker på det. :D

idag då? well, plugga. träna med bror först och sen krafttag med Bus, som ska med mig hem sen ikväll och plugga, sova över. massor att göra, better start.



( folk läser faktiskt min blogg. gud, så glad jag blir varje gång jag upptäcker det. <3 på det. :))

måndag, april 23, 2007

turn it up, fire it up.

22:42

jag har faktiskt inte tänkt så mycket, speciellt inte under träningen. ganska svårt att fokusera på andra saker när det ligger 120 kg på axlarna samt när jag blir förbannat för att det inte går så bra med bänkpressen som jag vill. damn it, det är svårt! och jag vill kunna och blir sur. olyckligtvis gick det inte överdrivet mycket bättre för att jag blev arg. nåja. tenikträning, here I come. oh, vad det skulle underlätta att ha en stång och bänk hemma. (längtansfull)

matchen ikväll var faktiskt bra, mycket bättre än jag sett dem spela på länge. Ida Odén var grym ikväll, 11 mål och Ahlm gjorde kanske inte så mycket mål, men en sjuk massa assist. efter matchen visade det sig att jag lyckats missa både Lina och Elin som tydligen också varit där. bra jobbat? inte. lyckades dra i benet strax ovanför knäet i nån grön låda med vass kant när jag skulle upp på på läktaren från planen, och fick ett snyggt jack i benet. som om mina ben inte är misshandlade och blåmärkta nog? tydligen inte.

jag har varit engagerad idag och kikat in på Svenska Jordbruksverkets hemsida och skivit ut kvalitetskriterier för frukt och grönsaker. nu är jag inte så intresserad av grönsakerna, men jag kan vara selektiv när jag läser.

imorgon ska jag på typ-arbetsintervju, jag hoppas innerligen att det går bra. imorgon ska jag även plugga, springa 5:an i Bunketorp (om mina ben och rumpa fortfarande lever imorgon) är det tänkt och gå upp till Sinntorp vid något tillfälle. om jag inte fegar ur, det känns nästan så nu. nej, jag vill inte fega ur. inte egentligen. eller jo. eller jag vet inte.

molnhuvud.

15:46

just nu tänker jag för mycket. lyckligtvis ska jag snart träna med bror, och sen ska jag på handboll med farfar och sen har jag jättemycket att göra hela veckan, så jag kommer inte ha tid att tänka för mycket alls. oh, vad bra. (jag antar att möjligheten finns att jag tänker ändå och det i sin tur kommer att påverka allt jag har att göra så att jag inte kan tänka på det utan tänker på det andra istället. är också en möjlighet, men jag väljer helst att ignorera den.)

idag har vi kokat och varmhållit grönsaker i skolan - morötter, vitkål och broccoli för att vara exakt. det var roligt. inte. men nu är det över och gjort och jag har tre dagar som jag i alla fall slipper gå till skolan och göra saker, jag kan sova tills jag vaknar på morgonen och sen ägna dagarna åt att plugga. förhoppningsvis gör jag det med. :)

söndag, april 22, 2007

finally.

19:10

det jobbiga med att träna är egentligen att man måste duscha efteråt. blöta ner sig, tvätta sig, torka sig och sen gå omkring med blött hår ett tag som torkar i konstiga vinklar. vilka problem man har. ^^

nåja. jag har sprungit en runda med Bus, kort, men ändå. tänker inte utmana ödet när höften faktiskt inte gjorde ont en enda gång. halleluja. :) dock lätt ovant att springa efter att inte ha gjort det på två-tre veckor, men det går över. eftersom höften bestämt sig för att vara snäll, så kan jag äntligen börja löpträna igen. tjoho. :D åh, vad skönt. jag tycker inte om att ha ont eller vara småskadad.

I would but you must wait 'til it gets dark.

17:18

hmm, tänkte jag imorse när jag gick över bron till tåget, varför står det inga människor på perrongen? och sen slog det mig, som en blixt från klart himmel - för att det är söndag. tågen går bara en gång i timmen på söndagar. fortfarande, efter alla dessa tjugo år. suck. jag lär mig aldrig. :P

när jag väl kommit till Mikkis blev vi klara ganska fort. käkade lunch där och tog mig sen till Fysiken och tränade. det gick rätt bra, lite taskigt fokus ett tag, men det gick bättre sen. glömde bältet hemma, klantig som jag är, så benböjen får vänta tills imorgon. då har jag bror som observant kan skrika åt mig om jag gör fel. :) mina axlar tar stryk varje träning nu, svider som attans, men det är mest skönt. vaddå självplågare? :P

jag lyckades fixa mig själv en joggingrunda och trevligt sällskap vid sextiden ungefär. jag är rastlös och vill ut och röra på mig. uuumgås med folk. inte sitta inne och läsa om vegetabilier och sockertillsatser. men så mycket val har jag inte. eller jo, visst. visst har jag val. men inga val som jag uppskattar slutresultatet på.

skräp, jag orkar inte bli kär i någon nu! ooorkar inte. jag har inte tid med sånt här. just det här lilla stycket är en parantes som gärna får ignoreras, men jag måste skriva det i alla fall, för att få det ur huvudet. jag bryr mig inte så mycket, tyvärr uppenbarligen tillräckligt för att det ska fortsätta, men inte så mycket. det mest bara är, och jag tar så lite notis om det jag kan.

lördag, april 21, 2007

I'm easy for your lover's nerv.

17:05

idag började nere och har sen gått uppåt. inatt bokade jag in mig på ett krafttagpass och på det träffade jag Elin och Mike. vi kramades och pratades lite och de åkte buss med mig till Korsvägen där de skulle av sen. jag hade lite tidigare fått reda på att jag blivit befriad från mitt självpåtagna cykeluppdrag, men bestämde mig ändå för att vara kösällskap och gick därför av vid Götaplatsen, för att konstatera att Storan ligger väl inte vid Poseidon? och sen vandrade jag Avenyn ner till Storan, hittade kön och var sällskap. sen forsatte jag vara sällskap (fast jag gick från kösällskap till tvättsällskap)fram tills klockan fyra ungefär. inte planerat, men väldigt trevligt och bra. skratt och diskussion omväxlande. :)

jag försöker sluta bita på naglarna. det är svårt. vanor är svåra att bryta. jag jobbar på det. jag har nyss duschat varmtvarmt och mitt hår är rufstorkat och jag ser ut som ett troll, varma kinder och mjuka fötter. jag börjar bli hungrig, men den känslan känns bra nu, så jag ska nog vara hungrig ett litet tag till innan jag går och äter.

solen skiner. det är så lätt att vara glad när det är sånt här väder. fast jag längtar hemifrån nu, verkligen. vill ha och behöver egenstans, här hemma måste jag så mycket för att andra vill. det låter mycket värre än vad det är när det skrivs sådär, fast samtidigt är det jobbigt nog för att uttryckas så. bara lite jag passar inte in här nu. eller mest jag vill inte passa in här nu. jag vill passa mig själv som jag vill och är.
om jag och bror får som i vill och hoppas så kommer vi båda flytta till hösten, han till Skövde och jag någonstans i närheten av Göteborg/in i Göteborg och det blir skönt, jag tror vi behöver det bägge två. jag har lovat att skicka lätta studentrecept till honom så han vet att laga nån mat. :)

@ night.

01:27

hmm. produktiv dag? jag har bakat bröd, analyserat bröd, köpt födelsedagspresent till min Jullan, gått hem till Mikkis, tagit på mig nya kläder, träffat Bus, druckit god öl, varit på after work, ätit mat, druckit tre stycken frozen strawberry daquiri (brainfrezze. tre gånger. ^^) blivit sminkad och frisyrfixad av Manu, känt mig underbart vrålsnygg, kommit hem, skrivit ut och på resegaranti till Värsttrafik samt bokat in mig på krafttag senare idag. tjoho. :)

nu ska jag dokumentera min tjusighet och sen sova. :)

fredag, april 20, 2007

black betty.

08:11

Godmorgon. det blåser fortfarande halv storm ute, men det är solsken istället för regn, och det uppskattar jag. idag ska jag baka från 9 --> 15, sedan ut på after work för att fira Anna och jag lär knappast komma hem förrän sent ikväll och det ska bli så roligt. lite synd bara att folk jag ville ha med inte är hemma. men den dagen, den sorgen.

jag har klänning på mig idag och är jättesöt. :)

torsdag, april 19, 2007

dumma dator.

21:04

mamma undrar varför jag sitter vid datorn ute i hallen istället för min dator. för att det är virus på min dator, säger jag, och jag vet inte hur jag får bort det. och pappa/stor bror har inte hjälpt mig. efter mycket om och men och förklaringar hit och dit, mest jag som förklarar att jag vet inte hur man gör! och blir idiotförklarad upprepade gånger, så ska jag tydligen på hjälp. jag tycker inte om att bli idiotförklarad. jag förstår mig inte på datorer. alls. så enkelt är det, okej?

onsdag, april 18, 2007

safirnätter.

22:26

den här dagen. åh herregud. jag vet inte riktigt. jag har pluggat biokemi från typ nio till typ kvart över tre. ungefär kvart i tre insåg vi att vi har glömt att räkna med två saker, och att alla siffror därmed är uppåt väggarna fel och att vi skulle få räkna om allt. det gjorde vi inte, vi anpassade arbetet efter våret fel. man ska vara flexibel. sedan ikväll fick jag reda på att vi troligen skrivit en himla massa feö i själva utformningen av arbetet. det är såna här uppgifter i skolan som folk tar livet av sig för att slippa. jag är odck grymt imponrad av oss, vi har jobbat som små blå i två dagar nu, räknat och slitit och faktiskt inte blivit osams en enda gång, inte ens när det vart som jobbigast. heja oss. :)

klockan kvart över tre begav jag mig åt Fysiken, möttes upp av bror och träning i ca 50 minuter. sen var jag trött. sen gick jag och körde ett krafttag-pass på ca 75 minuter. efter det var jag i princip 3/4-dels död, men skyndade mig ändå till bussen för att hinna ner till Lisebergshallen för att titta på RIK-Hammarby och träffa farfar. i hallen sms:ade jag en kompis och frågade om han händelsevis befann sig i Lisebergshallen? det gjorde han inte, upplyste han när han ringde en stund senare, men han tänkte händelsevis komma dit. jag blev glad, sällskap är bra. :)när matchen var slut gick jag till tåget och missade det med ca 20 sekunder. då ringde jag i mobilen och gastade upprört till personen i andra änden och det hela slutade med ett telefonsamtal (från mobil. jag är sjukt i huvudet, det är dyrt ffs!) i typ en halvtimme som höll mig på ytterst gott humör. hemma i Lindome vid halv tio, himmelen djupt safirblå och kall, klar nattluft. lätt om hjärtat där jag gick. mådde bra. trött men bra.

nu har jag hunnit med att bli gråtfärdig av biokemisiffrorna igen, men det har löst sig. hoppas jag innerligen, pappa hjälpte mig, pappa kan. jag vill bara att den förbaskade rapporten ska vara färdigskriven och inlämnad så att jag aldrig mer behöver göra något som liknar det vi gör nu. vi hyser allvarliga funderingar på att ha någon form av voodooritual när vi lämnat in rapporten och bränna upp ett par ex av den och dansa galna, aggressiva danser runt.

jag --> snabbdusch och sen däcka totalt. idag har jag svurit mycket mindre än jag brukar och knappt bitit på naglarna alls. yay. :)

tisdag, april 17, 2007

godnatt.

22:28

jag fick ett ryck förut och plockade undan alla kläder i mitt rum, ja, vi snackar typ-städning nu. nu ser man golvet igen och det ser väldigt trevligt ut. den mesta hysteriska utmattningen från förut har gått bort och nu är jag bara trött. jag har fått en kokbok idag, helt oväntat. och vänner man kan prata saker som kanske inte bekymrar, men som ligger och skaver är guld värda. Jesper, <3. :)


godnatt.

jag är inte gjord för såna här dagar.

20:17

den här dagen har varit mycket. väldigt mycket. inte så att det har varit stress och mycket att göra (även om det har varit mycket att göra) så är det inte det som riktigt har inverkat. men det har en hänt en himla massa saker som jag inte väntat mig och inte nödvändigtvis dålig allting, jag har till exempel lyft 160 kg i benböj, men ändå. väldigt väldigt mycket. jag är omtumlad. väldigt omtumlad. och mår väl inte dåligt direkt, men vet mest inte riktigt hur jag mår. tusen tankar i huvudet samtidigt. jag mår illa av hunger, men maten är på framgång nere i köket, så det är ingen idé att jag fixar nåt nu.

åh kära nån. hela huvudet fullproppat. vart är pausknappen när jag behöver den?

morgonspröd.

08:05

jag har för en gångs skull klarat av att dricka kaffe på morgonen utan att skålla bort min tunga. kanske har jag lärt mig efter 20 år att varma saker bör svalna innan man försöker äta/dricka dem? eller så var det bara en lyckträff. :)

jag har gott om tid på mig nu. jag ska försöka få det att fortsätta vara så och stänga ner det här i tid för att kunna gå ner i köket och packa det sista i lugn och ro. bror skickade ny musik till mig igår - Dirty Pretty Things. Me like a lot hittills, de har en gung som påminner mig en aning om Mando Diao. Softrock, jag klarar inte riktigt av när det brölar, även om det finns såna låtar som är bra också.

jag ska försöka hitta något att använda till mina händer innan jag ger mig av. huden är så torr att det känns som den ska spricka när jag sträcker på fingrarna. creepy. hur blir det då när handbollsäsongen börjar och vi börjar med klister igen? hå hå ja ja.

pappa ska träna med mig ikväll. wehu, big time.:D

måndag, april 16, 2007

sjung då era sånger, om det budskap ni ärvde. om glödande passioner, trohet och hopp.

22:19

dagen började med att snuva mig på min vanliga frukost eftersom bananerna var slut. sen fick jag panikbråttom till tåget eftersom jag var tvungen att koka potatis och grönsaker och linser och packa ner träningskläder i sista stund. jag hann dock göra kaffe, men det var skitsamma egentligen, för jag fick så bråttom att det enda jag hann göra med det färdiga kaffet var atta trycka av kaffekokaren och titta längtansfullt på kaffet, innan jag sprang till tåget. suck. på tåget kände jag hur en läskig huvudvärk började dunka bakom pannbenet. so far - ingen bra dag.

kom till skolan för att upptäcka att vi har gästföreläsare från Ghana som ska föreläsa om grönsakerna de använder i Ghana. var säkerligen jätteintressant, om jag nu hade förstått något mer än var femte ord. hon hade ett uttal på sin engelska som gjorde det oerhört svårt att förstå vad hon sa. i 45 minuter, innan första rasten satt jag och försökte förstå vad hon sa och hålla mig vaken. Mikkis löste sudoku, Anna och Manu satt och läste Metro resp. Punkt SE. när pausen kom vände jag mig till Mikkis och frågade: "Tycker du jag är en hemsk människa om jag går hem till farmor och pluggar på vegetabilierhäftet istället?" och Mikkis gäspade mig rätt upp i ansiktet. jag tog det som ett nej. ^^

hemma hos farmor tog dagen snabbt en mycket bättre vänding. jag kom dit, sa hej och gick upp till farmors sovrum, där jag lät min kjol falla ihop i en liten hög, drog resolut av både t-shirt och linne i ett svep, av med strumporna och kröp sen ner i sängen. slockande ganska omgående och sov i en timme. exactly what I needed. vaknade lagom till lunch, huvdvärken borta. ner och äta min linssallad jag gjorde imorse, med efterrätt bestående av vindruvor och kaffe från farmor. ut i solskenet, diskutera handboll med pappa&farfar. när de gick in igen satt jag kvar och läste i häftet om vegetabilier. inom en tidsrymd av ca 10 minuter hade jag dessutom fått av mig både t-shirt och linne, smort in mig med solkräm och slängt upp benen på bordet. kändes bra, kändes helt okej faktiskt. :)

resten av dagen. ja. lite mer skola. träning med bror. jag gjorde mat till min familjikväll, tjocka små piroger med en deg på potatis och för mycket fyllning. jag har sökt ett jobb till och duschat. dagen blev en bra dag. nu ska jag sova. :)

söndag, april 15, 2007

22:38

nu har jag ägnat över en och en halv timme åt att söka jobb åt mig i sommar. jag avskyr jobb och har ont i huvudet, men känner mig ändå kolossalt duktig. och trött. och nu ska jag sova. :)

locktoner.

20:47

jag känner mig lite trött deppig och känner mig inte hemma hemma just nu. mitt rum är så sjuukt stökigt och jag borde verkligen städa det, men jag har ingen lust. det ligger massa kläder på mig säng som jag måste plocka bort innan jag kan lägga mig och sova, och det ligger redan en hysteriskt massa andra sake ri korgstolen, så där borde jag inte lägga dem. känslan av att mitt rum är för litet, det äter mig. vill inte bo där länge, ett annat hemma, jatack. känslan av att vakna i Annas lägenhet och inte hemma, utan ensam i någon annans lägenhet var ovan, men jag tycker om den. längtar härifrån nu, släpp loss mig. kanske är det bara nu.

jag hade velat gå på promenad, men är trött på Lindome, samma överallt och likadant. funderade några ögonblick på att åka in till Göteborg och vandra, men jag har ingen att vandra med, och det är mest det som lockar, skratten som kommer av sällskap jag trivs med, promenad i skymningen och kvällen som luktar frisk försommar.

jag försökte hitta en lösning på ett problem förut idag, men den enda lösningen som hittades var en dålig lösning. så jag har fortfarande ett olösligt problem jag verkligen vill lösa - hur gör jag då?

@ Annas.

10:18

hemma hos Anna, jag hoppas inte hon tar illa upp av att jag lånar hennes dator. jag ber om ursäkt i efterhand i så fall. spelar Norah Jones och sitter med ett tomt vattenglas bredvid mig. jag har tappat upp diskvatten i köket och ska strax gå och diska glas och torka av bord. jag var jätteängslig igår över att något skulle gå sönder, osv. men det gjorde det inte. bra det. :)

kvällen var också bra, med vänner jag inte träffat på länge och en bror i ursnygg tröja och nya skor som jag genom lite utpressning lyckades få honom att köpa. och Julia, Julia och hennes Emil kom också. det blev många hysteriskt glada spontankramar mellan Julia och mig under kvällen, för jag var så otroligt glad att hon följa med. jag saknar henne as hell.

hem vid halv två-tiden, helt slut i hela kroppen och orkade inte mer. och det känns som det börjar förlora sin tjusning lite. det var inte tråkigt, det är inte det, men nyheten att gå ut och dricka alkohol och dansa har har tappat lite av sitt tjusning. just a feeling.

jag har inte ätit frukost än och är vrålhungrig. men först ska jag diska.

lördag, april 14, 2007

something like a phenomena.

11:32

hade en del vakna-förvirrat-och-somna-om-sessioner imorse innan jag vaknade i ett tillstånd som i en varm kokong av sömnighet, kroppen-tung-som-en-sten-trötthet och nyvakenhet. låg och blinkade och andades helt stillsamt innan jag vände på mig och låg och blundade ett tag. gäspade lite. efter en kvart tyckte jag att jag samlat kraft nog och vände mig på rygg och sträckte lite på mig. sen låg jag så i tio minuter. sen gick jag faktiskt upp. :)

morgonpromenad i strålade solsken och frukost och brödbak. jag och bror ska in till Göteborg och ersätta mitt busskort (ringt till Fysiken med liite hopp om att någon lämnat in kortet. icke. suck. :() och sen ska jag pyssla med lite mat och sen middag mos Maria och sen in till stan igen och partyparty. :) åh, det ska bli så roligt. åh, jag har en bra känsla om idag. :D

fredag, april 13, 2007

står och borstar tänderna, tittar mig i spegeln - studerar mig lite noggrannare än vanligt. jag har en sån där frisk färg i ansiktet, med rosor på kinderna, mest för att jag är trött och varm. håret har hunnit torka hyfsat efter duschen och är brunt och rufsigt. resten av håret trassligt och lite blondare ute i topparna. allvarliga ögon som tittar trött tillbaka. mammas varma vita, stickade tröja med BH:n i randigt rosarött, vitt och ljusblått som skymtar igenom. svarta, för stora mjukisbyxor. tårna barfota mot fuktig handduk på golvet, som ligger kvar sen lillebror duschade - han plockar i regel aldrig undan den efter sig. borstar färdigt, spottar, ler mot mig.
godnatt.

tröttsam fredagkväll.

22:29

mitt busskort är antingen borttappat eller snott, förhoppningvis det första och troligitvis det andra. jag är skitsur. jag vill bara understryka detta faktum innan jag lämnar det därhän. jag är för trött för att vara engagerat förbannad.

jag och Bus gick mot Kållered vid sextiden, jag knallade på med mina stavar och hon åkte låångsamt på sina inlines. vi pratade om skola och folk och vad vi hade gjort och nästan vid Kållereds station började vi drömma högt om våran ev. gemensamma lägenhet och vad vi skulle ha på väggarna och i skafferiet och fryser och kylen och badrummet och gardiner och allt. :) oh, sweet dreams! jag blir glad bara jag tänker på det.

hops på tåg i Kållered och iväg till Fysiken - olympisk rörlighet (gud så skönt det var för mina stackars misshandlade träningsvärknade baksida lår), komplexövningarna med skivstång och lite mage&rygg. kändes bra, speciellt latsdragen. nu känns det i ryggen också och inte bara axlarna. :) efter det.. ja. pappa var lyckligtvis i stan så hem kom jag i alla fall. hemma upptäcker jag till min lycka att det finns pasta&köttfärsås och dessutom färska räkor. yay. :)

nu - helt slut. tröttheten dunkar i hela kroppen och jag är rosa av min varmavarma dusch. ska kika lite recept och sen borsta tänder, bums i säng.

dessa trötta fredagseftermiddagar.

17:33

min ork idag försvann totalt när jag var tvungen att sitta i en lektionssal från klockan 9-->14:15 med stoora fönster så jag verkligen kunde beskåda hur vackert vädret var ute, hur mycket solen lyste och hur blå himmelen var. yes, grattis. när jag äntligen blev utsläppt från föreläsningen hade jag huvudvärk och ingen ork kvar i kroppen. fixade en sak i stan och sen hem, klä av mig och sova en halvtimme i sängen. fortfarande jättetrött med huvudvärk. bleh. nog druckit för lite vatten också.

strax ska Bus och jag mot Kållered, där jag ska hoppa på ett tåg till stan och sen träna gym. bara lite olympier, lite komplexövningar och mage&rygg. planerade köra styrka med bror imorgon om han vill och kan.

usch, ingen lust att sitta hemma ikväll, ingen lust alls. en filt i Slottskogen och en rökig engånggrill, det hade varit nåt det. men folk upptagna. känner inte ett dugg för att umgås med bara mig ikväll. nåja, inte så mycket att göra åt den saken. och imorgon kväll kan det hända grejer. det ser jag fram emot. :)

dimmorgon.

08:12

jag kan inte förstå att jag inte lärt mig av med att sätta mig framför datorn innan jag ska till skolan, jag får alltid jättebråttom sen. jag har lånat mammas tunika och känner mig lite älvlik och tokfin. jag sak ha föreläsning tills klockan kvart i tre och gå med stavar och Bus ikväll. jag har kommit på att jag vill ha en skivstång hemma så att jag slipepr åka till gymmet bara för att göra några komplexövningar. jag har brutal träningsvärk i baksida låt och lite grann i mina biceps. lite grann träningsvärk i biceps är dock ljusår mer än avd et brukar vara - ingenting. :P

torsdag, april 12, 2007

det talas om lyckliga slut.

23:24

dagen har varit bra. den höll på arr rasa ihop när vi skulle börja skriva labrapport, men efter att ha pratat om lite saker som definitivt inte hade med labrapport att göra så blev mitt humör bättre igen. jag har blivit knäckt av min kiropraktor - oerhört skönt, fast det lät som nacken gick av. helt ljuvligt att inte ha ont i nacken mer. höften har också lugnat sig betydligt. halleluja. :)

jag har införskaffat nya hörlurar. la för en gångs skull lite pengar på det och jag tycker redan det har betalat sig. hörlurarna sitter där de ska och låter ordentligt. yay. ^^ när jag skulle in till stan och funk:a, så såg jag Pernilla stå på perrongen i Kållered. vände mig om i stolen och trodde hon skulle titta upp. det gjorde hon inte. jag vinkade lite och trodde hon skulle se mig. det gjorde hon inte. jag gick och ställde mig brevid hennes säte och pratade med henne. då såg hon mig. :) så det kan bli. ^^ vi pratade. vi har inte setts på länge, inte haft anledning att ses antar jag. men jag tyckte om det. hon utstrålar ett lugn som jag.. imponeras av är nog fel ord. ett lugn som jag kan att ta till mig, ett slags allvar. det jag säger, det känns som hon tar det på allvar. det känns skönt. vi skiljdes åt vid Nordstan och när jag satt på min spårvagn till Domkyrkan så satt jag och storlog och mådde underbart. funk-passet visade sig bli hur toppen som helst också, och jag har varit på handbollsavslutning ikväll och när jag kom hem bakade jag bröd. och jag mår bra. och jag är glad. och ja. :) jag har till och med sökt några lägenheter.

tussilagomorgon.

10:12

drömt underliga saker om pennor i regnbågens alla färger som växte och blev jättelånga. och om en elak katt som jag försökte stänga in i ett rum. geez.

avskyr insikten av att jaha, mitt mp3batterie har tagit slut efter halva min morgonproemnad och nu får jag gå resten UTAN musik. sucks. men annars fin morgon, molning och luktade rent och nytvättat. lite kyligare än vanligt, hade halsduk och vantar på mig. och vid rondellen hittade jag dem, spanat efter dem i två veckor nu, mina första tussilagos. :)

jag druckit kaffe med egenhemmagjort latteskum och strax ska jag iväg in till stan, till min kotknackare och bli totalt knäckt. äntligen. :)

onsdag, april 11, 2007

flyktbehov och frihetstänkande.

22:56

lugn igen. nu är det lugn igen. jag med. hem till Bus, äta gröt, prata, åka buss med henne till Mölndal och sen tåget hem. diskutera bostäder, bo ihop, flytta hemmifrån. vi hade bott bra ihop. jag vill det. hon vill det. hopefully we'll make it happen.

trött i alla muskler i hela kroppen. det luktar liv och mörker och fuktig natt ute. jag trodde jag såg Sanna på tåget, men det gjorde jag inte. jag blev glad ändå. det är stjärnklart. hysterisk röra imitt rum - jag borde städa. imorgon är det kiroprator, skola med lab och försöka skriva labrapport. sen funk på kvällen och hysteriskt springande för att hinna med 19:15-pendeln och dusch, skjuts till Anneberg och avslutning med handbollstjejerna. blir nog en bra dag.

sadness.

20:10

bråk och upprörd och höja rösten alldeles för mycket och gråt och vara argare och ledsnare och mer sårad än på mycket, mycket länge. nu är det lugnare, men det är fortfarande. jag har en dunkade trötthet i min kropp och vill bara ha ett knä att lägga huvudet i.

det här sabbade min kväll. det var en bra kväll med träning och krafttag med Sanna och underbart darr i musklerna efteråt och jag hann till och med med tåget. så blev det en skitkväll i alla fall.

I could be brown, I could be blue, I could be violet sky.

10:32

dagen började med att jag väckte mig själv med en inbillad telefonsignal, tittade på klockan, noterade 06:29 och surt tänkte men jag behöver ju inte gå upp än! och somnade om. vaknade igen av sms , somnade om. vaknade för sista gången av att telefonalarmet faktiskt pep på riktigt. ut på morgonpromenad med mamma och nyinhandlade stavar. det ser vrålfjantigt ut, oh ja, men är så roligt att gå med. :)

frukost hemma och hela dagen krashlandade på ett ganska obehagligt sätt vid ett tillfälle. jag har varit ledsen ett bra tag, är fortfarande väldigt ledsen och kommer nog vara det ett tag framöver också. jag är dämpad, men det är svårt att vara sur när allt är soldränkt och vackert ute. jag trycker undan ledsenheten i en liten vrå i huvudet så länge.

idag ska jag lämna ifrån mig min hemtenta och börja ny kurs. fick ett infall och kokade kaffe nu som jag ska ha med mig till tåget och sitta och smutta på, annars kommer jag bränna tungan. igår fick jag nya gympaskor som jag hade igårkväll - det var som att gå på luftkuddar och jättehärligt. min höft gjorde äckligt ont igårkväll och jag går omkring med smärtstillande salva och värktabletter med mig. hur använder man inte höfterna liksom?

tisdag, april 10, 2007

en stilla månskensnatt.

21:59

Jag har varit på handboll. hög adenalinnivå och gapskrik och hysteriskt dramatiska utrop. underbart, jag älskar känslan, älskar stämmingen, älskar att jag blir sittande med knallröda och varma kinder efter en sån match. träffade oväntat ihop med Jesper vid Lisebergs övergångsställe. glad, roligt.

dagen har varit bra, fast lite småtrött och stillsam och inte långsam egentligen, men ett annat ord. lite dröjande. jag träffade Bus på tåget in mot Göteborg och kramades och pratade, mest jag. hoppade av vid Grönsakstorget, tryckte fingrarna formade som ett hjärta mot platsrutan till spårvagnen och blåste en puss. hon log och pussade tillbaka. :)

maten jag gjorde förut blev god, bra det. köttgryta imorgon, jag ska blanda i bönor jag har över och äta ris&broccoli och kanske nåt mer till. skola imorgon igen, längtar lite grann. längtar ännu mer till att få lämna ifrån mig hemtentan och att träna först med bror och sen med Bus senare på kvällen.

haft håret hopsnott i en knut hela dagen idag, det kommer stå åt alla håll och kanter när jag släpper ut det. och tovigt. kommer vara tovigt. fick en kommentar idag som fick mig att svara "jag tänker inte ha pojkvän på hundra år minst!" och fick frågan tillbaka - vad har nu hänt? och det är ju inget som har hänt. inte det minsta. det kanske är det som är problemet? elelr, problem och problem. det är därför det inte händer något, det finns liksom inget att hända med. inget att hända på. jag kan inte tänka mig att hända, speciellt kanske inte med någon annan. jag är nog rädd, på ett sätt. det är massa kansken överallt, för jag tycker inte om att få upptryckt i ansiktet men du sa ju att...! och jag är inte helt säker heller. hur kan man någonsin vara helt säker? kan man?
så varför inte då? ork, säger jag, jag orkar faktiskt inte. allting känns så lugnt och lagom okomplicerat nu och jag vet vart jag har mig själv och vart jag har de flesta andra och det känns tryggt och lugnt och bra och tillräckligt. det känns tillräckligt. det enda fröet jag låter gro lite nu är det jag vet är dömt på förhand att vissna. bittert? må så vara, men också tryggt, håll med om det.

duktig kicka.

14:06

åh himmel. jag känner mig slutkörd och klockan är inte tre en gång. morgonpromenad med mamma imorse (som halvt om halvt försökte ha ett allvarligt samtal med mig angående min alkoholkonsumtion och sedan tyckte att om jag inte ville prata om det så hade jag verkligen problem. jag ville inte prata om den. klockan var innan nio på morgonen, jag hade inte fått frukost och det har hon inte med att göra.) sen hem och frukost och packa ihop saker. iväg till Fysiken och träna, själv, blivit ovanligt tråkigt att göra det på sistone. vant mig vid brors sällskap. passade på att spinna i 45 minuter också på ett pass, trots att jag tycker att spinning är något av det tråkigaste som finns. men min inflammation i höften vill inte ge sig och spinning gör inte ont och simning är ännu tråkigare än spinning. så. ganska få andra alternativ.

hemma igen, efter solig promenad genom Göteborg och tåg. jag har kommit ihåg att ringa både kiroprator och optiker. Fick tid hos kiropratorn på torsdag (halleluja, min nacke kommer bli fullt funktionabel igen. :D) och linserna ska komma in om ungefär en och en halv vecka.

duscha, smärtstillande salva på höften och sen ner laga mat. tonfiskpasta av något slag. myms. :)

måndag, april 09, 2007

well, later she came in, flowers in her arms.

19:44

hemma från snöland igen. fast snö och snö, det fanns inte så mycket snö. mamma och jag åkte buss i över 12 timmar i torsdags innan vi kom fram, men det fungerade rätt bra. vi hade massa god matsäck med mellanmål och jag hade böcker att läsa och sista biten satt jag längst fram i bussen med benen uppslängda upp på den där saken som är framför första sätet, jag själv liksom nerhasad och kisade och log mot solen som gick ner och glimtade då och då mellan alla granar. blundade, lyssnade på musik och vickade på mina alltmer domnade tår. när vi kom fram till Stöten var pappa och lillebror där med bilskjuts, kramades och lastade in väskor åt oss. sköönt. hunnit längta efter dem sen de åkte i söndags.

dagar har flutit fram ganska behagligt. lite bråk i släkten, men ingenting jag tänker fästa mig vid, orka bry sig, det får glida av mig som regn bestämmer jag. ägnade dagarna åt snowboardåkande, varvat med skrivande på hemtenta på kvällarna, utom lördagen som jag pluggade på morgnen och åkte längdskidor i sjukt bakhala spår med mamma, farfar och stor bror. vädret var omväxlade snöstorm och solsken, det gick knappt att åka framåt men var helt underbart ändå. längdskidor får jag åka på tok för sällan.

hemtentan har gått bra, faktiskt väldigt bra. ideligen kikat i kursbok och anteckningar från föreläsningar, men jag höll mig till att skriva rent tre frågor om dagen och blev klar igår. nöjd. har gnällt enormt stundtals, men snäll släkt som lyssnar och inte klagar på mig och egentligen är det väldigt intressant och jag tycker om att läsa och lära och inpränta saker såhär i huvudet. bra. jag tycker det är ett bra sätt att lära sig. fast det är onekligen skönt att den är färdigskriven. imorgon ska jag ta en sista titt innan jag lämnar in den på onsdag.

haft pendlade humör ända sen i torsdags, solskenshumör blandat med svarta moln. men det har gått ändå. allt är förgängligt. så också det ledsna. tur. han säger det bra, Bob Hansson. ändå skönt att kommit ifrån hemmifrån. min telefon har pipit och ringt minimalt sen i torsdags, det var skönt. jag har unnat mig bada bastu tre dagar på raken - legat ensam inne i värmen på högsta bänken på en handduk med armen över magen, vänster hand runt höger handled, huvudet njutningfyllt böjt bakåt, slutna ögon. andats lugnt ut och in, låtit tankarna vandra fritt, komma och gå, drömmar och fantasier. en paus, en varm lugn paus alldeles för mig själv. gått och lagt mig ganska tidigt på kvällarna - de andra stannade uppe till elva, men jag gick och la mig vid tio. borstade tänder, tvättade ansiktet, ropade godnatt. kläder av och kröp in bland täcke och lakan. mjukt mot huden. annan lukt än hemma lukt. stora fluffiga täcken, Ikea-säng, Ikea-kuddar. somnade inte på en gång, låg tyst och lyssnade på ljuden utanför, njöt av känslan trött-varm-trygg-sömnig. täcket nära ansiktet som en kokong.

lillabror åkte med farmor&farfar nästan hela vägen hem, lite mer plats för ben och armbågar än vanligt. musik, funderingar, böcker och bara titta på hur Sverige åker förbi utanför bilen. hemma igen. känner mig stel som en pinne efter hela dagen i bilen, känner mig träningssugen tills imorgon då jag ska träna styrka och spinning. inflammation i höften - får vara försiktig med stötvis belastning-träning.

längtar lite grann vet inte riktigt efter vad men det gör sak samma. längtan är bitterljuvt. mer ljuvt än bittert nu. té och Bus och promenad hoppas jag på ikväll.

onsdag, april 04, 2007

Eyes wide open, but not enough.

22:37

idag har jag varit duktig. istället för att träffa min grupp och bestämma vem som skulle skriva vad om de gravidas kostråd så skrev vi färdigt i princip hela texten och hittade fina bilder. tala om underbart. nu slipper jag ha den uppgiften hängande över mig som ett mörkt ovädersmoln. :)

hann precis hem, byta till träninsgkläder, packa mellanmål och efter-träning-mat samt plocka ur diskmaskinen innan jag begav mig till tåget igen och åkte till Fysiken för att ha ett Krafttagpass. ingen Sanna som instruktör, kändes lite snopet. visade sig att hon täckte för en annan funkinstruktör borta på Kaserntorget. gjorde inte så mycket, jag hade en glad tjej som hette Sofia som jag pratade med under tiden jag väntade på bussen och åkte bussen. men nästa vecka är det Krafttag igen med Bus, och Sanna som instruktör. kan det blir bättre? :)

från Korsvägen fick jag springa i hysterisk panik för att hinna till tåget. tränat i nästan två timmar, helt slut i benen, vrålhungrig och trött sprang jag med träningsväskan dunkade i ryggen och skor utan dämpning. jag missade tågjäveln med ca 30 sekunder och blev gråtfärdig av hunger, ilska, trötthet och irritation. slängde argt väskan i väggen, sjönk ner i en sur hög och undrade varför tågen aldrig kan vara en minut försenade när det verkligen skulle behövas? satt på en kall bänk och läste om kostråd för gravida i väntan på nästa tåg, som i sin tur spädde på min surhet genom att vara två minuter försenat. morr.

och, efter att ha läst om gravida och graviditet hela dagen är jag på det klara med en sak - inga barn för mig. herregud, skrämselpropaganda. som om det inte vore nog med de grejer som händer under tiden man är gravid, sen ska man plågas i X antal timmar med värkar och grejer. för att inte tala om vad som händer efter förlossningen. i boken stod det att just första toabesöket efter förlossningen var obehagligt eftersom det kändes som att hela underlivet skulle komma ut. och man spricker tydligen under förlossningen och måste sys. och har blödningar från stället där moderkakan satt så man blöder som om man har mens i en hel månad. och magen ser enligt författaren efter förlossningen ut "som en slapp degpåse."i avsnittet om motion stod det dessutom att de kvinnor som motionerar före, under och efter graviditeten hade efter ett år återfått 85% av den magmuskelstyrka som de hade innan gravidteten. Ett ÅR?! 85%?! Jag har jobbat ganska mycket med min mage, okej? Hjälp. kontaterade lugnt att jag defenitivt inte är beredd på att skaffa barn. tackgodegud att jag inte planerat det på ett bra tag heller.

packat inför imorgons bussresa. borde gått och lagt mig för länge sen. borde duschat också. struntat i det och varit oansvarigt vaken ett tag istället. trött. gäspar. faktiskt hittat lite staistik om vitaminpreparat till tentan, yes yes! in i dushen, duscha, varmt vatten, slappna av. sova.

kardemummamorgon.

08:06

Ingen katt snubbla över imorse när jag gjorde frukost, skönt. Igår tränade jag med Anna, och som sa att det var inte så konstigt att vår föreläsare som sett mig på gymmet trodde jag var tyngdlyftare. det var bra sagt, jag blev glad. :) lika glad som varje gång Bus säger att hon är avundsjuk på mina vader. anstränger man sig för något är det kul om det uppmärksammas. :)

lugn och skön morgon, vaknade vrålhungrig, men behövde inte koka ägg och vänta på dem, bara gröten. det blev ett par ägg över igår när jag kokade ägg till äggsåsen vi skulle ha då. bra. jag ska träffa folk och bestämma vem som ska skriva vilka delar på en uppgift som går ut på att göra en liten broschyr om kostråd för gravida. ska bli roligt, faktiskt. andvändbart om inte annat, om jag skulle gå och bli gravid någongång.

gjort kardemummakaffe som jag ska ta med i en mugg och sitta och sörpla av på tåget. ska bara värma mjölken innan, annars blir det så kallt. funderar på att vipsa den så den blir lite skummig.
om jag hinner.

tisdag, april 03, 2007

momental.

" "Jag var full" betyder egentligen "Jag släppte alla hämmningar och gjorde det jag egentligen ville och om du provocerar mig så gör jag det igen.""

Det läste jag i en Nemi-tidning idag. Jag tycker om det. det är tänkvärt. så mycket man inte säger för att det sårar. så mycket man inte vågar säga för att man är rädd och inte vågar och tror för mycket. missuppfattningar är ett sjujäkla elände.

jag tänker mycket, på de förhållanden jag har som är något mer än bara vanliga relationer. som jag tycker är mer än vanliga reltioner. som jag funderar över för att jag undrar. inte som med med Bus eller Jullan. de är så självklara, jag är så självklar i deras närhet. men andra, som jag inte har lust att nämna vid namn i skrift här&nu. och jag tänker på oskar ibland. han ska också springa Göteborgvarvet i år, precis som jag. och han är fortfarade arg på mig. vad gör jag om vi ses? ignorerar? vad gör han i så fall? miljoner scenarion utspelas i huvudet. jobbigt. jag stänger av efter en stund.

kärleken som sådan att få mig att sväva på rosa moln finns inte nu. jag lever och mår bra och är glad. jag tränar och träffar vänner och går i skolan, lagar mat och äter som jag vill och mår bra av. trivs för det mesta. bara det där kelsuget som gör sig påmint ibland. mysigt att mysa med någon, bara för det fysiska. men det löser sig väl också. om inte annat går det över. trött på kärlek. har inte tid känns det som, känner mig ofri och bunden bara jag tänker på det. ringa varje dag, längta hela tiden... njae tack alltså. inte nu, inte just nu. jag längtar efter den kärleken från och till, men det är mest att jag vill längta efter den, inte ha den.

idag har jag pluggat, styrketränat och gått på spinning. bakat och lagat mat. kramat kusin som jag inte får åka skidor med senare i veckan för att han ska vara hemma. lite trist. jag hittar inte mammas braiga pincett och drar ideligen med fingrarna över mina onopprade ögonbryn. irriterar mig så smått. håret rakt och nytvättat, bara t-shirt och mjukisbyxor på sig. orka anstränga sig alls. jag har fört kostdagbok i en vecka nu. skoj.

länge sen jag skrev bara rakt ur huvudet.

måndag, april 02, 2007

Knäppdag.

20:52

Jag fick snällt avstå från min löptur idag, för min höft fick för sig att bråka massa och det gör ont vid varje steg och då är det ingen bra idé att springa. Nej. Jag cyklade till Anneberg och tillbaka istället. Alltid något. Motvind hela vägen dit och hela vägen hem. Hur funkar det?!

Träffat Bus idag också. Kramats, druckit te, masserat hennes stackars axlar och pratat massa. Och gått och tittat på en död katt. Just katten har förstört mycket av min dag. Mamma &jag är kattvakt nämligen, åt våra kusiners katt. Imorse under min promenad hittade jag en katt vid vägrenen som upppenbarligen var väldigt död och väldigt lik den vi tog hand om, olyckligtvis. Berättade för mamma, som ringde och berättade för pappa när hon kom hem. Pappa berättade för kusiner, och det blev världens kalabalik och kaos och folk grät och inget bra. 25 minuter senare mjauar det på vår gräsmatta och tror ni inte kattfan trots allt lever och inte alls är död?! En annan död, grå katt utan halsband som ligger vid vägen uppenbarligen. Alltså - det är ju bra att han inte är död. Men lagom pinsamt att ringa och säga "Nej, förresten..." :P

Nu ska jag se på "Cityakuten" och sen sova.

We seem difficult, what we got is hard as hell.

10:31

Jag vaknande tio i åtta och eftersom jag inte har några schemalagda lektioner idag och det kändes att jag inte sovit färdig så somnade jag om och sov i en timme till. Nu har jag varit på morgonpromenad (det var mycket roligare när mamma var med igår) och ätit frukost. Hittat mejl från Bus i inkorgen på min mejl och jag får visst springa själv idag, för hon är fortfarande febrig, men vi ska promenera sen.

Väntar på att frukosten ska smälta lite så jag inte får vrålhåll vid första löpsteget. Vid elva så beger jag mig härifrån. Ska ägna lite tid åt hemtentan så länge.

söndag, april 01, 2007

Real gangsters - they ain't got to prove it.

22:13

Tyst och lugnt här hemma. Bara mamma och jag. Pappa och bröder har åkt till Stöten och vi kommer efter på torsdag. Blev väckt klockan halv åtta imorse av pappa som beordrade mig att "Packa om du ska ha med dig nåt som vi ska ta med oss upp." Härligt. Med ont i huvudet, sminket fortfarade på (och hyfsat utsmetat. :P), fortfarande full och luktandes alkohol vimsade jag omkring i huset i en halvtimme och lyckades i alla fall få ihop lite skidkläder. Sen gick jag och däckade igen och sov som en sten i två timmar till. Godmorgon. ^^

Mer eller mindre engagerad med pluggandet idag - upptäckt att plugga lite smått bakis inte är det bästa man kan göra. Men det har gått lite framåt i alla fall. vart på promenad med mamma också - vi gick till Anneberg och tog tåget hem. En timme ungefär var vi ute, sen gjorde vi världens godaste rödkålssallad och köttfärsbiffar när vi kom hem. Mums. :) Jag har pratat massa med mamma idag, om mat och sådär. Viktiga saker, det känns bra.

Bus ringde mig - hon är hemma igen. :D Tyvärr med feber, så jag får springa ensam imorgon, men vi ska ta promenad sen och prata. Det blir braa tror jag. Nu ska jag sova. Min lindriga bakfylla mest bestående av huvudvärk har sakta avklingat under dagen och nu mår jag helt okej. Lite trött, men det ska åtgärdas nu. Natti.

Hell yeah nice baby.

14:01

Jag har lust att skriva "godmorgon" som inledning, men gör det inte ändå. Inser att det var ganska länge sen det var morgon nu. :P

Lagfesten igår var roligt och jag kände mig jättefin i min klänning. Först beachvolley och massa sand överallt och herremingud vad herrlaget hinkar öl! Jag vet inte om jag ska bli förskräckt eller imponerad. ^^ Jag fick skjuts hem, det var jättebra. Jag kommer ihåg att jag satt i mitten och svamlade en himla massa, men såhär i efterhand kan jag inte riktigt minnas allt jag sa. Jag ska ringa min gårdags chaufför sen och kolla om jag sa nåt jag bör be om ursäkt för. :) Julia hade också haft det jättebra igår och jag har fått ett sms som indikerar på överlevnad från Lina. Braa det. :)

Mamma och jag åkte till Bunketorp och knallade 5:an runt. Underbar vårförmiddag och det är så mycket roligare att gå med sällskap. Sen vi kom hem har jag analyserat hennes matintag och så vidare. Det är vrålkul, fast jag är försiktig med vad jag säger. Jag är trots allt inte ett dugg färdigutbildad än.

Nu är jag nyduschad och ska precis hugga in på min hemtenta. Ätaa lunch snart också. Lövbiff och bönsallad.. inte helt äckligt alltså. :)